Galaxy S9 vs Honor 10

Hangisi?

  • Samsung Galaxy S9

  • Huawei Honor 10


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

farurhenho

Hectopat
Katılım
3 Nisan 2018
Mesajlar
10
Dostlar yeni bir telefon alacağım. “Al malın iyisini çekme kaygısını” atasözünden yola çıkarak, şöyle paraya kıyıp almışken iyi bir şey alayım diyorum. Aklımda iki tane model var. Biri Samsung Galaxy S9, diğeri de Honor 10. Şimdi “Neden Honor 10'u seçtin?” diye soracak olursanız, ya ben artık rutinlerden ve klasikleşmiş tasarımlardan sıkıldım. Mesela S9 rengi olsun, tasarımı olsun bana çok klasik ve sade geliyor artık. Ama Honor 10 modelini gördüm aşık oldum desem yeridir. Arka tasarımı beni müthiş cezbetti. Aurora adı verilen bir renkmiş arkasındaki o renk, ayrıca P20 Pro’da da aynısı var. Şöyle biraz araştırdım, geçişli renk deniyormuş. Yani hangi açıdan bakarsanız, farklı renk görünüyor. Bence acayip olmuş.

Honor-10-2.jpg


Teknolojiden azıcık anlayan biri olarak her iki telefonun benim önemsediğim özelliklerinden kısaca bahsedeyim. Kirin 970, SD 845’i geçemeyebilir belki ama yine de son derece yüksek performanslı olduğunu düşünüyorum. Bir de Kirin 970’in yapay zeka avantajı (vs.) var, o açıdan bakmak lazım. CPU demek illa oyun, uygulama açılma hızı ve telefonun kullanım performansı demek değil. Ben yapay zekanın geleceğinin çok parlak olduğunu düşünüyorum, şimdiden yapay zekalı robotlar yaygınlaşmaya başladı bile (meşhur Sofia’yı bilmeyeniniz yoktur :D). Bu yüzden Kirin 970’in gayet yeterli olduğundan eminim.

En güzel taraf ise tasarım. Dediğim gibi Honor 10’un rengini çok beğendim. Gerçekten beni büyük heyecanlandırdı. S9 bana çok klasik geliyor, sanki Galaxy S8’deki parmak izi sensörünü azıcık aşağı alıp, adını da Galaxy S9 koymuşlar gibi.

samsung-galaxy-s9-fiyati-ozellikleri_16_9_1519623267.jpg


Her şeyi geçtim 3.000 mAh batarya Galaxy S9 için bence büyük handikap. Ha evet önemli olan pil süresi ama daha önemlisi hem bataryayı yüksek tutup hem de yeterli dayanıklılığı sağlamak gibi geliyor bana. Honor 10'da ise 3,400 mAh batarya kullanılmış, bir tık daha iyi olduğunu söyleyebiliriz herhalde.

Neyse lafı fazla uzatmaya gerek yok beyler, internette yazdığına göre Honor 10, 15 Mayıs’ta Londra’da tanıtılacakmış. O zamana kadar bekleyeceğim en azından fiyatı görmek için ama konuşulanlara göre 400-500 Euro civarında olacakmış. Eğer öyle olursa S9'a dönüp bakmam ama birbirine yakın olursa arada kalabilirim. Sizin görüşleriniz neler acaba?
 
Hocam ben 9 Lite kullanıyorum çok memnun kaldım. O parayı S9'a vereceğinize az bekleyin 10'u alırsınız bence. Zaten Türkiye'ye geldi firma.
 
S9, CPU, GPU, ekran olarak daha üstün bir model. Ön kamera tarafında Honor 10 daha iyi olabilir belki, arka kamera tarafında ise P20 serisindeki ana kamera Honor 10 modelinde yok. Bu yüzden kamera tarafında S9 modelinden geri kalabilir, video tarafında S9 serileri P20 serilerinden daha iyi zaten.

Kirin 970 hala fazlasıyla yeterli bir GPU. S9 modellerinde ABD sürümleri SD 845 ile gelirken global modeller Exynos 9810 ile geliyor. 9810, SD 845 ve Kirin 970 modellerine göre açıkça tek çekirdek performansında daha güçlü bir işlemci. Kirin 970 bu iki işlemcinin direkt rakibi değil bu chipset geçen seneki 8895 ve SD 835 modellerinin dengi.

Uzakdoğu firmalarında Iphone özentiliği bitmiyor maalesef o çentik olmamış, sırf Iphone X çentikli diye saçma sapan hamleler yapıp çentik koymalarını eleştiriyorum Android dünyasının en önde gelen firmalarından birinin bunu yapmaması gerekirdi. Tasarım olarak yine hoş olmuş diyebilirim.

Batarya konusuna gelirsek batarya boyutu olarak Honor 10 daha fazla gözüküyor, Amoled ekran avantajı var S9 modelinin şarja da etkisi var yine Honor 10 bir adım önde olacaktır bataryada. S7 serilerinde itibaren Samsung batarya konusunda ilerleme sağlamıyor bu durum kabul edilemez.

RAM konusunda Honor 10 avantajlı. Honor 10 modelinin hangi fiyattan geleceği önemli. Fiyat performans olarak iyi olursa S9 yerine tercih edilebilir bir model olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı