G.Skill Ripjaws V RAM'ler için Overclock Rehberi

Ryzen 5 2600, Çipler Gizli Samsung D-Die olarak geçiyordu sanırım. Hynix gözüküyor fakat model nosunda D-Die Samsung çıkıyordu araştırdığımda. yan değerleri biraz yüksek kaldı ama daha denesem muhtemelen düşürürdüm
Thaiphoon Burner ne gösteriyor? Ayrıca 2600 için 1900 MHz FCLK imkansız. Bellek kontrolcüsüne dikkat etmeden mi yaptınız? 2600'ün bellek kontrolcüsü 3600 bile göremez normalde.

2. Nesil işlemciyle RAM OC deneyip uğraşmazdım şahsen. Ne kadar gecikme kısabilirsen kardır fazla yüksek frekans bekleme.
Zaten stok kullanacaktım şansımı denemek istedim güzel değerler elde edince bıraktım valla.

Thaiphoon Burner ne gösteriyor? Ayrıca 2600 için 1900 MHz FCLK imkansız. Bellek kontrolcüsüne dikkat etmeden mi yaptınız? 2600'ün bellek kontrolcüsü 3600 bile göremez normalde.
Valla bilemiyorum oc konusunda çok bilgili değilim, potansiyelini merak etmiştim. Aynen bellek kontrolcüsü durumundan bihaberdim

Zaten stok kullanacaktım şansımı denemek istedim güzel değerler elde edince bıraktım valla.

Valla bilemiyorum oc konusunda çok bilgili değilim, potansiyelini merak etmiştim. Aynen bellek kontrolcüsü durumundan bihaberdim
Şu an stok mu kullanıyorsunuz? Kullanmıyorsanız ZenTimings'den ekran görüntüsü atar mısınız?

Şu an stok mu kullanıyorsunuz? Kullanmıyorsanız ZenTimings'den ekran görüntüsü atar mısınız?
İşlemciyi overclocklarken biosu sıfırlamak durumunda kalmıştım, şimdi baktım da değerler gitmiş fakat akşam boşum deneme yapıp tutturursam atarım tabii. Özelden yazma şansınız var mıdır?

İşlemciyi overclocklarken biosu sıfırlamak durumunda kalmıştım, şimdi baktım da değerler gitmiş fakat akşam boşum deneme yapıp tutturursam atarım tabii. Özelden yazma şansınız var mıdır?
Discord kullanmıyorum. 3800 MHz denemenize gerek yok. 2933 önerilmiş genelde Zen+ için. 2933'de kalıp timing düşürmeyi deneyebilirsiniz.

Aynı çipler aynı ramler.

Dosya Ekleri

• Snap6052023182835.png
    Snap6052023182835.png
    32,8 KB · Görüntüleme: 59
3800 MHz 1.4V

CL-16
tRCDRD-20
tRCDWR-20
tRP-20
tRAS-38

girin. Bunu indirin, programı yönetici olarak çalıştırdıktan sonra Load Config & Exit tuşuna basın. İndirdiğiniz bin klasöründeki 1usmus_v3'ü seçin. 20 dakika civarı sürüyor. Test boyunca 1 tane bile hata çıkmamalı. Çıkarsa testi kapatıp voltajı 0.005 arttırın, bitmesini beklemeye gerek yok. En ufak hata bile stabil olmadığının göstergesidir. Stabil olana kadar 1.405V 1.41V diye gidin ama 1.45V'ı geçmeyin.

28.3 KB file on MEGA

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı