FX 9370 GTA 5 kasma sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mr. Beko

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar;
Ben de oyun videoları çekip YouTube a yükleyen biriyim. AMD Fx 8300 işlemci ve GTX 770 Rog Poseidon Platinum ile Far Cry 4 ve Titanfall benzeri oyunlarda video çekerken fps 40 ın altına düşüyordu.

En son GTA 5 çekmeye başladığımda en düşük ayarlarda oynanamayacak kadar fps düşüşü oluyordu. Hatta en son çözünürlüğü 1080 den 720 ye indirerek çekmeyi denedim ancak o şekilde oynanabilir bir hale gelmişti. Bu fps sorununa bir son vermek için işlemcimi AMD Fx 9370 olarak değiştirdim. Fakat bu işlemci diğerine göre daha fazla güç tükettiği için güç kaynağımı da yükseltmek zorunda kaldım. Onu da Xigmatek in 750 watt 80+ Silver güç kaynağıyla değiştirdim. GTA 5 e girdim, ayarlar en düşükte rahat 120 fps aldım.

Fakat kaydet tuşuna bastıktan sonra fps belli sürelerle sabit 25 e düşmeye başladı. Örn: 30 saniye 60fps sabit giderken 15 saniye 25fps e düşüyor. Bir süre sonra normal oynarken bile 25 fps e düşmeye başladı. Eski işlemciyle sadece ani fps düşüşleri olyordu fakat yeni işlemciyle belli bir süre düşük fps oluyor. Bunun nedeni ne olabilir sizce.

Eğer bir fikri olan varsa lütfen paylaşsın. Ne yapacağımı şaşırdım cidden. Bu 2 parçaya toplam 1000 tl verdim ve sonucunu bu şekilde almak çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. :( :( :( :( :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada işlemci ömrünü kısaltığını söylediginiz overclock dogru yapılırsa işlemciye hiçbir zararı olmaz. Ben de 8350 kullanıyorum. Anakartın kendinden O.C Genie'si var ve 4 GHz'den 4.6 GHz'ye otomatikmen cıkarıyor. Yavsıyem ya 8300 kullanın ya da 8350'ye geçmeye çalışın yoksa İntel segmentine geçmeyi düşünürseniz çok büyük masraflar sizi bekliyor ama tercih meselesi, size kalmış.

bu arada işlemci ömrünü kısaltığını sölediginiz overclock dogru yapılırsa işlemciye hiçbir zararı olmaz bende 8350 kullanıyorum anakartın kendinden oc genie si var ve 4ghz den 4.6 ghz ye otomatikmen cıkarıyor tavsıyem ya 8300 kullanın yada 8350 ye geçmeye çalışın yoksa intel segmentine geçmeyi düşünürseniz çok büyük masraflar sizi bekliyor ama tercih meselesi size kalmış
Fx 8370E o anakarta takılabilecek en güçlü işlemcidir.
Ancak size işlemci değiştirmeyi değil anakartınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.
Asus M5A99Fx Pro R2.0 Amd 990Fx/Sb950 Ddr3 2133Mhz(O.C.) Sata 3.0 Usb 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

8350 8370'den daha güçlü. Vatan bilgisayar'daki bilgiler yanlış, 95 watt degerinde standart clock 3.3 GHz bir işlemcidir. Max 4.4 GHz'ye overclock edilebilir yanlışlık olmasın. @strixcem
Edit: Ama ben de size katılıyorum. Anakart 990 FX'e geçmeli. 220W ve üstü destekli.

Benchmark yaptım. İşlemci 3770'in altında, 3720'nin üstünde. Şu anda anakart alacak hiç param yok :( Son paramı yeni işlemci ve güç kaynağına verdim. Elimde şu an MSI 970 gaming anakart, 8300 işlemci ve 9370 işlemci var. Şu an için anakart alabileceğimi sanmıyorum. Hangi kombinasyon şimdilik daha mantıklı olur ? 9370 ile devam etmek mi yoksa 8300 ile devam edip yeni anakart alınca 9370 takmak mı ? Keşke araştırmadan böyle bir şey yapmasaydım. PC daha yeni ve hemen hemen her parçası değişti :(

Peki Vatan'da takas yapılabiliyor mu? Şimdiki anakartımı versem 990 FX alsam ?

8300 tak. 9370 beklesin, yeni anakart alınca 9370 tak.

8350'lerden sonra 9300 serisinde işlemci mühendisligi tamamen degişti ve bulldozer serisi yani 8300 serisinden çok daha iyi bir işlemci, sadece şu an tam verim alamıyorsunuz o kadar. Şu an 8300'ı kullanın, bu arada ekran kartı modelinizi söyler misiniz size daha iyi yardımcı olabilmem için?

O ekran kartını alarak hata yapmışsınız çünkü siz sıvı soğutmasını kullanmıyorsunuz. Yani boşa paranız gitmiş.
Bu arada sıvı soğutma kullanıyor musunuz?
O ekran kartındaki özel sıvı soğutmayı kullanabilmek için custom sıvı soğutma yapılması gerekir ve epey maliyetli. Herkesin yapabileceği bir işlem de değil. Yani hava kullanıyor.

Ekran kartı da gayet güzel. Büyük ihtimalle anakart degişimi gerekecek. Bir 990 FX serisi anakarttan sonra umarım hiç bir sıkıntınız kalmaz. Bu arada sıvı sogutma kullanıyor musunuz?

Ekran kartıyla ilgili bir sıkıntım yok, sıvı soğutmayı şimdilik kullanmıyorum. Ama ilerde lazım olacağını tahmin ederekten bu modeli aldım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı