FX-8350 sisteme ekran kartı ve overclock tavsiyesi

UstaEDDIZ

Decapat
Daha fazla  
Elimde FX-8350 işlemcili bir sistem var ekran kartı hariç her şeyi hazır geçici olarak çok eskilerden kullandığı 9400GT 1GB ekran kartını takdım sistem sorunsuz çalışıyor hatta overclock ile sorunsuz bir şekilde 4GHz'den 4.2GHz'ye çıkarttım işlemciyi 4.5GHz'ye kadar stabil çalışıyordu ama uzun stres testlerinde işlemci 77-78 derecelere dayandığı için güvenemeyip vazgeçtim. 4.2GHz'de 65 dereceyi geçmeden stabil çalıştırabildim. Bu şekilde ufak overclocklu halde işlemciye 2. el güzel 1080P'de oyun oynatacak bir ekran kartı arıyorum çok kararsız kaldım.

2. elde 1500TL bandına GTX 970 veya RX570'ler bulunuyor ama kartlar biraz eski olduğu için temizliğinden çekiniyorum. 2000-2300 bandında ise 1650'ler 2500'lerde neredeyse sıfır ayarında garantili RX6400'ler var ama anakartım PCI Express 2.0 16X olduğu için RX 6400'de çok fazla performans kaybı alırım gibi geliyor, sizce ne alınmalı? Böyle bir sisteme çok parada harcamak istemiyorum eski bir sistem çünkü bir de bu işlemci ile bu ekran kartlarında ne kadar darboğaz yaşarım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

İşlemci = AMD FX-8350 4.2GHz overclocklu.
Anakart = Gigabyte GA-970A-D3 (rev. 3.0)
RAM = 2X 4 GB 1600 MHz DDR3.
PSU = 750 watt 80Plus.
Soğutucu= Deep cool Gammaxx 300.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci GTX 970, RX 570 gibi kartlar için yetersiz ve çok fazla darboğaz yapar, çünkü çekirdek gücü zayıf. Bence bu sisteme para harcamayın, idarelik sadece görüntü almak için bir ekran kartı kullanın, bütçe yetersizse anakart ve işlemciyi elinizden çıkartıp en azından 4. nesil i7-4790 ve uygun bir anakart alın, o kartlar ile oyun konusundan üzmez hatta 1660 Ti, 1660 Super gibi kartlara da yeterli gelir.

İşlemci GTX 970, RX 570 gibi kartlar için yetersiz ve çok fazla darboğaz yapar, çünkü çekirdek gücü zayıf. Bence bu sisteme para harcamayın, idarelik sadece görüntü almak için bir ekran kartı kullanın, bütçe yetersizse anakart ve işlemciyi elinizden çıkartıp en azından 4. nesil i7-4790 ve uygun bir anakart alın, o kartlar ile oyun konusundan üzmez hatta 1660 Ti, 1660 Super gibi kartlara da yeterli gelir.

İnternette kullananlar çok gördüm ufak darboğazlar tabii olmasını bekliyorum bazı oyunlarda ama çok büyük bir fark olur mu RX 570 GTX970 seviyesi kartlarda dediğim gibi sonuçta komple elimde hazır bir bilgisayar var sadece ekran kartı yok Forza RDR2 FIFA falan oynuyorum akşamları işten gelince çok zaman bulamadığım için çok para bayılmakda istemiyorum. Orta yüksek arası 1080p çözünürlükde darboğazım ne kadar olur bu ekran kartlarında. Hani eğer çok ağır dağarboğaz yaşatırsa RX560 almak daha mantıklı olur mu?

İnternette kullananlar çok gördüm ufak darboğazlar tabii olmasını bekliyorum bazı oyunlarda ama çok büyük bir fark olur mu RX 570 GTX970 seviyesi kartlarda dediğim gibi sonuçta komple elimde hazır bir bilgisayar var sadece ekran kartı yok Forza RDR2 FIFA falan oynuyorum akşamları işten gelince çok zaman bulamadığım için çok para bayılmakda istemiyorum. Orta yüksek arası 1080p çözünürlükde darboğazım ne kadar olur bu ekran kartlarında. Hani eğer çok ağır dağarboğaz yaşatırsa RX560 almak daha mantıklı olur mu?
Yerinde olsam bu parçaları satar 12100f tarzı parçalar toplardım uğraşmazsın darboğazdı şuydu buydu.

Arkadaşın da bahsettiği gibi bu sisteme para harcamayın.9400GT ile idare edin sonra bütçenizi belirleyin AM4 DDR4 sisteme geçersiniz.Sıfır parça almanıza da gerek yok 2. El e de yöneltebilirsiniz.

O soğutucu ile daha fazlasını göremeyebilirsin. Malum FX işlemciler soba gibiler.

Peki 4.5GHz'de tam yük altında 75 derecelere çıkması sıkıntı yaratır mı AMD kendi sitesinde 61 derece ideal çalışma sıcaklığı demiş ama günümüz işlemcileri 90-95 derecelere kadar sıkıntısız çalışabiliyor.

Yerinde olsam bu parçaları satar 12100F tarzı parçalar toplardım uğraşmazsın darboğazdı şuydu buydu.

Şahsen bende bir sistem almayı düşünsem öyle bir şey düşünürdüm ama şu an bütçe ayırmak istemiyorum dediğim gibi elimde hazır bir sistem var işimi gördürtecek bir şeyler çıkartabilirsem cüzzi paralar ile yeterli benim için günlük olarak kullanmayacağım zaten sadece oyun amaçlı.

Şahsen bende bir sistem almayı düşünsem öyle bir şey düşünürdüm ama şu an bütçe ayırmak istemiyorum dediğim gibi elimde hazır bir sistem var işimi gördürtecek bir şeyler çıkartabilirsem cüzzi paralar ile yeterli benim için günlük olarak kullanmayacağım zaten sadece oyun amaçlı.
O işler için yeter aga fazla para harcama. İleride alırsın yenisini buna fazla masraf etme rx570 falan al geç.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı