Galax Dual fan RTX 3070 Ti PUBG'de 87 derece sıcaklık normal midir?

kajizoN

Hectopat
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
332
Çözümler
1
Galax Dual fan RTX 3070 Ti ekran kartım fanları her zaman %100'de kullanmama rağmen PUBG'de düşük ayarlarda 87 dereceye kadar çıkıyor genellikle 83 derecede geziniyor.

Şimdi ben bu ekran kartını temizleyip macun, pad yenilemesi yapması için bilgisayar tamircilerine versem onların sürdüğü termal macun ve termal pad yeterli olur mu?

Ya da internetten kaliteli bir termal pad ve termal macun kendim sipariş edip o şekilde bilgisayar tamircisine teslim etsem hangisi daha sağlıklı olur?

Eğer termal padi ve macunu kendim almam daha sağlıklı olacaksa, belirttiğim ekran kartı için hangi termal pad ve termal macunu önerirsiniz?
 
Biraz fazla ısınıyor ayrıca sizin alıp bilgisayarcı ya yaptırmanız mantıklı olur çünkü onlar Çin malı bile kullanıyorlar ayrıca içindeki termal pedlerin boyutunda herhangi bir ped olacaktır ve işlemciler için olan termal macunlarda olur MX-6 veya MX-4 öneririm.
 
Son düzenleme:
Biraz fazla ısınıyor ayrıca sizin alıp bilgisayarcı ya yaptırmanız mantıklı olur çünkü onlar Çin malı bile kullanıyorlar ayrıca o modelde termal ped yok sadece termal macun var(yanlışda biliyor olabilirim)
Termal padin bazı modellerde olmadığını bilmiyordum. O zaman onu bir şekilde öğrenmem lazım
 
Hocam peki temizlik, macun ve pad yenilemesi yapılmasına rağmen sıcaklıklarda düşüş olmama durumu mümkün mü? Yani ekran kartında farklı bir sorun olma olasılığı olabilir mi?

Olabiliyor ama çok nadiren.
 
Olabiliyor ama çok nadiren.

Dün ekran kartı temizliği için bir bilgisayarcıyı aradım. MX4 siparişi vereceğim geldiği zaman getireceğim dedim biz de MX4 sürüyoruz zaten dedi. Gittim ekran kartımı verdim fakat adamlar sadece termal macun yenilemişler bir de tozları temizlemişler. Termal padi değiştirmemişler. "termal pad değişmiyoruz çünkü hiçbir pad orijinali kadar performans veremiyor" dediler. Üstüne bir de adamın masasının arkasında sahte MX4 paketi gördüm :D Muhtemelen karta sahte MX4 sürmüş. Termal padleri ellememiş. Buna rağmen şu an 87-83 derece olan sıcaklık 10 derece fark etti artık 74 dereceyi asla geçmiyor genelde 70 derecelerde. Teşekkürler yardım için şu anlık sorunum çözüldü ileride ne yaparım ne kadar idare eder bilemiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı