G-Sync etkinleştirilmeli mi?

Bütçe
3500

yaboii

Centipat
Yakın bir zamanda 1440p 144/165Hz bir monitör almak istiyorum bütçem 3500TL civarı ama G-Sync işini hala tam çözemedim 😀

Şimdi diyelim ki ben bir oyunda ortalama 50FPS alıyorum ve yenileme hızım 144, G-Sync'i etkinleştirdiğimde kasma hissi azalır mı, hep mi gider yoksa etkilenmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın bir zamanda 1440p 144/165Hz bir monitör almak istiyorum bütçem 3500TL civarı ama G-Sync işini hala tam çözemedim 😀

Şimdi diyelim ki ben bir oyunda ortalama 50FPS alıyorum ve yenileme hızım 144, G-Sync'i etkinleştirdiğimde kasma hissi azalır mı, hep mi gider yoksa etkilenmez mi?

Hayır daha fazla gecikme hissederseniz.

G-Sync, FPS ile ekran hzini eşitleyerek, ekran yırtılmalarını yok eder.
-İmput lagde yapmaz. Asıl imput lag yapan vsycndir.

V-Sync genel tabiri zaten? Ayrıca adam 144Hz de 50FPS alıyorum demiş ona göre yorum yaparsanız daha iyi olur, daha adamın yazdığını okumadan salla kazan yorum yapıyorsun.
İnputlag V-Sync yapar G-Sync yapmaz.

Gerektiğinden düşük FPS alınıyorsa G-SYNC da yapıyor diye biliyorum.

V-Sync genel tabiri zaten? Ayrıca adam 144Hz de 50FPS alıyorum demiş ona göre yorum yaparsanız daha iyi olur, daha adamın yazdığını okumadan salla kazan yorum yapıyorsun.

Gerektiğinden düşük FPS alınıyorsa G-Sync da yapıyor diye biliyorum.

Monitöre göre değişir G-SYNC Ultimate 1FPS'ye kadar inebiliyor Adaptive Sync üzerinden çalıştırılan G-SYNC de 48 FPS'ye kadar inebiliyor.

Arkadaşlar cevaplamış zaten ben de şunu ekleyim: Monitörü illa G-SYNC almanıza gerek yok. FreeSync teknolojisi olan herhangi bir monitör G-SYNC destekliyor zaten. Boşuna para harcamaya gerek yok.

Arkadaşlar cevaplamış zaten ben de şunu ekleyim: Monitörü illa G-Sync almanıza gerek yok. FreeSync teknolojisi olan herhangi bir monitör G-Sync destekliyor zaten. Boşuna para harcamaya gerek yok.

Fark var orada ikiye ayrılıyor G-Sync compatible Adaptive Sync monitörler de G-Sync daha düzgün.

V-Sync oyunun sunduğu bir hizmet olduğu için, görüntüyü vermeden önce, V-Sync uyguladığı için imput lag yapar.
-Ama G-Sync monitörün bir desteği olup, oyun ile arasındada bir bağ olmadığı için ve ekran kartı ile monitör arasında bir bağlantı olduğu için, imput lag yapmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı