G-Sync veya Freesync Monitör Önerisi

Makaleler
10
Yer
Muğla
Daha fazla  
Profil Kapağı
1526212193
Beğendiğim monitörü Amazon göndermiyor o yüzden Türkiye'den almayı düşünüyorum.
Monitör için en fazla 1300-1400 TL bandına çıkabilirim ve bu fiyatta daha iyisini göremedim açıkçası. Belki bu olabilir rakip olarak ama kendim gidip görme fırsatı bulduğumda BenQ daha çok hoşuma gitti.

Bu arada monitörü FreeSync veya G-Sync tercih etsem çok şey değişir mi? Şu an bir masaüstü sistemim yok seneye bir sistem toplamayı düşünüyorum. Şu an ekipmanları topluyorum bir de AMD Vega'yı da merak ediyorum. Çünkü aklımda Ryzen 5 1500X ve GTX 1070'li bir sistem kurmak var ama AMD Vega GTX 1070'i tokatlarsa AMD de alabilirim. O yüzden monitörü seneye almakta mantıklı olabilir gibime geliyor ancak bu sadece FreeSync veya G-Sync gerçekten oyun deneyimimi çok etkileyecekse almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
FreeSync ya da G-Sync dediğiniz şey monitörde oluşan yırtılmalar, dalgalanmaların önüne geçerek daha keyifli bir oyun deneyimi sunuyor. Dolayısıyla AMD kart tercih edecekseniz FreeSync, Nvidia kart tercih edecekseniz bir G-Sync monitör almalısınız. Olmazsa olmaz bir faktör değil, ama dediğim gibi monitörde bozukluk görmeden oynamak insana daha çok keyif verir. AMD kart tercih ederseniz, FreeSync monitörler ucuz. Fakat 1400 tl bütçeye G-Sync monitör bulabilir misiniz bilemiyorum. Ben görmedim en azından. G-Sync için sanki bi 600-700 tl daha koymanız gerekecek.

Çok büyük etki yaratmıyor bence. Ha elinizde AMD bir kart varken, FreeSync monitör mü yoksa düz monitör mu almak diye sorsanız, FreeSync monitör derim ama sizin durumun tam belli olmadığı için bunu söyleyemem. Bence şimdi almayın monitörü. Zaten masa üstü sisteminizde yokmuş. Galiba diz üstü bilgisayar kullanıyorsunuz?

Çok büyük etki yaratmıyor bence. Ha elinizde AMD bir kart varken, FreeSync monitör mü yoksa düz monitör mu almak diye sorsanız, FreeSync monitör derim ama sizin durumun tam belli olmadığı için bunu söyleyemem. Bence şimdi almayın monitörü. Zaten masa üstü sisteminizde yokmuş. Galiba diz üstü bilgisayar kullanıyorsunuz?
Şimdilik idare eden bir dizüstüm var. Yaklaşık 3-4 sene kadar önce GT 750M'li bir dizüstü almıştım.
Açıkçası ben sistemi alana kadar büyük ihtimal dolar ve euro şuan olduğundan çok daha fazla olur. Tahminlerde o yönü gösteriyor. Dolayısıyla şuan almak hem CS:GO ve arada Dota 2 oynadığım için iyi olur hem de daha ucuz olur. Ama dediğim gibi gerçekten özellikle competitive oyunlarda bu iki teknoloji ne kadar fark yaratır onu bilmiyorum. Eğer o kadar da gerekli değilse bu ayın ortasına doğru sipariş veririm diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Biraz bekleyin Vega kartlar için bence. Bir testleri çıksın, fiyatlar netleşsin, ona göre karar verirsiniz.
Evet sanırım haklısınız. Biraz aceleci davranmış olabilirim. Aslında ertelemeyi düşünüyordum Vega kartları görene kadar ama insan hemen sahip olmak istiyor işte. Peki en azından AMD Vega kartlar iyi olur ve AMD almaya karar verirsem önerebileceğiniz FreeSync monitör var mı?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı