G41MT-S2 - Core 2 Duo E4600 otomatik kapanma sorunu

kochrn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yukarıdaki parçalara eş olarak 4GB DDR3 HyprX RAM tek modül ve Gigabyte GT630 2GB ekran kartı takılı.

Bilgisayar açılıyor, masaüstü geliyor 3-5 dakika sonra görüntü komple gidiyor. Devamında PC kendini resetliyor veya boşa çalışmaya devam ediyor. BIOS'ta sıcaklıklara baktığımda işlemci 38 dereceden başlıyor BIOS'ta olmama rağmen git gide yükselere 41-43 derecelere ulaşıyor. Aynı şekilde fan dönüş hızı da giderek artıyor.

Tanıdığım bir bilgisayarcı abim, Core2Duo'ların ortalama sıcaklık değerleri 20-30 arası olmalı işlemci fanında sorun vardır muhtemelen dedi. Fakat emin değilim. İşlemcide bir problem olma ihtimali var mıdır? Siz ne önerirsiniz?

Düzelirse bununla taratırsın.Intel® Download Center

BIOS'da kapanma sorunu var mı ?
Yok ise güvenli modda aç makinayı, bak bakalım klavyen, mouse'un çalışıyor mu? Kapanma var mı? Gerçi mouse wireless ise sorun olabilir, kablolu kullan.
BIOS sürümünü de güncelle.

BIOS'da kapanmayıp windows'da kapanıyorsa driver vb sorundan kaynaklı olabilir.

Anakart yeni olduğuna göre anakart sitesinden tüm driverlerı yükle. BIOS en başta.

Düzelirse bununla taratırsın.Intel® Download Center

BIOS'da kapanma sorunu var mı ?
Yok ise güvenli modda aç makinayı, bak bakalım klavyen, mouse'un çalışıyor mu? Kapanma var mı? Gerçi mouse wireless ise sorun olabilir, kablolu kullan.
BIOS sürümünü de güncelle.

BIOS'da kapanmayıp windows'da kapanıyorsa driver vb sorundan kaynaklı olabilir.

Anakart yeni olduğuna göre anakart sitesinden tüm driverlerı yükle. BIOS en başta.
Driverları yükleyince çalıştı klavye. Mouse kablolu buldum bir tane zar zor yükleyebildim. Tam HWmonitor'ü açtım pc kapandı.

Hocam BIOS sürümüm F3 benim anakart için şuan en güncel BIOS F8d mi oluyor? Doğrulamak için soruyorum ona göre F8d'yi yükleyeceğim

Son düzenleme:
BIOS'u son sürümüyle güncelledim, driverları yüklemiş olmama rağmen pc her açılışta yeni aygıt bulundu diyor ve kısa süre sonra kapanıyor, kendini yeniden başlatıyor, boşta çalışıyor veya komple kapanıyor. Yazılımsal olma ihtimali var mıdır acaba? Ona göre USB'den Win8 kurmayı deneyeyim @Silinen üye @Silinen üye

Sorun öyle sanıyorum ki yazılımsal değil.

USB'den Win8.1 kurmak için Boot ettiğimde 1 defa dil ekranı geldiğinde 1 defa da dil ekranı gelmeden pc kendini resetlemeye başladı, sonrasında BIOS ekranına dahi varmamak üzere sürekli resetlendi.

PSU'dan elektriği kesip tekrar başlatınca düzeliyor, bir süre sonra yine aynı yerlerde kapanıyor. Sorun neyde olabilir? Kafayı yemek üzereyim. Ram değiştim anakart değiştim ekran kartı değiştim. Hala aynı sorun çıldırmamak elde değil..

Sorunun CPU sıcaklığıyla ilgili olmadığı belirtildi. Bu CPU'da da sorun olmadığı anlamına gelir mi? geriye iki parça kalıyor. Harddisk ve PSU. Sorunun hangi parçada olduğunu bulabilsek onu da değişeceğim. Hocam bir el atın lütfen :) @Recep Baltaş

Sorunun CPU sıcaklığı ile ilgili olmadığı söylenmedi, gözüm atlamadı ise, sadece farklı speklerden bahsedildi(tcase/tjmax gibi).

Kendi adıma, ben sıcaklıkları izle demiştim, bunun sebebi zaten sistem kapanır kapanmaz hızla işlemci soğumaya başlar, yani senin BIOS'dan gördüğün değerler windows kapanması öncesi oluşan değerlerden daha farklıdır ki sen windows değerlerini kontrol edemedin.

1. Mevcut durumda güncel BIOS'lu ve işletim sistemsiz bir PC'n var, doğru mudur?
2. Son mesajımdaki BIOS ve Windows güvenli modda kapanma var mı sorusuna cevap vermemişsin?
3. Baktıysan durum ne idi? Bakmadıysan şu anki halinde BIOS'da kendi kendine kapanıyor mu?
4. Yeni Windows kurabildiysen güvenli modda kapanıyor mu?

Ek olarak aldığın anakart ya da RAM de sorunlu olabilir, farkli bir RAM, PSU vs. ile denemeler de yapabilirsin bir arkadaş yardımı ile.

BIOS içinde diagnostic toollar vardır, RAM ve HDD için sanırım, onlarla da tarat.

Sorunun CPU sıcaklığı ile ilgili olmadığı söylenmedi, gözüm atlamadı ise, sadece farklı speklerden bahsedildi(tcase/tjmax gibi).

Kendi adıma, ben sıcaklıkları izle demiştim, bunun sebebi zaten sistem kapanır kapanmaz hızla işlemci soğumaya başlar, yani senin BIOS'dan gördüğün değerler windows kapanması öncesi oluşan değerlerden daha farklıdır ki sen windows değerlerini kontrol edemedin.

1. Mevcut durumda güncel BIOS'lu ve işletim sistemsiz bir PC'n var, doğru mudur?
2. Son mesajımdaki BIOS ve Windows güvenli modda kapanma var mı sorusuna cevap vermemişsin?
3. Baktıysan durum ne idi? Bakmadıysan şu anki halinde BIOS'da kendi kendine kapanıyor mu?
4. Yeni Windows kurabildiysen güvenli modda kapanıyor mu?

Ek olarak aldığın anakart ya da RAM de sorunlu olabilir, farkli bir RAM, PSU vs. ile denemeler de yapabilirsin bir arkadaş yardımı ile.

BIOS içinde diagnostic toollar vardır, RAM ve HDD için sanırım, onlarla da tarat.
1- Doğru, az önce Win8 kurabildim, kurulum tamamlandı. Bilgisayar yeniden başlatıldı, yeni Windows logosu geldiğinde PC kendini resetledi, tekrarında BIOS gelmeden bir kere daha resetledi ve kendini kapattı. Benim hiçbir müdahalem olmadan.
2- XP kuruluydu, PC sağlam çalışırken bile güvenli mod'u açmıyordu. Onun için zaten Win8 kurma çabasına girdim.
3- İlk maddede anlattığımda PC kapandıktan 1 dakika sonra Güç düğmesine basarak tekrar başlattım, Win8 logosu ardından Cihazlar Hazırlanıyor %100 ardından sadece Hazırlanıyor yazdı peşine PC tekrar kendini resetledi, resetleyince BIOS'a gireyim dedim, BIOS'a girdim 5 saniye geçmeden bu sefer PC komple kapandı.

Anakart, RAM, Ekran kartı farklı bilgisayarlarda denendi sorunları yok.

Vgpg6q.jpg
Artı olarak XP'de bir kere HWmonitor'ü çalıştırabilmiştim kapanmadan biraz önceki durum yukarıdaki şekildeydi. CRT monitör olduğu için yazılar pek okunmuyor olabilir. Ekran Kartı sıcaklığı 26, CPU sıcaklığı 44-48, HDD sıcaklığı 26, en üstteki de sanıyorum ki Anakart durumu 38-43 derece idi.

BIOS'da da sorun devam ettiğine göre; montajın uygun ise donanım sorunu yaşıyorsun.
Montajı bilgisayarcı yaptı. Hangi parçada olabilir acaba sorun?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı