FX serisi işlemci alınmaz !

apexsteam

Hectopat
Daha fazla  
Bir AMD fanı olarak söylüyorum. Çok ısınır, stok fan çok ses yapar, oyunlarda ani takılmalar gerçekleşir. i3 4160 tek çekirdek performanslı ile Fx9590'ı bile geride bırakırken hala AMD Fx almayı düşünen arkadaşlar var mıdır ? Hele oyuna girerken 5000 RPM fan sesi senelerce çekilir mi ? Mantık yürütmek gerekirse FX6300 450 lira. Kaliteli bir stok fan 150 lira. 600 liraya i5 4460 alabilirsiniz. 4 çekirdekli bir işlemcidir. Stok fanı ses yapmaz ve işlemciyi serin tutar. Fx6300 6 çekirdekli olabilir. Fakat hangi oyun veya program 6 çekirdeğin hepsini kullanır. Hiçbiri! Fx9590 220watt TDP değeri olan bir işlemcidir. Fakat bu işlemciyi çalıştırmek için uygun bir anakart bulmak bile zor. 220watt TDP değeri olan bir işlemciyi birde soğutmak var. Bu nedenlerden dolayı insanları İntel'e yöneltmek gerekli. AMD işlemci almak istiyorsanız Zen mimarisini bekleyin. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 yıl önce FX 6300 ve Gammax S40 soğutucuyu 290 TL civarında almıştım. Şu anda çok memnunum boş iken işlemci 20 25 yükte 40 50 arasında değişiyor tabi şimdi dolar yükseldi fiyatlar uçmuş bir biçimde.

Zen gelse bile İntel çok yol katetti. Bence işlemci üretimi yerine APU ve ekran kartı üzerine çalışmalarını arttırırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bende AMD fanıydım. AMD, İntel'in karşısında teknoloji ve verimlilik açısından çok zayıf kaldı. 220w TDP'yi görünce hala yuh diyorum. 200-300 TL az vereceğim diye faturada binlerce lira kaybetmek hiç mantıklı değil. Fan sesini de görmezden geldim. :)

Yeni kasa topladım 3 hafta oldu. AMD sistem fx6350 işlemci seçmiştim. Soğutucu 150 TL civarı idi. Vatandaki adam bunun yerine i5 4460'ı tavsiye etti. İyi ki de etti, yoksa çok pişman olacakmışım.

Ben dahil çoğu kişi de AMD işlemcilerinin GHz'sinin fazla olmasının oyunlarda daha performanslı olacağı anlayışı mevcut. Oysa bu tek çekirdek performansına göre belirleniyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıllarca çoklu çekirdek kullanan programlar (Oyun, uygulama, vs.) çıkacak ve AMD'in çoklu çegirdeklerinden fazlasıyla yararlanacağız masallarıyla uyutulduk, ya da biz kullanıcılar kafamızdan uydurup kendi kendimizi uyuttuk.
Yok yok, galiba 3 kuruşa 5 köfte olmuyor. Olsa bile o köftelerin tarihi geçmiştir:dur:

Bakalım Zen'de ne olacak :rolleyes: Bari Zen'i piyasaya sürmeden; şöyle bi güzel Zemzem suyuna batırsınlar (y)

O arkadaşa bende denk geldim. Çık dışarı sakin kafayla bir düşün diyecektim de neyse boşver dedim. :)

Yaklaşık bir yıl önce ucuzluğuna kanarak aldığım fx 8320 ve r9 280x tabanlı sistem, aldığım günden beri başımı dertten eksik etmedi. 88 derece ekran kartı mı dersin, oynadığım %90 oyunda FPS dropları mı dersin, ne ararsan var. Şimdide işlemciyi OC edip FPS droplarını durdurmaya çalışıyorum. Bu seferde yeterince rehber yok. Kısacası AMD almak pişmanlıktır. Tabii köklü bir değişiklik gelmediği sürece. Bütçeniz yoksa kardeşim, sık dişini paran olunca alırsın. (y)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı