FX 8320 bilgisayarım açılmıyor

Selamlar ilk önce sistemimi yazayım nasıl oldu sonra anlatayım.
-RX 570 4 GB Sapphire Nitro ekran kartı (8+6 pinli)
-400W Everest güç kaynağı 6 pin ekran kartı girişi ( 8+6 pin istiyor fakat 6 pin olduğundan 6 pin takılı.)
-FX 8320 işlemci.
-ASUS L3X anakart.
-8 GB DDR3 RAM.

Arkadaşlar sorunum geçen Resident Evil 3 oynamıştım. PC kendini restledi fakat güç kaynağından ağır bir sıcak kokusu vardı. Ekran kartım buz gibi olmasına rahmen pin kablosu ekran kartına ısı göndermiş resmen. Ama bilgisayarım açılmıştı.
Bugün 6 saat önce Mafia 3 oynuyordum. Sonra PC kendini kapattı. Gene aynı durumdu. Fakat garip bir şey varki anakartın ışığı yeşil yanıyordu ve Power'a bastığım zaman bilgisayarda tık yok açılmıyor. Anakarta bağlı olan her şey yanıyor. Kulaklık klavye vb. fakat ekran kartının ışığı yanmıyor. Ve fanlar çalışmıyor ne sorun olabilir?

Selamlar ilk önce sistemimi yazayım nasıl oldu sonra anlatayım.
-RX 570 4 GB Sapphire Nitro ekran kartı (8+6 pinli)
-400W Everest güç kaynağı 6 pin ekran kartı girişi ( 8+6 pin istiyor fakat 6 pin olduğundan 6 pin takılı.)
-FX 8320 işlemci.
-ASUS L3X anakart.
-8 GB DDR3 RAM.

Arkadaşlar sorunum geçen Resident Evil 3 oynamıştım. PC kendini restledi fakat güç kaynağından ağır bir sıcak kokusu vardı. Ekran kartım buz gibi olmasına rahmen pin kablosu ekran kartına ısı göndermiş resmen. Ama bilgisayarım açılmıştı.
Bugün 6 saat önce Mafia 3 oynuyordum. Sonra PC kendini kapattı. Gene aynı durumdu. Fakat garip bir şey varki anakartın ışığı yeşil yanıyordu ve Power'a bastığım zaman bilgisayarda tık yok açılmıyor. Anakarta bağlı olan her şey yanıyor. Kulaklık klavye vb. fakat ekran kartının ışığı yanmıyor. Ve fanlar çalışmıyor ne sorun olabilir?
Sanırım güç kaynağın GG.

Güç kaynağı güvenilir bir marka değil, üstelik güç bakımından da yetersiz tercih edilmiş.
O güç kaynağıyla çalıştırmaya uğraşmayın sistemi, daha fazla soruna yol açabilir. Yeni bir güç kaynağı almanız gerekli, minimum 500w kaliteli bir marka alın. Umarım donanımlara zarar gelmemiştir.

Güç kaynağı güvenilir bir marka değil, üstelik güç bakımından da yetersiz tercih edilmiş.
O güç kaynağıyla çalıştırmaya uğraşmayın sistemi, daha fazla soruna yol açabilir. Yeni bir güç kaynağı almanız gerekli, minimum 500w kaliteli bir marka alın. Umarım donanımlara zarar gelmemiştir.
Hocam şuanki durum anakarta bağlanan şeyler çalışıyor ekran kartı ve işlemci vb fanlar çalışmıyo evet güç kaynağım patlamış kısa devreden dolayı güç kaynağı almam gerekiyor Xmateg 600W almayı düşünüyorum.
Sanırım güç kaynağın GG.
Pc açılmıyor dostum ya. Ama ekran kartı ve işlemcide fanlarda çalışmıyor. Sadece anakarta bağlı olan klavye mause vb ışıkları çalışıyo. Galiba güç kaynağından anakarta zarar vermemek için kısa devre yapıp intahar etmiş :/

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı