FX 8320 ve RX 570 Sistem Battlefield 5 Benchmark Test

Merhaba, bu tür bir sistemi olan veya satın almayı düşünen insanlara yardımcı olmak amacı ile bu videoyu çekiyorum bir de sizin yorumlarınızı görebilmek için.

Sistem özellikleri şu şekilde:
  • CPU - AMD FX X8 8320 4.8Ghz O.C
  • GPU - MSI ARMOR AMD RX 570 4 GB O.C Adranalin 19.1.1
  • CPU Cooler - Akasa Venom Voodoo
  • MB - ASUS 970 PRO GAMING/AURA AM3+ DDR3 2133MHz USB 3.1
  • RAM - GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 2133MHz CL10
  • PSU & CASE - Everst Rampage TITAN 750W 80+ Bronze
  • SSD - Samsung 970 EVO 250 GB
  • HDD - Seagate 1TB
  • Monitor - ASUS 24" VN247H 1ms Full HD Gaming Monitör
  • OS - Windows 10 Pro 1809

Benchmark testi;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizce bir sorunu var mı ve performansı nasıl?
Başka bir oyunun benchmark testini yapmalı mıyım? Aklımda Forza Horizon 4 var.
Ve sorularınız varsa bekliyorum..
İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD resmi sitesinde FX 8320 Max Temps 61.1°C olarak belirtilmiş, oyun içinde 70°C kadar çıkmışsınız herhangi bir sorun yaratırmı bu fark, max kaç derece oluyor işlemci, yada kaç dereceye kadar sorunsuz kullanılabilir?
70 derece gayet doğal bir sıcaklık, sorun yok.

AMD resmi sitesinde FX 8320 Max Temps 61.1°C olarak belirtilmiş, oyun içinde 70°C kadar çıkmışsınız herhangi bir sorun yaratırmı bu fark, max kaç derece oluyor işlemci, yada kaç dereceye kadar sorunsuz kullanılabilir?
80'de bile sorun yaratmaz ama en sağlıklısı 79 derece ve aşağısı. Yani O.C'lu işlemci için gayet normal.

Hocam Afterburner'ın yazı tipine değiştirirsen daha güzel görünür. Bendede FX 8350 var acaba RX 570 taksam mı diye düşünmüyor değilim yada NAVI RX 3060 takmayı düşünüyorum.
Tavsiyen için teşekkürler, FX serisi işlemciler biraz nazlı oluyor. Anakartını ve belleklerini sevmesi gerekiyor. Üstelik O.C yapmadan bazı oyunlarda sorun çıkarabiliyor ama bence O.C potansiyeli en iyi ve en kolay işlemcilerden. Benim gibi 200 TL'lik soğutucu ile 3.5'den 4.8 GHz'e çıkarabilirsin. Yani
kısaca sitemine güveniyorsan satın almanda sakınca yok.

Şu işlemcileri sadece oyun performansına bakarak alanları aklım almıyor. Tek çekirdek performansında intel işlemcilere göre kötü olsa da çoklu çekirdekte hala güçlü bir işlemci FX serisi işlemciler. Her ne kadar eski olsalar da artık gayet pek çok ekran kartını ve oyunu kaldıracak güçteler. GTX 1060 hatta 1070'le bile "tek çekirdeğe yüklenmeyen oyunlarda" gayet iyi bir performansla kullanılabilitesi var. Hele ki sistemde SSD ve en az 2133mhz ram de varsa iyi sonuçlar gayet alınır.

Şu işlemcileri sadece oyun performansına bakarak alanları aklım almıyor. Tek çekirdek performansında intel işlemcilere göre kötü olsa da çoklu çekirdekte hala güçlü bir işlemci FX serisi işlemciler. Her ne kadar eski olsalar da artık gayet pek çok ekran kartını ve oyunu kaldıracak güçteler. GTX 1060 hatta 1070'le bile "tek çekirdeğe yüklenmeyen oyunlarda" gayet iyi bir performansla kullanılabilitesi var. Hele ki sistemde SSD ve en az 2133mhz ram de varsa iyi sonuçlar gayet alınır.
FX 8320 için AMD resmi sitesinde System Memory Specification 1866MHz olarak gözüküyor.

Merhaba, bu tür bir sistemi olan veya satın almayı düşünen insanlara yardımcı olmak amacı ile bu videoyu çekiyorum bir de sizin yorumlarınızı görebilmek için.

• HDD - Seagate 1TB
Benchmark testi;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

• HDD - Seagate 1TB
Benchmark testi;

Aynı işlemci ve ekran kartı bende de var. Asıl sormak istediğim işlemciyi nasıl 4.8 yaptınız? Anakartım: GA-970A-DS3P ama.

Arkadaşlar uzun süre sonra zamanım oldu ve yeni benchmark videosu çektim.
İzlemek isteyenler için Forza Horizon 4 ;

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı