FX 8350'den Intel sisteme geçme

KevinPrince

Kilopat
Daha fazla  
AMD'den Intel'e geçiş yapmak istiyorum. Sadece değiştireceğim 2 parça ile bu işlemi gerçekleştireceğim sanırım. Şu anki parçalara denk Intel destekli parça öneriniz nedir? RAM'lerim DDR3.

• İşlemci : AMD FX 8350
  • Anakart: Gigabyte GA-970-Gaming

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe belirtmelisiniz, şu anki parçaları satıp satmayacağınızı da belirtmelisiniz.
RAM sabit kalacaksa, 4. nesle kadar sistem toplayabilirsiniz.

Hocam sizin gibi düşünüyordum. Bir kere alıp uzun süre kullanan bir insan olduğum için AM4 soketli DDR4 bir sistem topluyorum. 4.nesil İntel düşünüyordum ama. Şimdi alacağım parça nasıl olacak sıkıntı çıkartır falan...

Sizin gibi aklımda 1150 soket anakart ile İ5 4460 veya 4560 gibi bir işlemci almak vardı. Ancak en az 500-600 lira istiyorlar yani. Ne kadar mantıklı bilemiyorum.

Bütçe belirtmelisiniz, şu anki parçaları satıp satmayacağınızı da belirtmelisiniz.
RAM sabit kalacaksa, 4. nesle kadar sistem toplayabilirsiniz.

Tanıdık bir bilgisayarcı var. Yeni alacağım parçalarıda büyük ihtimalle ondan alırım ve eski parçalarıda ona veririm. (Zamanında ondan almıştım). Fiyattan düşer bir miktar. Ramler sabit kalacak 8x2 16GB ram var

Hey gidi eski gunler hey ne cileler cektirdi bana o islemci be herneyse benden tavsiye ddr4 e gecmekte fayda sonucta ilerde birdaha masraf yapmak gibi bir derdin olmaz die dusunuyorum ha yapabilirsen tabi on yargili degilsen ve butcende varsa ryzen gec derim (ben oyle yaptim mutluyum) ama intel dersen illaki ve ramler ddr3 olcak dersen 4790k bak derim ..

Eğer işlemcinin performansından memnun değilseniz ve denk performansa sahip bir Intel işlemci alacaksanız sadece anakartınızı değiştirerek sorununuzu çözebilirsiniz. 990X ya da 990FX chipsetli bir anakart işlemcinizin performans sorununu çözecektir.

Bu sorunu yaşayan insanlar var gerek yerli gerek yabancı forumlarda. 970 chipsetli anakartların FX 8000 serisini besleyemediği konusunda yanıtlar verilmiş hep.

990 chipsetli anakart 400TL civarı bulunuyor sanırım. Bunu da bir seçenek olarak değerlendirin derim.

Eğer işlemcinin performansından memnun değilseniz ve denk performansa sahip bir Intel işlemci alacaksanız sadece anakartınızı değiştirerek sorununuzu çözebilirsiniz. 990X ya da 990FX chipsetli bir anakart işlemcinizin performans sorununu çözecektir.

Bu sorunu yaşayan insanlar var gerek yerli gerek yabancı forumlarda. 970 chipsetli anakartların FX 8000 serisini besleyemediği konusunda yanıtlar verilmiş hep.

990 chipsetli anakart 400TL civarı bulunuyor sanırım. Bunu da bir seçenek olarak değerlendirin derim.

AMD'de performans sorunu yaşamadım güncel oyunları da rahatlıkla oynayabiliyorum. Metin2 oynamaya karar verdim, çoğu biliyordur FX işlemcilerde ekran titremesi vs. sorunlar var. Bu yüzden bütçemi fazla etkilemeden intele geçmeyi düşünüyordum.
Anakart olarak bunu alsam işimi görür mü? Tahmini Teslimat Zamanı
Anakart olarak bunu alsam işimi görür mü? Tahmini Teslimat Zamanı

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı