G3258 ve R9 380 performans sorunu

muratakyuva

Hectopat
Daha fazla  
Ben Recep Baltaş'ın videosunda izleyerek "Intel ® Pentium® Processor G3258 (3M Cache, 3.20 GHz)" bir işlemci aldım ve max 4.2'ye overclock ettim. Bugün "Asus R9 380 STRIX GAMING 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı" aldım ve Win 10 kurdum. Tüm driver güncellemelerini eksiksiz yapmama rağmen CS:GO'da lowda da high değerlerde de aldığım FPS 80-150 arası. Başka yayıncılarda gördüğüm bu ekran kartında FPS 250'den aşağı inmiyor. Bunun sebebi ne olabilir ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Vereceğiniz yanıtlar benım ıcın çok önemlı. Kolay gelsin. (ek olarak AMD'nin Crimson Edition 16.6.2 Hotfix kurdum.)

Sistemi özetlersem :
  • - ASUS H97M-PLUS
  • - Intel G3258
  • - Asus R9 380 STRIX GAMING 4GB GDDR5 256Bit
  • - 8 GB RAM
  • - 240 KINGSTON SSD
  • - Windows 10 Home

MSI afterburner yazılımı ile oyun içi GPU ve CPU kullanımına bak. Eğer CPU %100 iken GPU %90-100 kullanımın altındaysa işlemci darboğazı var demektir.

Eğer GPU kullanımı %90'ın altında olmasına rağmen, CPU kullanımı %100 değil ise dar boğaz yoktur, sorun başka bir şeylerden kaynaklıdır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun işlemci kaynaklı gibi gözüküyor. G3258 fazla abartıldı, şişirildi maalesef ki bu saatten sonra oyun sistemleri için çift çekirdek işlemciler öldü sayılır. Keşke sistemi toplamadan önce buradan sorup danışsaydınız. Yine de her ihtimale karşı MSI Afterburner ile oyun içinde işlemci, ekran kartı kullanımlarını inceleyin. Büyük ihtimalle işlemci darboğazı ile karşılaşacaksınız bütçeniz yeterliyse işlemciyi değiştirebilirsiniz. Minimum i3 modeller sizi kurtarabilir ama eğer bütçeniz yeterliyse i5 modelleri tavsiye ederim. 4. nesil İntel Core serisi işlemciler anakartınızla uyumludur. İşlemci değiştirmeden önce BİOS sürümünüzü güncelleyin.

CS:GO'da İntel'in en eski E6550 gibi işlemcileri bile darboğaz yapmazken G3258'in darboğaz yapması çok saçma olur sorunun işlemcinizde olduğunu düşünmüyorum ama o işlemciyi r9 380'le kullanarak büyük hata yapmışsınız.

R9 380 gibi bir ekran karta minumum İ3 6100 veya İ5 6400 konulmalı. Ben sadece G3258'in CS:GO'da darboğaz yapmayacağını söyledim GTA 5 veya işlemciye yükbindiren multiplayer oyunlarda fazlasıyla darboğaz yaşarsınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı