FX 8350 Sisteme GTX 1080 Takılır mı?

GTA5 oynuyorum 1080P çözünürlük düşük ayarlarda hiçbir takılma olmadan, daha ne beklenir ki böyle bir işlemciden :)

Bu yüzden FX8350'yi fazla öldürdüğünü belirttim yukarıdaki mesajımda. Ortalama kayıp %30 seviyelerinden fazla olmayacaktır. 1050 ile arasındaki fark ise çok çok daha fazla; %200 nereden baksan. 1080'in 1050 seviyelerine inmesi için çok çok büyük darboğaza girmesi gerekiyor.

GTA5 oynuyorum 1080P çözünürlük düşük ayarlarda hiçbir takılma olmadan, daha ne beklenir ki böyle bir işlemciden :)

Bu yüzden FX8350'yi fazla öldürdüğünü belirttim yukarıdaki mesajımda. Ortalama kayıp %30 seviyelerinden fazla olmayacaktır. 1050 ile arasındaki fark ise çok çok daha fazla; %200 nereden baksan. 1080'in 1050 seviyelerine inmesi için çok çok büyük darboğaza girmesi gerekiyor.

Öyle bir darboğaza girmesi için de işlemcimizin Pentium 4 falan olması lazım herhalde. :D

Q6600'la GTX 1060'ı denedik. Arkadaşın sisteminde denedik, benim 1060 3GB modelini. Yüzde 60 civarı bi GPU kullanımı vardı. Fena degil bence, 10 senelik işlemci için :)

DDR3 ve FX ..Maalesef teknoloji ilerliyor ve yeni nesil donanımlar 6 ayda bir çıkıyor. Yetişemiyoruz ve gözümüz kalıyor. Ekran kartı sadece işlemci ile anılmaması lazım. Bellek, anakart ve HDD bunlara da dikkat etmek gerek.

Arkadaşlar tesekkur ederim yazdiklariniz icin ben işlemci de almaya karar verdim.Bu kartla uyumlu 3-5 islemci tavsiyesi alabilirim.Benim aklimda Ryzen 5 2600x var.

Son düzenleme:
Arkadaşlar tesekkur ederim yazdiklariniz icin ben işlemci de almaya karar verdim.Bu kartla uyumlu 3-5 islemci tavsiyesi alabilirim.Benim aklimda Ryzen 5 2600x var.
Öyle bir şey mümkün değil malesef.
Ryzen serisine geçmek istiyorsan anakart, işlemci ve RAM'i değiştirmen gerekiyor.

Son düzenleme:
Peki hangi işlemciyi almalıyım 1080'in yanına ? Anakartım AM3+ soketli, aklıma arkadaşımdaki şu işlemci geldi : AMD FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB Önbellek 220W 32nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Bahsettiğin işlemci 220TDP değerine sahip ve anakartın o işlemciyi besliyemez zaten çok gereksiz bir işlemci. Yapacağın en iyi iş elindekileri satıp bir bütçe belirlemen, diğer seçenek de 1060, 1050Ti, Rx 480, Rx 570 gibi kartlarla kullanman olacaktır.

Attığım linkte kartları denemiş ve hangisinin darboğaz yapıp yapmadığını belirtmiş.
AMD FX-8350 ve GTX 1060 Sistem Tecrübesi

Bahsettiğin işlemci 220TDP değerine sahip ve anakartın o işlemciyi besliyemez zaten çok gereksiz bir işlemci. Yapacağın en iyi iş elindekileri satıp bir bütçe belirlemen, diğer seçenek de 1060, 1050Ti, Rx 480, Rx 570 gibi kartlarla kullanman olacaktır.

Attığım linkte kartları denemiş ve hangisinin darboğaz yapıp yapmadığını belirtmiş.
AMD FX-8350 ve GTX 1060 Sistem Tecrübesi

Sistemimi şimdilik satmayı düşünmüyorum,
MSI Gaming GeForce GTX 1080 8GB GDDR5X'i alıp deneyeceğim eğer ağır gelirse anakartımı, işlemcimi ve ramimi değiştiririm.Ardından kendiminkileri satarım.Teşekkür ederim yardımın için :)

Eğer işlemcim ağır kalırsa i5-8600k almayı düşünüyorum yanına da
Gigabyte GA-B250M-Gaming 5 LGA1151 anakartını alıp
G.Skill Aegis 8GB DDR4 3000Mhz RAM'le tamamlamak istiyorum.

Bir nevi bilgisayarı yeniden düzenlemiş oluyorum böylece.Eğer bunu yapmak zorunda kalırsam elimde sadece harddisk,dvd-cd-rom, SSD, kasa ve PSU'yu korumuş olurum en azından biraz masraftan kurtulurum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı