Galiba virüs girdi

kaanbaransel

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayar programcılığı okuyorum 5 gün önce öğretmenimin verdiği bir ödevden dolayı Photoshop indirmiş.
Bulundum. Fakat dalgınlığıma geldi ve YouTube gibi güvenliği olmayan bir videodan indirdim Photoshop'u. Neyse dosyayı indirdim.
Setupu çalıştırmadan işkillendim ve dosyayı sildim. Sonrasında Kaspersky'dan tarama yaptım ve trojan cıktığını gördüm. Kaspersky.
Virüsleri temizledi ve sorun olmadığını söyledi. 5 gün sonra yani bugün hem YouTube'um hem Steam'im hacklendi. YouTube geçmişimde.
İsteğim dışı videolar izlendiğini gördüm (Photoshop crack, Adobe crack gibi). Ve bu olaydan 2 saat sonra Steam cüzdanımdan 165 TL çekildi.
Bir kullanıcı 20 kuruşluk DotA 2 itemini 180 TL'ye satmış bana. Ben bu sırada oyundaydım Steam'i açtığımda paramı göremedim ve Steam desteğe bildirdim.
Benim size sorum şu an yüksek ihtimal bilgisayarımda virüs var Kaspersky her ne kadar virüs yok dese de virüs olduğunu düşünüyorum. Bunun tek çaresi format atmak mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun.
Her şeyden önce virüsten daha büyük bir problemin var o da karşı tarafın youtube,steam gibi hesaplarına erişebiliyor olması. PC'de açık olan bütün hesaplarından 'Tüm Kullanıcılarda Çıkış Yap / Bütün Oturumları Kapat' benzeri metodlarla tümünü kapatman lazım. Format'ı kesin at. Sonrasında bütün hesaplarının şifrelerini yenile ve giriş için kimlik doğrulama metodları yoksa ekle.
Bana göre şuan virüsten ziyada güvende değilsin.

Malwarebytes indirip tarama yapabilirsiniz eğer yine virüs yok diyorsa büyük ihtimalle virüs yoktur silmiştir. Şifrelerinizi acilen değiştirin. Eğer şüpheleniyorsan format atabilirsin.

Hocam hemen format atın daha sonra Steam ile iletişime geçin para problemini çözün, daha sonra ne kadar sitede hesabınız varsa hepsinin şifresini değiştirin tekrardan virüs taraması yapın. Ama herhangi bir verinizi yedeklemeyin temiz format atın eski verilerinize dair bir şey kalmasın çünkü o verilerde virüs olabilir format atarsınız yine gelir virüs.

Merhabalar yardımlarınız için teşekkürler. Dün bütün gece format atmak ile ilgilendim
Bir flash'ın içine windows setupu ve driverları kurdum ve biostan pc yi formatladım. Bu olay
beni tamamı ile kurtarmış mıdır? Ya da taktığım flashtan tekrardan bir virüs geçişi olmamıştır umarım.
Aklıma gelen bütün hesaplarımın şifrelerini değiştirdim (Steam, mailler, trendyol vs.)
Ama hala aklımda çok büyük bir soru işareti var.
Ben bu virüsü komple silebildim mi ve silebildiysem buna nasıl güvenebileceğim.
Yani artık bir işlem yapmaya korkar oldum. Yaptığım format işe yaradı mı onu bile bilmiyorum.
Bilgisayarımda olan tüm verileri sildim.
Steam desteğe yazdım ve maalesef paramın iade olamayacağını söylediler. Gerçekten 20 kuruşluk bir itemi iznim dışında alınıyor ve bana telefon onayı gelmiyor çok saçma.
Kendim 10 tl lik bir itemi satışa çıkarsam onay ister aldığım zaman istemiyor.

Merhabalar yardımlarınız için teşekkürler. Dün bütün gece format atmak ile ilgilendim
Bir flash'ın içine windows setupu ve driverları kurdum ve biostan pc yi formatladım. Bu olay
beni tamamı ile kurtarmış mıdır? Ya da taktığım flashtan tekrardan bir virüs geçişi olmamıştır umarım.
Aklıma gelen bütün hesaplarımın şifrelerini değiştirdim (Steam, mailler, trendyol vs.)
Ama hala aklımda çok büyük bir soru işareti var.
Ben bu virüsü komple silebildim mi ve silebildiysem buna nasıl güvenebileceğim.
Yani artık bir işlem yapmaya korkar oldum. Yaptığım format işe yaradı mı onu bile bilmiyorum.
Bilgisayarımda olan tüm verileri sildim.
Steam desteğe yazdım ve maalesef paramın iade olamayacağını söylediler. Gerçekten 20 kuruşluk bir itemi iznim dışında alınıyor ve bana telefon onayı gelmiyor çok saçma.
Kendim 10 tl lik bir itemi satışa çıkarsam onay ister aldığım zaman istemiyor.
Hocam size mesaj gelmeme sebebi adamlar bu işlemi sizin bilgisayarınızdan yapıyor. Bir daha böyle videolardan crack indirmeyin, geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı