FX 8300 ve GTX 970 Sistem LoL Performans Sorunu

rickytuto

Hectopat
Daha fazla  
Sistem
  • Gigabyte GTX970 4 GB ekran kartı
  • FX 8300 işlemci
  • 8 GB 1600 MHz
  • Asus 970 Pro Gaming Aura anakart
  • Corsair Carbide 100R camlı kasa
  • Corsair 600w 80+ güç kaynağı
  • 500 GB harddisk
  • Dell S2417DG 2K 144 Hz G-Sync monitör
Sistemi Technopat'ta konu açarak sizlerin yardımıyla almıştım. Orada da yardımcı olan herkese teşekkürler. İnceleme konusu da açmayı düşünüyordum fakat hevesim kursağımda kaldı. GTA V, Far Cry Primal gibi oyunlarda 40-50 FPS full grafik ile alabiliyorum 2k çözünürlükte. Ekran kartı kullanımı da %100. Fakat sorunum LoL gibi düşük oyunlarda 144 Hz monitör almamın en temel sebebi LoL'de sabit 144 FPS akıcı bir şekilde oynamaktı. Fakat FPS 70'lere kadar düşüyor. Ekran kartı kullanımı max. %30'lara çıkıyor. İşlemci kullanımı da aynı seviyede yani sebep darboğaz falan değil. Sorunun çözümünü gerçekten günlerdir internette aramadığım delik kalmadı. Herkes o kadar kullanım yetiyorsa öyle kullanır falan diyor. Ben şimdi bu durumda 144 Hz monitörü boşu boşuna mı aldım? Bu GPU kullanımını artırmanın yollarını arıyorum hala. Bilen biri yardımcı olursa evine kadar gelip teşekkür edecek moddayım artık :) Cevaplarınızı bekliyorum umarım sorunu çözebilecek birilerini bulurum.

@Recep Baltaş bilgisine en çok güvendiğim insan en büyük beklentim senden :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun sistemle alakası olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsa ben oynayamazdım. LOL zaman zaman optimizasyon sorunları yaşayan bir oyun. Her yamadan sonra FPS değerlerinde oynamalar, sapmalar olabiliyor. Benim de başıma geldi. Oyunu tamamen kaldır. Yeniden kurarak tekrar dene. Bende işe yaradı.

2 kere format attım oyunu baştan yüklemeyi de denedim arkadaşımın bilgisayarından direk atıp oynamayı da. İki türlü de fps aynı durumda. Ekran görüntüsünü de atıcam en kısa zamanda.

Hocam keşke daha güncel bir sistem toplasaydınız.
Herkes de bunu söylüyor. Arkadaş tamam saolun güncel sistem daha iyi biz de biliyoruz ama sistemde bir sorun yok ki. Güncel oyunları 2k da çok rahat oynuyorum 50 60 fps ultrada. Benim sorunum oyunun sisteme göre düşük kalması ve bu yüzden ekran kartı işlemciyi düşük kullanması. Güncel sistem alsam yine düşük kullanacaktı. Ne güncel sistemleri olanlar var aynı sorunu yaşayan. Benim aradığım şey bu ekran kartı ve işlemci kullanımını arttırmak. Yok mu bunu sağlayan bi ayar veya program? İkisini de %100 kullan diye seçebileceğimiz bişey.

Öncelikle umarım sistemi ucuza almışsınızdır GTX 970'e 800TL'den fazla vermemişsinizdir. Soruna gelirsek 8300 tek çekirdek ve oyun performansında diğer AMD işlemcilerde olduğu gibi zayıf bir işlemci. İşlemcinin düşük kullanılıyor gibi görünme nedenide 8 çekirdekli olması Afterburner'ı çekirdeklerin hepsini gösterecek şekilde ayarlarsanız. Çekirdeğin anlık frekansını gösterecek şekilde ekran görüntüsü alıp atarsanız daha iyi yorum yapabilirim. Bu bilgilerle tahminimce tek çekirdek performansının düşük olması ve belli FPS üstüne çıkamaması bu soruna neden oluyor. Yüksek bir oyunda 2K/1080p ultra ve en düşük ayarlarda birde 800x600 e kadar çözünürlük düşürerek ultra ve en düşükte FPS değerlerine bakın tahminimce belli bir kısmadan sonra FPS aratmayacak ama işlemci kullanımı da %100 olmayacak darboğaz yapacaktır. Ayrıca LOL'de çok daha iyi işlemcili sistemlerde bile FPS sınırlamasından şikayet var o konulara da bir göz atın. Tavsiyem mümkün olan en kısa sürede işlemci anakart ram üçlüsünü satıp tek çekirdek, FPS performansı yüksek bir intel işlemciye geçmeniz.

Öncelikle umarım sistemi ucuza almışsınızdır GTX 970'e 800TL'den fazla vermemişsinizdir. Soruna gelirsek 8300 tek çekirdek ve oyun performansında diğer AMD işlemcilerde olduğu gibi zayıf bir işlemci. İşlemcinin düşük kullanılıyor gibi görünme nedenide 8 çekirdekli olması Afterburner'ı çekirdeklerin hepsini gösterecek şekilde ayarlarsanız. Çekirdeğin anlık frekansını gösterecek şekilde ekran görüntüsü alıp atarsanız daha iyi yorum yapabilirim. Bu bilgilerle tahminimce tek çekirdek performansının düşük olması ve belli FPS üstüne çıkamaması bu soruna neden oluyor. Yüksek bir oyunda 2K/1080p ultra ve en düşük ayarlarda birde 800x600 e kadar çözünürlük düşürerek ultra ve en düşükte FPS değerlerine bakın tahminimce belli bir kısmadan sonra FPS aratmayacak ama işlemci kullanımı da %100 olmayacak darboğaz yapacaktır. Ayrıca LOL'de çok daha iyi işlemcili sistemlerde bile FPS sınırlamasından şikayet var o konulara da bir göz atın. Tavsiyem mümkün olan en kısa sürede işlemci anakart ram üçlüsünü satıp tek çekirdek, FPS performansı yüksek bir intel işlemciye geçmeniz.
Cevaplar için teşekkür ederim. Para biriktirip bu üçlüyü değiştiricem zaten fakat yaza anca. Sisteme 1600 lira verdim sade kasa olarak. Yanında logitech g6333 kulaklık ve g810 klavyeyi de toplam 300 liraya aldım. Ve en son Dell S2417dg monitör (2000 tl ) ile tamamladım. Ben iyi aldığımı düşünüyorum bu fps olayı dışında şikayetim yok. Hala çözüm arayışı içindeyim umarım optimizasyon sorunu falandır da düzelir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı