FX-8320 sistem aniden kapanıyor

denix_07

Hectopat
Katılım
8 Nisan 2014
Mesajlar
404
Yer
Alanya, Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Az önce BF3 Online oynarken PC aniden kendini kapattı. Çıldırdım resmen , skorlarım vs. hepsi gitti.
Her neyse, FX 8320 işlemciye sahibim.
PC kapandıktan hemen sonra PC'yi yine açınca, işlemciyi 70 Derece gördüm! Hem de yük altında olmadığı halde! Sorunun işlemci soğutucusundan ya da güç kaynağından olduğunu düşünüyorum. Önerdiğiniz İşlemci soğutucu var mı?
Bkz: Cooler Master Hyper T2
Güç kaynağım Corsair VS 650 .
Lütfen yardım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucuyu ne kadar süredir kullanıyorsunuz ? İlk kez taktıysanız temas etmiyor olabilir. Uzun süredir kullanıyorsanız kullanım sırasında fanın kablosu çıkmış veya temassızlık yapmış olabilir.
 
Sıcaklıkları Speecy ile ölçüyorum , şuan işlemci 36 derecede . Ancak BF3'e ya da GTA IV gibi oyunlara girince işlemci ekran kartı yanıyor adeta .
Ekran kartım Asus Gtx 770 . Bir ara bu problem yine olmuştu , kasayı açıyım dedim , kasayı bir açtım , ekran kartına işlemci fanına dokunamıyorum bile . Çok sıcaklar .
 
Zaten normal. MSI Afterburner yazılımını indirip kurun. OSD ayarlarını yaptıktan sonra işlemci sıcaklığını ve ekran kartı sıcaklığını oyun içinden sürekli olarak takip edin. Sorun anında her ikisinin sıcaklığını da bizimle paylaşın.
 
Soğutucuyu ne kadar süredir kullanıyorsunuz ? İlk kez taktıysanız temas etmiyor olabilir. Uzun süredir kullanıyorsanız kullanım sırasında fanın kablosu çıkmış veya temassızlık yapmış olabilir.
Soğutucuyu 5-6 ay önce FX 4100 ile almıştım, sonra FX 4100'ü satıp, FX 8320 aldım. Kurulumu Vatan PC'de yapıldı .

Termal macun kurumuş olabilir.
İşlemci macununu FX 8320 ile 30 TL'ye almıştım . Zalman Zm-Stg2 Super Thermal Macun - Vatan Bilgisayar
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı