Galaxy S8'e Android 7 yükleme

J5 SM-J500F 6.0.1 sürümlü 1.5GB RAM'li telefona Android 9 LineageOS kurdum telefon hem uçuyor hem de önceden inmeyen her şey iniyor.

Normal değil mi? Madem kullanımdan örnek veriyoruz A12 de boşda 1 GB RAM kalıyor, A8 de boşda 4 GB RAM'im kalıyor. 6 GB RAM POCO F1, arada bariz bir kaynak kullanımı farkı var.

Nostalji. Şaka maka üyelerin birçoğu brick etme korkusu yaşıyor, kalan azınlık kısım ise bunu bilmiyor hocam.

Hocam stock ROM atarken bile brick olma ihtimali var ROM atma işlemini yapacak kişi her türlü senaryoyu üstlenmeli ve önlemlerini almalı.

Mesela ben ROM atarken hem stock ROM'um hazırda vardı hem de TWRP yedeğim.

Normal değil mi? Madem kullanımdan örnek veriyoruz A12 de boşda 1 GB RAM kalıyor, A8 de boşda 4 GB RAM'im kalıyor. 6 GB RAM POCO F1, arada bariz bir kaynak kullanımı farkı var.

Custom ROM'ların özellikleri de aynı değilki zaten hocam normal bir şey.

Herkese mesajlarınız için çok teşekkür ederim. İlk öncellikle twrp yazılımı ile custom rom atmış bir olarak riskleri biliyorum. Çoğu yorumlarda custom rom'un daha faydalı olduğunu gördüm ki, evet. Ancak ben android 7 samsung yazılımın kontrol paneli, ana sayfasi vs şu anki android 9'a göre daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple nasıl yapılcağını bilmiyorum. Sizlere küçük sorular sorayım.

1- Kesinlikle android 7 stock rom atacağım.
2- Telefonumun bit numarası C'dir. Bu sebeple attığım sitede android 7'e göre bir stock rom bulamadım. Ama atan atıyor. Ama nasıl ? Bir şey mi kaçırıyorum acaba ?
3- Odin ile 15 dk almayacak bir yazılım düşürme olacak. Sadece stock yazılım kaldığı için ve bulamadığım için şu an atamıyorum ne yazıkki.
4- *#1234# ile telefon çevirdiğimde bit numaranın tamamı şöyle : G950FXXUCDUD1
5- Ayrıca son olarak nasıl önlem alabilirim ?

Versiyon düşürmekten ziyade; Custom ROM'a yönelmeniz daha mantıklı olabilir.
Evet mantıklı. Ancak android 7 samsung yazılımını deneyimlemek istiyorum.

Arama ekranına *#1234# yazıp ekran resmi paylaşır mısınız?
G950FXXUCDUD1 olarak çıkıyor.

Nostalji. Şaka maka üyelerin birçoğu brick etme korkusu yaşıyor, kalan azınlık kısım ise bunu bilmiyor hocam.
Evet çok doğru :) Nostalji yapmak ve benim için kontrol paneli yani bildirimler kısmı için sırf yüklüyorum. Çok sade ve nostalji :)

Android 7'ye düşünce hızlanacağını sanıyorsanız, yanılıyorsunuz.
Sırf nostalji yapmak ve deneyimlemek için yüklemek istiyorum. Hele ki bildirim paneli için :)

Download Samsung Galaxy S8 SM-G9500 firmware (bütün liste)
Download Samsung Galaxy S8 SM-G950F TUR Turkey firmware (TR bölge liste)
Emin değilim Galaxy S8 modelinde nasıl bir Stock ROM yükleme işlemi olduğunu tam bilmediğim için ancak tahminimce aradığınız şey bu listelerden birisinde var.
Telefonumun G950FXXUCDUD1'a göre bulamadım. Yüklerken sıkıntı çıkarır mı kesin bilgim yok. Yardımlarınızı bekliyorum :)

Son düzenleme:
@azimli42
Benim verdiğim linkten indirmeyi denediniz mi? Eğer olmazsa hiç uğraşmalım direkt Custom ROM kuralım.
Şu an ofisteyim. Elimde macos m1 işlemcili macbook var. Buradan olmaz sanırım. Evime geçtiğimde windows'da kuracağım. Ancak bit konusu uyuşmuyor. Öğrendiğime göre kitleme veya yüklememe sorunu olduğunu söylediler.

@azimli42
Benim verdiğim linkten indirmeyi denediniz mi? Eğer olmazsa hiç uğraşmalım direkt Custom ROM kuralım.
Ayrıca custom room olarak verim alabilir miyim ? Ve hangi yazılımı önerirsiniz. Yüklemek kolay mı ayrıca ? :)

Telefonun G950F old
Herkese mesajlarınız için çok teşekkür ederim. İlk öncellikle twrp yazılımı ile custom rom atmış bir olarak riskleri biliyorum. Çoğu yorumlarda custom rom'un daha faydalı olduğunu gördüm ki, evet. Ancak ben android 7 samsung yazılımın kontrol paneli, ana sayfasi vs şu anki android 9'a göre daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple nasıl yapılcağını bilmiyorum. Sizlere küçük sorular sorayım.

1- Kesinlikle android 7 stock rom atacağım.
2- Telefonumun bit numarası C'dir. Bu sebeple attığım sitede android 7'e göre bir stock rom bulamadım. Ama atan atıyor. Ama nasıl ? Bir şey mi kaçırıyorum acaba ?
3- Odin ile 15 dk almayacak bir yazılım düşürme olacak. Sadece stock yazılım kaldığı için ve bulamadığım için şu an atamıyorum ne yazıkki.
4- *#1234# ile telefon çevirdiğimde bit numaranın tamamı şöyle : G950FXXUCDUD1
5- Ayrıca son olarak nasıl önlem alabilirim ?

Evet mantıklı. Ancak android 7 samsung yazılımını deneyimlemek istiyorum.

G950FXXUCDUD1 olarak çıkıyor.

Evet çok doğru :) Nostalji yapmak ve benim için kontrol paneli yani bildirimler kısmı için sırf yüklüyorum. Çok sade ve nostalji :)

Sırf nostalji yapmak ve deneyimlemek için yüklemek istiyorum. Hele ki bildirim paneli için :)

Telefonumun G950FXXUCDUD1'a göre bulamadım. Yüklerken sıkıntı çıkarır mı kesin bilgim yok. Yardımlarınızı bekliyorum :)
Bootloader sürümü Android 9'a geçerken yükseltiğinden Stock olarak düşüremezsin.

Şu an ofisteyim. Elimde macOS M1 işlemcili MacBook var. Buradan olmaz sanırım. Evime geçtiğimde Windows'da kuracağım. Ancak bit konusu uyuşmuyor. Öğrendiğime göre kilitleme veya yüklememe sorunu olduğunu söylediler.

Ayrıca Custom room olarak verim alabilir miyim? Ve hangi yazılımı önerirsiniz. Yüklemek kolay mı ayrıca? :)

M1 işlemcili MacBook'tan Custom ROM kurabiliriz hemen 😋

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı