FX 8320 ve GTX 970 4 GB darboğaz yapar mı?

Cümlenizi biraz genişletir misiniz.
İşlemcinin illa ki %100 kullanılmasına gerek yok. %100 de bile ekran kartlarını ucu ucuna besleyen işlemciler var. Normal kağıt üstünde FX 8300 1050 Ti yi bile zar zor besleyen bir işlemci. Tek çekirdek performansının düşük olması sebebi ile çoğu oyunda darboğaz yapıyor. Ha işlemci kullanımı istiyorsanız, Battlefield 5 oyununda 64 v 64 moda girerek nasıl işlemci yüzünden drop yaşadığınızı ve FPS in vahim durumda olduğunu görebilirsiniz.

İşlemcinin illa ki %100 kullanılmasına gerek yok. %100 de bile ekran kartlarını ucu ucuna besleyen işlemciler var. Normal kağıt üstünde FX 8300 1050 Ti yi bile zar zor besleyen bir işlemci. Tek çekirdek performansının düşük olması sebebi ile çoğu oyunda darboğaz yapıyor. Ha işlemci kullanımı istiyorsanız, Battlefield 5 oyununda 64 v 64 moda girerek nasıl işlemci yüzünden drop yaşadığınızı ve FPS in vahim durumda olduğunu görebilirsiniz.
FX 8370 4.8 GHz olarak RX 480 8GB ile açık beta olarak BFV oynadım.
HIGH ayarlarda 70-80 FPS alıyordum.

Peki bu işlemcide bu sorun varsa darboğazlara takılıyorsa neden 8 çekirdek.
Bu işlemciyi alırken Ryzen 5 serisi işlemcilere göre daha fazla performans alırım sanıyordum çekirdeğe göre ama yanılmışım.

Arkadaşlar tek düşüncem bu RAM'in arızalı olduğu düzgün çalışmıyorda oyunlarda Windows'ta takılmalara yol açıyor yeni bir RAM alıcam.
2012 yılında çıkmış olduğu için olabilir mi?

Bu mantıkları saçma kesinlikle ve kesinlikle 2012 yılında 8 çekirdekli işlemci çıkarıyorlar 2018 demi çıktı 2017 de mi Ryzen serisi bilmiyorum neden 6 çekirdek o zaman.
Bir şeyden heveslik alamadıkya ona yanıyorum.
Ne yapsam boş.
Huzuru yere masraflar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı