Galax vs Palit GTX 1080 Ti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
5
Yer
Sancaktepe/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçı
Zamanın da aldığım ASUS GTX 1070 Ti Advanced Edition modeli coil whine sorunu nedeniyle üç kez değişim oldu. En son değişim kararı verildiğinde vatan bilgisayar stoklarında bu ürün olmadığı için para iadesine zorunlu bırakıldım ve para iadesini almak zorunda kaldım. Şimdi sorucaksınız coil whine seni rahatsız ediyor muydu diye. Boş durumda cızırdama sesi sürekli geliyor ve yük altında ise cızırdama rahatsız edici seviyede oluyordu. Başka bir deyişle çığılık atıyordu rahatsız edicek kadar. En önemli nokta ise aynı model ürün 3 farklı cihaz aynı sorunu vermiş olması bu model için kronik bir sorunun olduğu bence kesin.

Şimdi gelelim asıl konumuza. İki ay yeni çıkacak olan ekran kartı durumunu takip ettim ama yılın sonuna doğru tanıtılacağı bilgisi ortalıkta dolandıkça beklemenin bir faydası yok diyerek ekran kartı satın almaya karar verdim.

Şuan Hepsiburada.com üzerinde indirim üzerine iki model bulunmakta. Bunlar;
Palit ekran kartına göre galax ekran kartının yapısı biraz zayıf kaldı gibi. Asus, Msi, Gigabyte-Aorus gibi kalitesi ve performansı sizce nasıldır. Benim gönlüm Asus Rog Strix 1080ti OC modelinde ama stoğu bulunmadığı için bu modeller sırf 4500 TL civarı oluşu almak için etkiliyor. Başka ekran kartı önerilerinizi bekliyorum daha kararlı bir seçim yapmak için. Yarın akşama kadar sizin düşünceleriniz üzerine almayı veya beklemeyi tercih edicem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu içinde belirtilen 1080 Tİ ekran kartlarını almaktan vazgeçtim arkadaşlar.
Sebebi MSI GTX1080Ti Gaming X, MSI GTX1080 Ti Gaming X Trio, Asus Rog Strix GTX1080Ti OC modelleri gibi kaliteli yapı ve malzemeyi bulundurmadığını araştırarak öğrenme sonucu vazgeçtim.

MSI GTX1080Ti Gaming X
MSI GeForce GTX1080Ti Gaming X 11G 11GB GDDR5X 352 Bit Ekran Kartı

MSI GTX1080 Ti Gaming X Trio
MSI GeForce GTX1080 Ti GAMING X TRIO 11GB GDDR5X 352Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO, 8GB Ekran Kartı

İki model arasında 300 - 400 TL fark var.
Daha iyi soğutma ve performans için bu farkı vermeye değer mi? Yarın kesin olarak 2 model ekran kartından birini alıyorum.

Markalar arasındaki farkı şöyle örnekleyebilirim mesela ASUS markalı bir bileşen dizel ile çalışırken ismi daha yeni yeni duyulan pek bilinmeyen markalar lpg ile çalışıyor. Sonuca bakacak olursak ikiside çalışır fakat dizele binmeyimi tercih edersin yoksa lpgli araca mı? Performans olarak bir fark olmayacaktır. En fazla 3-5 FPS dışında fakat ASUS seni 10 sene götürürken adı bilinmeyen bir marka 2.senende çöpe atılabilir bir hale gelebilir. Belki ASUS'da seni 2.senede bırakır tamamen şansa bağlı bir şey fakat malzeme olarak diğer kartlardan daha dayanıklılar.

Neye dayanarak Asus 10 yıl götürürse diğer markalar 2 yıl götürür sonra pert olur diyorsunuz uydurmanın anlamı yok, yanlış bilgilendirme yapmayın. Şans faktörü önemli bir husus orası farklı bir konu.

MSI GTX1080 Ti Gaming X Trio modeli yarın alınması kesin gibi.

MSI Ekran Kartı Webdenal sitesinde satışı var görüküyor en ucuz olan yer olarak.
Ancak stok durumu sor olması ürünün stokta olmadığı düşüncesi üzerine beklemek istemiyorum artık.
O sebepten kaynaklı Eksen bilgisayarın yarın kadıköy şubesine giderek almayı planlıyorum. Nakit, peşin ödeme üzerine %2 gibi bir indirim yapıyorlar galiba internet üzerinde 1-2 konuda gördüm.

Neye dayanarak Asus 10 yıl götürürse diğer markalar 2 yıl götürür sonra pert olur diyorsunuz uydurmanın anlamı yok, yanlış bilgilendirme yapmayın. Şans faktörü önemli bir husus orası farklı bir konu.
Son cümlemi okumadınız sanırım. Elektronik aletler şans faktörüdür evet fakat ASUS, MSI, EVGA vb. markalı bileşenlerin malzemeleri daha sağlam ve dayanıklıdır. Eğer gerekli araştırmaları yaparsanız demek istediğimi daha net anlarsınız. Markalar arasında mimari farkı vardır. Arkadaş MSI markasının güzel bir modelini almayı tercih etmiş zaten hayırlısı olur umarım.

Mimari Nvidia ve AMD gibi GPU üreticilerinin ürettikleri GPU'ya verdikleri isimdir. Asus, MSI vb. gibi markalar GPU üretmez, ekran kartını soğutmasını, tasarımını yapar. Aynı GPU modelleri arasında firmalar arası bir mimari farkı yok.

Mimari Nvidia ve AMD gibi GPU üreticilerinin ürettikleri GPU'ya verdikleri isimdir. Asus, MSI vb. gibi markalar GPU üretmez, ekran kartını soğutmasını, tasarımını yapar. Aynı GPU modelleri arasında firmalar arası bir mimari farkı yok.
Şu an bu kadar meşgulken arkadaşa yardımcı olmak niyetiyle yazmış olduğum bir yoruma neden bu kadar takıldın? Gerekli bilgiye sahip kişiler yorumu ne amaçla yazdığımı zaten anlayacaklardır. Gereksiz polemiğe gerek olduğunu sanmıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı