Bu bahsettikleriniz pek de bulunamayan özellikler değil açıkcası. S7 Edge'in tek iyi yanı bataryası. Yeni teknolojilerden bihaber üretilmiş bir model.
Yani, edge tasarımı başka hiç bir cihazda yok. ip68 G5 de yok. f/1.7 diyaframa sahip çift pikselli kamera hiç birinde yok. Daha az enerji tüketen ve daha canlı renkler veren Super AMOLED ekran hiç birinde yok. Bunun yanında 3600mAh batarya kapasitesi de diğerlerinde yok. Wireless şarj diğerlerinde yok. Yani bu bahsettiklerim pek değil hiç bulunmuyor diğerlerinde.
Şahsen ben yeni teknoloji olsun diye hiç bir yerde uygun şarj adaptörü bulamayacağım c-type usb girişli bir cihaz almak istemem. Samsung da bunun farkında ki henüz c-type için erken olduğunu düşündü ve bu modelde kullanmadı iyi de yaptı.
Çift kamera ne kadar gerekli hele 8MP'lik 2. kameranın f/2.4 kadar kötü bir diyaframı var karanlıkta görüntünün çöp olacağını düşünüyorum aydınlıkta da bulanıklıklar olacaktır. Geniş açıyla çektikten sonra görüntüyü kırpmak çok zahmetli bir iş değil. En azından ekstra donanım ihtiyacı oluşturacak kadar zahmetli bir iş değil. Kırpma sonrası çözünürlük düşecek deseniz zaten diğer kameranın da çözünürlüğü düşük ne mantık anlamış değilim.
Hem yekpare kasa olacak hem de batarya çıkacak olayını da anlayabilmiş değilim ne oluyorsa öyle olunca? Alt tarafın komple çıkması yekpareliği bozmuyor mu ? Hiç güven vermedi bana. Yani arka kapak açılıp çıksa ne oluyor? Veya hiç çıkmadı da ne oldu? Burda da zorlama bir yenilik görüyoruz.
Yani LG yeni bir şeyler ekleyecem diye biraz fazla kasmış. Daha lansmanlarını izlerken bile farketmiştim G5'de telefondan çok aksesuarları tanıttılar tamam cam plus, hi-fi plus, 360 CAM, 360 VR iyi güzel de G5 de nerde arkadaş? Biz telefon alıp kullanacağız kaç kişi gidip 3 kere kullanmayacağı ekstra aksesuarlara o kadar para veriyor? Sunumların geçişinde sürekli arkada windowsun uyuz dın dın hata sesi, her yerde sabit duran cihazın görselleri, daha çıkmadan eskittiler yüzünü, amatör ve hatalarla dolu bir sunumdu ne yazık ki hayal kırıklığına uğradım. Sonra samsung s7'nin lansmanını izledim, kalite bangır bangır bağırıyor buradayım diye. Lansmanı VR gözlük ile farklı kameralardan 360 derece izleyebilmem bile ayrı bir keyif verdi bana. Sunum tekniği, cihazın detaylı tanıtımı rakip marka ile kıyaslamalar... Neyse bunun cihazla alakası yok çok uzatmayayım ama benim görüşüm bu yönde. Bana göre s7 edge'de ki tek eksik kızıl ötesi portunun olmaması. Ben evdeki Tv, sound bar, dsmart, klima vs.. her şeyi telefon ile kontrol etmeyi seviyorum ve öyle kullanıyorum, bu özellik benim için önemli ve olmaması eksiklik. Başkası için olmayabilir. Herkesin ihtiyacı kullanımı farklı sonuçta.
Ama büyük ihtimalle LG G5'in fiyatı G4'deki kadar hızlı olmasada S7'ye göre hızla düşecektir ve fiyatından dolayı yine çoğu kişinin tercih sebebi olacaktır. S7 edge daha doğrusu S7 ile aynı fiyatta rekabet etmeye kalkışmayacaktır diye düşünüyorum.
2 hafta kadar Z5 premium kullanmış biri olarak da bu listeye dahil bile edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.