Fx 6300 stok fan değerler normal mi ?

Ben o tarz programlara pek güvenemiyorum, güncelleştirme eksikliğinden ve benzeri sorunlardan yanlış sonuç verebiliyor. Bu konuyu uzatmanın anlamı yok. Stok soğutucusuyla intel sistemde bile iş yapılmaz. AMD sistemde bu bana göre cinayettir :) . Size önerdiğim soğutucu modeline, biraz daha paranız varsa 212 evo modeline yönelebilirsiniz..

Ben o tarz programlara pek güvenemiyorum, güncelleştirme eksikliğinden ve benzeri sorunlardan yanlış sonuç verebiliyor. Bu konuyu uzatmanın anlamı yok. Stok soğutucusuyla intel sistemde bile iş yapılmaz. AMD sistemde bu bana göre cinayettir :) . Size önerdiğim soğutucu modeline, biraz daha paranız varsa 212 evo modeline yönelebilirsiniz..
Ağır konuştun reis. Bende İntel Pentium(R) Dual-Core var. Ekran kartı HD 4300/4500 ısınma sorunu yok.

Benim içime kurt düştü şimdi. Bazı Fx 6300 kullanıcıları stok fan ile boşta 36-39 derece kullandıklarını söylüyorlar. Ben soğutucuyu çıkarıp bir kontrol etmeli miyim ? Çıkarıp bir daha taksam sorun olur mu ? Sistemi alalı 3-4 gün oldu.

Ağır konuştun reis. Bende İntel Pentium(R) Dual-Core var. Ekran kartı HD 4300/4500 ısınma sorunu yok.
:) Usta oynadığın oyunlarda ona göredir :) . Oyun bilgisayarı altındaki bir bilgisayarda stok soğutucusuyla bizzat kendi adıma konuşuyorum iş yapmam. Ha bilgisayar açılmaz mı ayrı soğutucu almayınca açılır, oyun açmaz mı açar. Ama zaman içinde performansta düşme olacağını bildiğim için bu konu beni rahatsız eder ve açıkçası bu tarz konularda hassasımdır :) .

Eklemek istiyorum AMD sistemde stok soğutucusu berbat birşey yani :sıkıldım: .

Benim içime kurt düştü şimdi. Bazı Fx 6300 kullanıcıları stok fan ile boşta 36-39 derece kullandıklarını söylüyorlar. Ben soğutucuyu çıkarıp bi kontrol etmeli miyim ? Çıkarıp bir daha taksam sorun olur mu ? Sistemi alalı 3-4 gün oldu.
İçinizde bir kuşku oluştuysa, yani sorun benim soğutucunun pozisyonundadır diyorsanız çıkarıp yeniden takın hiçbir şekilde sorun oluşmaz. Hem içinizdeki kuşkuyu yenmiş olursunuz. Belki düzelir dediğiniz gibidir, hala düzelmezse aldığınız yere götürün ilgilenirler.. Olmadı önerdiğim tarza soğutuculara bir bakarsınız :) .

:) Usta oynadığın oyunlarda ona göredir :) . Oyun bilgisayarı altındaki bir bilgisayarda stok soğutucusuyla bizzat kendi adıma konuşuyorum iş yapmam. Ha bilgisayar açılmaz mı ayrı soğutucu almayınca açılır, oyun açmaz mı açar. Ama zaman içinde performansta düşme olacağını bildiğim için bu konu beni rahatsız eder ve açıkçası bu tarz konularda hassasımdır :) .

Stok fan hiçbir zaman tavsiye edilmemeli. Onun yerine vantilatör al kasanın kapağını açıp koy daha iyi.

İçinizde bir kuşku oluştuysa, yani sorun benim soğutucunun pozisyonundadır diyorsanız çıkarıp yeniden takın hiçbir şekilde sorun oluşmaz. Hem içinizdeki kuşkuyu yenmiş olursunuz. Belki düzelir dediğiniz gibidir, hala düzelmezse aldığınız yere götürün ilgilenirler.. Olmadı önerdiğim tarza soğutuculara bir bakarsınız :) .
Hocam soğutucunun yönünün resmini atıyım size. Yanlış olan bir şey var mı? Bide kendim kontrol edeceğim.
9.jpg

Stok fan hiçbir zaman tavsiye edilmemeli. Onun yerine vantilatör al kasanın kapağını açıp koy daha iyi.
Dediğine katılıyorum ve başta belirttiğimde buna yakın bir şeydi fakat "Ağır konuştun reis. Bende İntel Pentium(R) Dual-Core var. Ekran kartı HD 4300/4500 ısınma sorunu yok." cümlenden ben senin stok soğutucusu kullandığını düşündüm :)

Hocam soğutucunun yönünün resmini atıyım size.Yanlış olan bir şey var mı? Bide kendim kontrol edeceğim.
Eki Görüntüle 20758
Stok soğutucularda yön yönünden sıkıntı olmaz zaten. Yani direkt olarak işlemciye temaslı olduğu için. Ama bacakları düzgün oturmamıştır, vidası tam sıkılmamıştır yani olabilir böyle şeyler. Ve işlemciye yarım yamalak oturan bir soğutucu haliyle yarım soğutma sağlar buda gereksiz ısınma yapabilir. Maazallah yakmayın işlemciyi. Bilginiz var ise bir çıkarıp tekrar takın. Aslında basit bir işlemdir. Soğutucunun işlemci üzerine tam olarak oturduğundan emin olun.

Dediğine katılıyorum ve başta belirttiğimde buna yakın bir şeydi fakat "Ağır konuştun reis. Bende İntel Pentium(R) Dual-Core var. Ekran kartı HD 4300/4500 ısınma sorunu yok." cümlenden ben senin stok soğutucusu kullandığını düşündüm :)
Zaten stok fan ben bu sistemi aldığımda 2008-2009 yıllarıydı o zaman bilmezdik işlemci soğutucusu nedir. Şimdiki beynim olsaydı. Zaten Casper ın üflesem dökülüyor.

Zaten stok fan ben bu sistemi aldığımda 2008-2009 yıllarıydı o zaman bilmezdik işlemci soğutucusu nedir. Şimdiki beynim olsaydı. Zaten Casper ın üflesem dökülüyor.
Estağfurullah beyin değilde :) bilgi diyelim .. İnsan hata yaptıkça öğreniyor genelde :) .

Peki şimdi bakacağım sorun devam ederse vatana götüreceğim kasayı. Yardımlarınız için teşekkürler.
Önemli değil inşallah çözülür probleminiz.. Ürünleri de yeni almışsınız yani önemli olan içinizde kuşku olmadan kullanabilmeniz. VatanBilgisayar ilgilidir, hemen yardımcı olurlar. Sorununuzun çözülmesi dileğiyle iyi forumlar.. Kolay gelsin :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı