FX 8350 ve GTX 960 Sistemin Düşük Performans Sorunu

fx4100gtx960

Hectopat
Daha fazla  
Sistemimi ilk aldığımda FX-8350, GTX 960 4 GB, 4 GB 1333 MHz, 4 GB 1600 MHz RAM, 600W Xigmatek PSU ve Gigabyte 970A-DS3 anakartım vardı. Oynadığım oyunlarda düşük FPS alıyordum ve donmalar vardı. İnternette bir süre araştırdıktan sonra anakartımın 4 pin girişinin bu işlemciyi desteklemediğini gördüm ve onu çıkarıp yerine geçici olarak FX-4100'ümü taktım. Şimdi MSİ 970 Gaming anakart ve 4x2 GB 1600 MHz RAM aldım ve eski RAM'leri çıkarıp sisteme taktım. Bilgisayar ilk açıldıktan 10-20 dakika sonra USB portlarına giden güç kesildi ve bilgisayara reset atmak zorunda kaldım, reset atınca düzeldi. Şu anda masaüstü işlemlerinde ara sıra donmalar oluyor ve FX-4100 takılı iken oynadığım oyunları oynayamıyorum, sürekli donuyor ve düşük FPS alıyorum. Baktığımda CPU kullanımının %20-30'u geçmediğini ve işlemci hızının sürekli 1400 MHz ve çektiği gücün de 0.928v olduğunu gördüm. BIOS'tan "Cool n Quiet"ı kapadım, yüksek performans modunu açtım, Windows güç ayarlarından da Yüksek Performans'ı seçtim fakat hala aynı. Sizce sorun ne olabilir?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı