GA-P35-S3G OC Sonrası Reset Atma

Daha fazla  
Merhabalar, elimde GA-P35-S3G (Rev 1.0) anakart mevcut. İşlemci olarak da Xeon L5420 SLARP modeli var. Modlu BIOS buldum İnternet'ten ama bir türlü overclock yapınca bilgisayar açılırken reset atıp overclock ayarlarımı sıfırlıyor. Aynı anakart ile orijinal modsuz BIOS ile Core 2 Duo E8400 işlemciyi 4.2 GHz overclock ettim ve bana mısın demeden çalıştı. Haftalardır uğraşıyorum. Kendim İnternet'ten araştırıp BIOS modladım. Hatta buradan 1. method ile microcodeları entegre ettim. Ancak bir türlü overclock yapamıyorum. Biraz uzun oldu ama yardımlarınıza ihtiyacım var :)
Eğer forumda bu işlerden bildiğiniz birisi veya birileri varsa etiketleyin lütfen.
@Recep Baltaş @claus @enes.wtp
@Shimada Sensei

Son düzenleme:
Hocam sıkıntım 2.50 GHz hızdan 2.51 GHz yapsam dahi reset atıyor. Bu anakart ile E8400 4.20 GHz hıza overclockladım. Lakin modlu bios olmasına rağmen bir türlü overclock olmuyor. Arada şansa falan 3 GHz hıza overclockladığım oldu. Lakin 1 hafta sonra bu sorunu göstermeye başladı. Bu arada yeterli voltajı falanda vermiştim gayette de stabil oldu. OCCT testini 3-4 saat açık tuttum hata vs vermedi. Baya oyunda oynadım örneği GTA 5.

Hocam sorununuzu nasıl çözdünüz? Bende Q9400 ve P35-S3G var da, OC yapamıyorum. Sizin de konuyu açma sebebinizin aynısını yaşıyorum, OC yaptıktan sonra PC reset atıyor ve BIOS sıfırlanıyor. İmzanızdan anladığım kadarıyla 2.50GHz'den 3.15GHz'e çıkarmışsınız, ben de o kadar yapacağım.

Hocam sorununuzu nasıl çözdünüz? Bende Q9400 ve P35-S3G var da, OC yapamıyorum. Sizin de konuyu açma sebebinizin aynısını yaşıyorum, OC yaptıktan sonra PC reset atıyor ve BIOS sıfırlanıyor. İmzanızdan anladığım kadarıyla 2.50GHz'den 3.15GHz'e çıkarmışsınız, ben de o kadar yapacağım.
Yapacağım diye bir şey yok. Acaba elindeki işlemci o kadar O.C. kaldırabilir mi?

İşlemci piyasasında bilinen bir kural. Her işlemci aynı değil. Aynı O.C potansiyeline sahip değil. Sen elinden gelen en yüksek frekansı yap, sadece stabil olsun yeter.

Yapacağım diye bir şey yok. Acaba elindeki işlemci o kadar O.C. Kaldırabilir mi?

İşlemci piyasasında bilinen bir kural. Her işlemci aynı değil. Aynı O.C potansiyeline sahip değil. Sen elinden gelen en yüksek frekansı yap, sadece stabil olsun yeter.

Demin RAM'lerden birini çıkardım ve nedense OC olmaya başladı sistem, sanırım RAM'ler uyumsuzluk yapıyormuş. Şimdi 3.40GHz'de Q9400'üm var ve yukarısını da denemeye devam ediyorum :)

Demin RAM'lerden birini çıkardım ve nedense OC olmaya başladı sistem, sanırım RAM'ler uyumsuzluk yapıyormuş. Şimdi 3.40GHz'de Q9400'üm var ve yukarısını da denemeye devam ediyorum :)
Bu da önemli erken. Oradaki ayarları kurcalarken, adını tam hatırlamadığım bir ayar, RAM'in frekansını arttırıyor.

Bunu çözmek için RAM frekansını default olarak düşürüyorlar diye biliyorum. Yeni sistemleri bilmiyorum ama, 1333 MHz'lik RAM'leri 1066'ya çekip tekrar O.C. ile 1300'lü rakamlara getiriyorlar.

Hocam F3A beta sürüm BIOS ile sorun kalmıyor. Çok rahat overclock yapılabiliyor. Yani başıma gelen sorun daha olmuyor.

Hocam F3A beta sürüm BIOS ile sorun kalmıyor. Çok rahat overclock yapılabiliyor. Yani başıma gelen sorun daha olmuyor.

Hocam çözdüm sorunumu ben de :) RAM'lerimden biri uyumsuzluk yapıyormuş, çıkardım onu ve çok rahat Auto voltajlarda 3.40GHz'e çıkarabildim işlemciyi. F5 BIOS sürümü kurulu bu arada :)

Hocam sizden F3A BIOS dosyasını isteyebilir miyim? Onu da denemek istiyorum da :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı