FX 9370 GTA 5 kasma sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mr. Beko

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar;
Ben de oyun videoları çekip YouTube a yükleyen biriyim. AMD Fx 8300 işlemci ve GTX 770 Rog Poseidon Platinum ile Far Cry 4 ve Titanfall benzeri oyunlarda video çekerken fps 40 ın altına düşüyordu.

En son GTA 5 çekmeye başladığımda en düşük ayarlarda oynanamayacak kadar fps düşüşü oluyordu. Hatta en son çözünürlüğü 1080 den 720 ye indirerek çekmeyi denedim ancak o şekilde oynanabilir bir hale gelmişti. Bu fps sorununa bir son vermek için işlemcimi AMD Fx 9370 olarak değiştirdim. Fakat bu işlemci diğerine göre daha fazla güç tükettiği için güç kaynağımı da yükseltmek zorunda kaldım. Onu da Xigmatek in 750 watt 80+ Silver güç kaynağıyla değiştirdim. GTA 5 e girdim, ayarlar en düşükte rahat 120 fps aldım.

Fakat kaydet tuşuna bastıktan sonra fps belli sürelerle sabit 25 e düşmeye başladı. Örn: 30 saniye 60fps sabit giderken 15 saniye 25fps e düşüyor. Bir süre sonra normal oynarken bile 25 fps e düşmeye başladı. Eski işlemciyle sadece ani fps düşüşleri olyordu fakat yeni işlemciyle belli bir süre düşük fps oluyor. Bunun nedeni ne olabilir sizce.

Eğer bir fikri olan varsa lütfen paylaşsın. Ne yapacağımı şaşırdım cidden. Bu 2 parçaya toplam 1000 tl verdim ve sonucunu bu şekilde almak çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. :( :( :( :( :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet denedim ama 3.6 GHz'den yukarı pek çıkmadım ve sistemi O.C'siz kullanmak istiyorum. Sonuçta O.C işlemci ömrünü kısaltıyor.

Görürdü ama dediğim gibi overclock yapmadan kullanmak istiyorum. Hem o açıdan bakacak olursak 9370 de yaklaşık 4.5 GHz'de çalışıyor.

Ben sistemi toplarken bu anakarta 8350 takmayı hedefliyordum. Fakat gittiğim mağazada o işlemci bulunmadığı için 8300 almıştım. O da yetersiz geldiği için bir süre sonra yükseltmeye karar verdim. Yükseltmişken de tam yükselteyim dedim ve 9370 aldım. Anakartın uyumluluk kısmına hiç bakmamıştım sadece anakart am3+ destekli ve işlemci de am3+ destekli diye bunu aldım. Peki bu şekilde oc yaparsam ne olur ? Yada destekli işlemcilere göre ne kadar fark eder ? Ayrıca durum eğer çok kötü ise işlemciyi vatandan alalı 1 hafta olmadı geri iade mi etmeli ve destekli bir işlemci almalı mıyım ?

Bana kalırsa madem bu kadar ugraş vereceksiniz köklü bir değişime gidin. :LOL: Bu işlemciyi iade edip FX 8350 alsak ve OC etsek bu seferde FX 9370 kadar performans alacagız. FX 9370 4.4 GHZ hızında çalışıyor zaten. FX 8350 OC yapsak gene o seviyelere çıkartacagız. FX 9370 şuan Vatan da 640 TL. Ben sizin yerinizde olsam işlemciyi iade eder anakartıda satar Intel sisteme geçiş yapardım. Aynı fiyata İ5 4690K satılıyor. Anakartıda ikinci el satıp MSI Z97 satın alırız. Çarpan kilidi kapalı I5 satın alsanız bile FX 9370 den daha fazla performans verir.

Hayır siz yanlış anlamışsınız. Ben orda sadece işlemci değişimini kastetmiştim. Yoksa PC'yi toplayalı 3-4 ay oldu. Bütün parçaları değiştirmek istemiyorum. Sadece işlemciyi geçici almıştım onu da şimdi yükselttim ama yanlış bir yükseltme oldu. Overclock yapmadan düzgün kayıt almanın bir yolu yok sanırım :(

Peki Vatan sıfır fiyatına iade alıyor mu ? Eğer alıyorsa sadece işlemciyi 8350 ile değiştirip o şekilde gitmek mantıklı olur mu sizce hocam ?

Hayır siz yanlış anlamışsınız. Ben orda sadece işlemci değişimini kastetmiştim. Yoksa pc yi toplayalı 3-4 ay oldu. Bütün parçaları değiştirmek istemiyorum. Sadece işlemciyi geçici almıştım onu da şimdi yükselttim ama yanlış bir yükseltme oldu. Overclock yapmadan düzgün kayıt almanın bir yolu yok sanırım :(

Peki vatan sıfır fiyatına iade alıyor mu ? Eğer alıyorsa sadece işlemciyi 8350 ile değiştirip o şekilde gitmek mantıklı olur mu sizce hocam ?

Hayır hocam mantıklı olmaz. FX 9370 ile devam edin. Tavsiyem sistemizin render performansını test etin. İnternetten de FX 8350 render performansını bulun karşılaştırın. Anakartınızın işlemcinizi kısılatma gibi bir durumu var mı ona bakalım. Çünkü anakartınızın maksimum destekledigi güç 125W. Sizin işlemciniz ise 220W harcıyor. Şöyle bir öneride bulunayım. Cinebench adlı programı bilgisayarınıza indirin. Bir render alın kaç puan verecek. Benim A8 6600K işlemcim 350 alıyor o testten. Sizin işlemcinizin benim işlemcimi katlaması gerek. FX 9370 Cınebench testinden 870 puan almıs 5.0 GHZ ile. Birde siz test yapın sonucları paylaşın ona göre bakalım.

Kesinlikle araştırmadan böyle bir işe girişilmemeliydi. Anakart max 125 watt destekliyor. İşlemciyi tam besleyemiyor ne yazık ki, bunun için anlık FPS düşüşleri olası işlemciden daha fazla ekran kartı oyunlarda daha fazla etken, işlemciden ziyade ekran kartını yükseltmeye yönelseydiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı