FX 8350 ve GTX 970 4G sistem

Aldığım 2. sistem ve bu toplama konusunda biraz bilgim var ama sizlerede güzel olup olmadıgını sormak istedim. Sistem hatalıysa beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Fiyat : 3400 tl (bütçe: 3500 tl)

1-AMD FX 8350 işlemci 4GHZ 16 MB

2-MSI GTX 970 4G EKRAN KARTI

3-MSI 970 GAMİNG ANAKART

4-Kingston 8GB SAVAGE RED RAM

5-THERMALTAKE NIC F3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

6-XIGMATEK VECTOR S 80PLUS SİLVER 750W GÜÇ KAYNAĞI

7-EVEREST RAMPAGE 72 GAMİNG KASA MİDATX

indir.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Fx 8350 8 çekirdekli bir işlemci. Tam olarak 8 gerçek, 8 de sanal. Bazı insanlar gerçekte 8 çekirdek olmadığını söylüyor. Nedeni ise birkaç test programının yanlış göstermesi. Amd işlemcilerin tasarımıyla alakalı. Her iki işlemci tek bir birimde birleştirilmiş ve 4 birimden oluştuğu için bu gibi söylentiler oluşuyor. Bu arada topladığın sistem çok iyi olmuş.

Fx 8350 8 çekirdekli bir işlemci. Tam olarak 8 gerçek, 8 de sanal. Bazı insanlar gerçekte 8 çekirdek olmadığını söylüyor. Nedeni ise birkaç test programının yanlış göstermesi. Amd işlemcilerin tasarımıyla alakalı. Her iki işlemci tek bir birimde birleştirilmiş ve 4 birimden oluştuğu için bu gibi söylentiler oluşuyor. Bu arada topladığın sistem çok iyi olmuş.

Peki hangi oyun 4çekirdekden fazla kullanabiliyor veya hangi program 8 çekirdeği kullanabiliyor? ileriye dönük dersen mantıklı bi cevap olmaz benim için amd fx8350 şuanda intele karşı aynı fiyata rağmen çöpse 3 5 yıl sonrası için tam bir leş kalacaktır.

Söyle İntel'in tek çekirdek performansı daha iyi olduğu için oyunlarda daha performanslı çalışıyor, Amd'nin fazla çekirdekleri daha çok multimedya işlerde önemli. Mesela yüksek işlem gücü gerektiren uygulamalarda 8 işlem birden halledilebiliyor render Photoshop vs. (İntel'de aynı fiyat segmentinde 4 çekirdekten yukarısı yok dolayısıyla aynı anda 4 işlem yapabiliyor), yani üst seviye oyun oynacak isen İntel, iş hayatında Amd daha iyi. Fakat Amd 2016 da yeni bir seri çıkaracak yani İntel alman yararına.

AMD ZEN mimarisi ile çok büyük geliyor gibi tabi bu hüsran olabilir fakat şöyle birşey de var AMD ZEN işlemcilerini tasarlayan adam yaklaşık 2 hafta önce istifa etti.

2 haftadan fazla oluyor hatta bayağı oluyor :D, Zen 14-16 nm olursa iyi olacak gibi ama bence Apu tarafında daha fazla gelişim gösterecek. Zen iyi gelir diye umut ediyorum yoksa İntel'e kaldık. Az parayla iyi sistem toplama hayalleri yok olur :ROFL:

Bende Everest' den hiç memnun değilim şimdiki aklım olsa 360 liraya 600w Cooler Master kasalar var. Onlara bakabilirsin. İşlemci olarak 8300 tercih et bence çünkü 8350 ile aynı oranlara çıkıyor. Intel' de alabilirsin ama ben daha çok AMD seviyorum

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı