FX8350 ve GTX 970 düşük performans sorunu

murat_02

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X3D Anakart: MSI B450 M2 PRO GPU: ASUS ROG STRİX RTX 2080 8GB RAM: 16 Gb (8x2) Corsair Vengeance 3200 MHZ KASA+PSU: Corsair 300R - 600+80 Watt SSD: MLD M300 1 TB M2 SSD.
Sistemim Windows 10 pro ve bütün sistem bileşen driverları güncel. Lakin oyunlarda çok değişken GPU kullanımı mevcut. (Vsyn-c kapalı modda). Oyunlarım orijinal ve multiplayer ağırlıklı. Bf4, The Division gibi. Isı sıcaklıklarımı MSI afterburner ile kontrol ve test ettim; 45-67 derece arasında değişmekte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fps sabit değil maalesef, tabi bununla birlikte gpu kullanımıda çok değişken oluyor. Örnek vericek olursam Batman Arkham Origins'de 40 ile 70 fps arasında geziyor, lakin 60 üstünde çok nadir seyrediyor, genelde 55 ile 40 arasında gezmekte. CPU kullanımı ise %35 ile %65 arasında seyretmekte gene dediğim gibi büyük çoğunluğu %45 kullanımda geziyor. BF4 ise multiplayerda her şey ultrada 50 fps ile 85 fps arasında gezmekte. Beklentim mi yüksek acaba ekran kartını yeni aldım, önceden gtx 760 vardı çokta bariz fark yaratmadı. İşlemci darboğaz yapıyor bana kalırsa.

Batman'dan anlamam ama 970 zaten Bf4 ultra 1080p için 60 fps civarında performans veren bir kart çevremde kullananlardan biliyorum. 8350 dar boğaz yapması çok olası görünmüyor.

Batman'dan anlamam ama 970 zaten Bf4 ultra 1080p için 60 fps civarında performans veren bir kart çevremde kullananlardan biliyorum. 8350 dar boğaz yapması çok olası görünmüyor.
Beklentiniz yüksek. FPS değerleri normal gibi fakat ben de 970 kullanıcısıyım, BF4 Ultrada ortalama 75 FPS alıyorum. 60'ı düşmüyor.

Beklentiniz yüksek. FPS değerleri normal gibi fakat ben de 970 kullanıcısıyım, BF4 Ultrada ortalama 75 FPS alıyorum. 60'ı düşmüyor.
Bende 60'ın altına düştüğü oluyor birçok defa vsyn-c kapalı oynamakta pek cazip gelmiyor yırtılmalardan dolayı.
CPU güç koruma modunda çalışıyor olabilir, ya da anakart güç koruma modunda olabilir. BIOS'tan güç seçeneklerinizi kontrol ediniz derim.
Dediğiniz gibi konu üzerinde nette gezinirken bundanda bahsedilmişti, BİOS'taki CPU save power ile alakalı alanı disabled yaptım. Anakart güç koruma modunu tam olarak bilmiyorum. Anakartım M5A97 R2.0.

PCI-E 3.0 olmamasının pek değişiklik yaratacağını zannetmiyorum ama yine de ihtimal vermek gerekir. Zaten Pci köprüsü üzerinden VRAM'e veriler aktarıldığından oyunun yüklenme süresini etkiler. Bu arada CPU,GPU,anakart,HDD sıcaklıklarınız ne durumda hocam?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı