FX 6300 üzerine Sıfırdan Bilgisayar

Her zaman ayrı bir soğutucu alınması tavsiye edilir zaten. Eğer istiyorsanız almanız yararınıza olucaktır. elinizdeki 2 gb ram ddr3 ise 6 gb yapabilirsiniz.

Peogramlarda bir sıkıntı yaşamassın ancak sistem oyun amaçlı olduğu için işlemciye değil erkan kartına yüklendik eğer render işleriyle uğraşıcaksan intel bir sistem kurman gerekir ki 2000 tl butçeyle olacak iş değil. Soğutucu kısmı sana kalmış stok fan ses yapıyor diyorsan al yok ben rahatsız olmam diyorsan iyide soğutuyorsa gerek yok bence.

4+2 Dual channel çalışmaz. Aynı ramden alıp takman lazım. 4 GB Ram şimdilik idare eder, daha sonra aynı ramden bi tane daha alırsın. Stok fan gayet yeterli ancak fazla ses çıkarıyor, sesten rahatsız olmam dersen stok soğutucuyu kullan.

Allah sizden razı olsun arkadaşlar vatan computerde almıyorum böyle yardımı ben :) yalnız henüz sorularım bitmedi biraz başınızı ağrıtıcam. Şimdi fx 6300'ün fanı çok iyi değil diye söyleniyor. Açıkcası ses yönünden bana bir problem çıkarmaz. Sizcede amd islemcilerde fan sıkıntılı mı?
Ve unutmadan; vatandan daha uygun fiyata alabileceğim yerler var mı? Yani pasaj bilgisayarcıları gibi. Var ise aradaki fiyat farkı için değer mi böyle yerlerden bileşen almak?

bence kalite fiyattan daha önemli. Mahalle bilgisayarcısından alırsan yarın için bir garantisi olmaz. Stock fanlar baya sesli oluyor. Bütçe ayırabilirsen al ayrı bir fan nerden baksan en az 10 derece fark görürsün ısınmada.

Şu an en ucuz ve güvenilir olarak vatan bilgisayar. Sistemi bi al stok fanın sesine bak eğer çok ses geldiğini düşünüyorsan bütçene göre bi fan tavsiyesi yaparız. ;)

Peki kardeşim? Toplamış olduğun sistemdeki ram 2400mhz olsa anakart destekler mi? Desteklermezse kaç mhz max destekler?
Peki 2400mhz ile 1600mhz arasında bir fark hisseder miyim?
Bu seçtiğiniz kasayı tavsiye ediyor musunuz? Yoksa cooler master r380 modeli nasıldır?

Hepsine cevap alabilirsem çok sevinicem ve sanırım bu günlük benden bu kadar soru.:) Hepinizden Allah razı olsun, iyi geceler.

@Silinen üye Haklısın biraz acelem olduğu için kasayı ilk önüme gelen sağlam kasalardan seçtim içindeki PSU yetmeyebilir yük altındayken 700W bir PSU almak gerek uyarın için sağol. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı