GameSatış mağduriyeti

Sakın GameSatış'tan alışveriş yapmayın! – mağduriyet ve ciddi şüphelerim var.

Merhaba arkadaşlar,
Bu yazı, GameSatış adlı platformda yaşadığım haksızlıkları ve gözlemlediğim etik dışı durumları paylaşmak içindir. Kimse daha fazla mağdur olmasın diye yazıyorum.
Platformda hesap alım-satımı yapıyordum. Alıcı olarak pazarlık yaparken ciddi şekilde “pazarlık sünnettir, durumum yok” diyordum. Ancak bir gün kendi ilanıma bir kullanıcı alaycı şekilde aynı ifadeyi yazıp çok düşük bir teklif sundu. Ben de "pazarlığı enayilikle karıştırma, hadi işine." dedim. Bu yüzden 1 günlük ban yedim. Canlı desteğe yazdım, hiçbir geri dönüş alamadım.
Daha da kötüsü: Valorant random hesap satın aldım. Açıklamada “sadece bir kişiye verilir” yazıyordu ama hesaba girdiğimde 2-3 kişi sürekli birbirimizi atıyorduk. Videolu kanıt sundum, ama ilgilenmediler. Ancak iş avukata gitme boyutuna gelince destek beni aradı ve yeni hesap vereceklerini söyledi. Neden sadece bu noktada çözüm sunuluyor?
Ciddi şüphelerim var:
GameSatış çalışanlarının hesap sattığını ve kullanıcıların mesajlarına izinsiz eriştiğini düşünüyorum. Bu konuda kesin kanıtım yok ama yaşananlardan sonra bu ihtimali göz ardı edemem.
Başka bir olayda, “diğer hesap” kategorisinden ilan verdim. Başta kabul edildi, sonrasında tüm ilanlarım kaldırıldı ve 7 gün ban yedim. Gerekçe “yasaklı ilan” dendi. Ancak sistemde bu açıkça belirtilmiyor. Kural varsa, ilan açılırken uyarı gelmesi gerekmez mi?
Yeni getirdikleri "sadakat rozeti" sistemi de bana göre başka bir para tuzağı.
Discord Basic Nitro almak istedim, 38 TL'lik ürüne 107 TL fiyat çektiler. Sorduğumda "tedarik ederken fazla alıyoruz" gibi saçma bir açıklama yapıldı.
Dahası, dolandırıcılara karşı yaptığım bir yorum yüzünden tekrar banlandım.
"Mahkemeye vereceğim seni, bir yüzünü göreyim" dedim, hemen ceza geldi. Destek bana "bence siz öyle dememişsinizdir" dedi. Taraflı ve keyfi tutumları artık açıkça ortada.
En dikkat çekici nokta:
GameSatış'ta 1000+ satış yapmış bazı büyük mağazalar var. Bu mağazaların yorumlarında birçok müşteri açık açık dolandırıldığını veya mağdur edildiğini yazmasına rağmen hiçbir işlem yapılmıyor. Bu mağazalar adeta dokunulmaz. Yeni veya küçük mağazalara ise sürekli engel çıkarılıyor.
Sonuç: GameSatış güvenilir bir platform değil.
Kurallar belirsiz, destek ilgisiz, çalışanların tarafsızlığı şüpheli.
Paramın da zamanımın da değersiz görüldüğünü hissettim. Bu nedenle İtemsatış'ya da İtempazar gibi daha şeffaf ve adil alternatifleri öneriyorum.
Yaşadıklarımı yazdım, umarım bir kişiye bile faydam olur.
Uzun süre Gamesatış’ı CS2 skini satıp almak için kullandım ve Türk siteleri arasında en iyisi denilebilir. Itemsatış gibi sitelerde bir olayı çözmek için uzattıkça uzatıyorlar bilet açmak falan ancak Gamesatış’ın canlı desteği maksimum 15 dakikada yardımcı oluyor.

Yediğiniz ban haklı yerde olmuş, sizden ürün olmak isteyen birine indirim istedi diye “Enayi” demek olmamış. Ayrıca aldığınız hesap konusunda gamesatış hiçbir şey yapamaz onları ilgilendirmiyor çünkü satan gamesatış değil, satıcı.

Uygunsuz üsluptan 1 günlük ban yemişsiniz. Bunda tuhaf bir durum göremiyorum. Aynı üslubu burada kullanırsanız, burada da banlanırsınız. Sadece GameSatış'a özgü değil ki.

Bakınız tekrar okuyun karşıdaki kişiye enayi demedim enayilik ile karıştırma dedim!

Sizin mantığınıza göre örneğin "Trendyol" üzerinden satış yapan bir mağaza müşteriye "enayi" cümlesini kullanırsa belki de o satıcının mağazası kapatılır. Bu tarz üsluplara hiç kimse izin vermez çünkü sitenin, şirketin imajına zarar verir ve marka değerini olumsuz etkiler. Ben 1 günlük banı haklı buluyorum.

Ayrıca aldığınız hesapları "game satış" kendisi satmıyor "game satış" bir aracı platformdur. Satıcılar ile sizin aranızda olan bir sorundur satıcı garanti sunuyorsa ve ürünün arkasında durmuyorsa talep oluşturursunuz ve incelemeler sonucunda karar olumlu olursa iade yapılır.

Bakınız tekrar okuyun karşıdaki kişiye enayi demedim enayilik ile karıştırma dedim!

Müşteriye enayi demek satıcı olsam yapacağım son şey olurdu herhalde. Bundan banlanmanız normal bir şey. Ayrıca emin olun hesap.com.tr ve GameSatış gibi platformlar verdiğiniz İtemsatış'tan çok daha sevilesi ve güvenilir platformlar. Aynısını itemsatıştada, itempazardada yapsanız size aynısınını yaparlar. Bu tarz platformlardan memnun kalmak için kullanmayı bilmeniz lazım.

@EdoMinato, enayi kelimesi hakarettir. Hem hakaret edip hem de tahrik etmiş. Bunda sorun göremedim.

Çok yüksek ihtimalle yasa dışı yollar ile ele geçirilmiş hesaplar için ödeme yaptığın için hesaba birden fazla kişinin girmesi normal hakaret konusunda nötr düşünüyorum inisiyatifine kalmış ve ban atmayı tercih etmişler. Diğer muadil platformlardada benzer durumları yaşama ihtimalin var sonuçta satıcılar var. Güvenilir konusuda göreceli oluyor birazcik tercih edilebilir.

Random hesapta tabii ki biliyorum birçok kişinin gireceğini ancak GameSatış'ta özellikle belirtilmiş sadece tek kişiye verilir diye oranın altını çizmek lazım ve enayiyi karşıdaki kişiye söylemedim ki karıştırma dedim.

Enayi kelimesi apaçık bir hakarettir, gayet adil bir karar 1 gün ban orada. Satıcı denen kişi kibar olur, her ne kadar kaba davransada müşteri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar hepiniz adamın enayi deyişine takılmışsınız 🤣

Geçen ay ben bir satıcı ile konuşurken bana ana avrat küfür etti telefon numaramı istedi hatta Allah'a kadar sövdü, (iyi bir satıcıydı)
Canlı desteğe yazdığımda canlı desteğin bana dönüşü adamı tahrik etmişsin oldu 😂 Adama bir kere bile küfür etmediğim halde tahrik eden ben olmuşum, adam anama küfretmiş yetmemiş Allah'a küfür etmiş canlı desteğin bana tahrik etmişsin deyip bana 3 gün ban attı, Allah'a küfür eden adama hiç ban atmadı 😂 1 aydır sitenin yüzüne bakmıyorum çok ciddi söylüyorum oradaki canlı desteğin ve çalışanların ciddi sorunları var, tavsiyem hiçbir şekilde o siteden bir şey alıp satmamanız.

Sizin mantığınıza göre örneğin "Trendyol" üzerinden satış yapan bir mağaza müşteriye "enayi" cümlesini kullanırsa belki de o satıcının mağazası kapatılır. Bu tarz üsluplara hiç kimse izin vermez çünkü sitenin, şirketin imajına zarar verir ve marka değerini olumsuz etkiler. Ben 1 günlük banı haklı buluyorum.

Ayrıca aldığınız hesapları "game satış" kendisi satmıyor "game satış" bir aracı platformdur. Satıcılar ile sizin aranızda olan bir sorundur satıcı garanti sunuyorsa ve ürünün arkasında durmuyorsa talep oluşturursunuz ve incelemeler sonucunda karar olumlu olursa iade yapılır.

Bakınız videolu kanıt sundum diye belirttim enayiyi ise alıcıya demedim karıştırma dedim ve bu alıcıların bir çoğu çalışan olduğunu düşünüyorum.

Bakınız videolu kanıt sundum diye belirttim enayiyi ise alıcıya demedim karıştırma dedim ve bu alıcıların bir çoğu çalışan olduğunu düşünüyorum.

Benim yazdıklarımda bu dediğini kanıtlar niteliğinde şahsen bende öyle olduğunu düşündüm şu an.

Ayrıca şunu da belirteyim evet komisyon vs işleri diğer sitelerden çok daha iyi ama canlı desteği ve tutumları kesinlikle taraflı bir şekilde.

Sakın GameSatış'tan alışveriş yapmayın! – mağduriyet ve ciddi şüphelerim var.

Merhaba arkadaşlar,
Bu yazı, GameSatış adlı platformda yaşadığım haksızlıkları ve gözlemlediğim etik dışı durumları paylaşmak içindir. Kimse daha fazla mağdur olmasın diye yazıyorum.
Platformda hesap alım-satımı yapıyordum. Alıcı olarak pazarlık yaparken ciddi şekilde “pazarlık sünnettir, durumum yok” diyordum. Ancak bir gün kendi ilanıma bir kullanıcı alaycı şekilde aynı ifadeyi yazıp çok düşük bir teklif sundu. Ben de "pazarlığı enayilikle karıştırma, hadi işine." dedim. Bu yüzden 1 günlük ban yedim. Canlı desteğe yazdım, hiçbir geri dönüş alamadım.
Daha da kötüsü: Valorant random hesap satın aldım. Açıklamada “sadece bir kişiye verilir” yazıyordu ama hesaba girdiğimde 2-3 kişi sürekli birbirimizi atıyorduk. Videolu kanıt sundum, ama ilgilenmediler. Ancak iş avukata gitme boyutuna gelince destek beni aradı ve yeni hesap vereceklerini söyledi. Neden sadece bu noktada çözüm sunuluyor?
Ciddi şüphelerim var:
GameSatış çalışanlarının hesap sattığını ve kullanıcıların mesajlarına izinsiz eriştiğini düşünüyorum. Bu konuda kesin kanıtım yok ama yaşananlardan sonra bu ihtimali göz ardı edemem.
Başka bir olayda, “diğer hesap” kategorisinden ilan verdim. Başta kabul edildi, sonrasında tüm ilanlarım kaldırıldı ve 7 gün ban yedim. Gerekçe “yasaklı ilan” dendi. Ancak sistemde bu açıkça belirtilmiyor. Kural varsa, ilan açılırken uyarı gelmesi gerekmez mi?
Yeni getirdikleri "sadakat rozeti" sistemi de bana göre başka bir para tuzağı.
Discord Basic Nitro almak istedim, 38 TL'lik ürüne 107 TL fiyat çektiler. Sorduğumda "tedarik ederken fazla alıyoruz" gibi saçma bir açıklama yapıldı.
Dahası, dolandırıcılara karşı yaptığım bir yorum yüzünden tekrar banlandım.
"Mahkemeye vereceğim seni, bir yüzünü göreyim" dedim, hemen ceza geldi. Destek bana "bence siz öyle dememişsinizdir" dedi. Taraflı ve keyfi tutumları artık açıkça ortada.
En dikkat çekici nokta:
GameSatış'ta 1000+ satış yapmış bazı büyük mağazalar var. Bu mağazaların yorumlarında birçok müşteri açık açık dolandırıldığını veya mağdur edildiğini yazmasına rağmen hiçbir işlem yapılmıyor. Bu mağazalar adeta dokunulmaz. Yeni veya küçük mağazalara ise sürekli engel çıkarılıyor.
Sonuç: GameSatış güvenilir bir platform değil.
Kurallar belirsiz, destek ilgisiz, çalışanların tarafsızlığı şüpheli.
Paramın da zamanımın da değersiz görüldüğünü hissettim. Bu nedenle İtemsatış'ya da itempazar gibi daha şeffaf ve adil alternatifleri öneriyorum.
Yaşadıklarımı yazdım, umarım bir kişiye bile faydam olur.

Oltalama orayı gayet de cezanı yemişsin otur bekle.

Random hesapta tabii ki biliyorum birçok kişinin gireceğini ancak GameSatış'ta özellikle belirtilmiş sadece tek kişiye verilir diye oranın altını çizmek lazım ve enayiyi karşıdaki kişiye söylemedim ki karıştırma dedim.

Bu demek değil ki üslubunuzu bozmamışsınız. Aynı şeyi nasıl bir yakınınıza (babanız, dedeniz) diyemezseniz müşterinize de diyemezsiniz. Anlayın şunu.

Bununla başa çıkamazsınız, nedenini size söyleyim. Gamesatış bir aracı, hesabı size teslim etmeden önce parayı alıyor, siz hesabı aldıktan sonra onay verip paranın satıcıya geçmesini sağlıyorsunuz.

Gelelim can alıcı kısıma, hesap satışı legal değildir. Yani illegaldir ve hesapların açıldığı platformlar bunu sözleşmede belirtir.

Peki Gamesatış buna neden izin veriyor? Belirttiğim gibi gamesatış bir kural ihlali yapmadan aradaki aracılık görevini üstleniyor, bir nevi sıyrılıyor.

Size oluşabilecek senaryoları anlatayım:

1) Bir hesap satın aldınız, her şey yolunda, hesabı devir aldınız e posta bilgilerini vesaire değiştirdiniz. Sorunsuz bir şekilde kullanıyorsunuz.

2) Bir hesap satın aldınız, her şey yolnda, hesabı devir aldınız yine e postayı falan güvene aldınız. Hesabı kullanıyorsunuz ama o da ne!? Aradan 2 hafta veya 2 yıl geçti hop hesaba bir daha erişemiyorsunuz. Hesabı satan kişi hesabı Steam desteğe yazarak geri çekmiş, sizinde o güne kadar emek verdiğiniz her şey kuş olup uçmuş. Siz de masum masum Gamesatış'a girip satın aldığınız kişiye ulaşmaya çalıştınız veya Canlı destek ile iletişime geçip "bir hesap aldım ama hesaba artık erişemiyorum." dediniz. Gamesatış o ilanı bulmanıza yardım eder önce, daha sonra satıcı ile iletişime geçirir sizi. İlanda ilk e posta ve ilk bilgiler ile beraber verildiyse Satıcı bundan sorumlu olmadığını söyler. Yani belki hesabı sen çaldırdın ama hesabın satıcı tarafından geri çekilip çekilmediğini asla öğrenemezsin, itiraf etmedikçe. Gamesatış'da özellikle hesap satıp yıllar, aylar boyunca çekmeyen kişiler var, sattığı hesabı takip ediyor içine değerli bıçak eldiven bir şey alınırsa bunlar vakti gelince hesap geri alınarak dolandırıcılık yapılıyor, satıcının satışları yüksekse, siteye gelir sağlıyorsa komisyon olarak, ve bunun gibi vukuatları az ise bir şey yapılmıyor çoğu zaman. Çünkü kanıtınız yok. Satıcı "aradan onca zaman geçmiş belki bilgisayarına virüs yedin hesabını başkası çaldı suçu benim üstüme atamazsınız." diyip çok kolay bir şekilde sıyrılabilir.

3) Birisine hakaret niteliği taşıyan bir cümle kurdunuz, şikayet etmediği sürece bir şey olmaz. Şikayet ettiği zaman yüksek olasılıkla ceza yersiniz. "pazarlığı enayilikle karıştırma, hadi işine." demek karşındaki kişiye enayi demesen bile hakaret cümlesi, bildiğimiz agresif bir tavır. Şikayet edildiğinde ceza alabileceğin türden.

4) Birinin dolandırıcı olduğunu anlayabilirsiniz ancak ona karşı kötü yorumlar yapmak sizi haklı çıkarmak yerine haksız duruma düşürür, çünkü elinizde %100 kesin bir kanıt yok. Daha önce de paylaştığım gibi hesap satışı illegaldir ve satışlar risklidir.

5) Gamesatış güvenilir bir platform aracılık yapıyor. Güvenilmez olmayan şeyler her zaman satıcılardır. Eğer bu düşünceyle düşünseydik o zaman Sahibinden, Letgo, Dolap gibi satış sitelerinin hiç biri güvenli olmuyor, bu siteler satıcılar için bir aracı.

Son olarak destek sistemi gördüğü kesin şeylere göre karar veriyor, yani bir hesap satın aldın ve hesap satıcı tarafından geri çekildi. Gamesatış burada eldeki verilerine bakıyor, önce ilanı kontrol eder, ilanda bulunan şeyler hesabın geri çekilmesi için yeterli mi? İlk e posta verilecek mi?: Evet/Hayır sorusuna bakıyor. Evet yazılan bir ilanda aslında ilk e posta değil ikinci bir e posta sanki ilk e posta gibi verilmiş olabilir. Günün sonunda yapılan hesap alım satım işlemi illegaldir, Gamesatış'a benzeyen tüm siteler aracılık yapar ve komisyon kazanır.

Son düzenleme:
@EdoMinato, siteyle alakalı şikayet vardır ya da yoktur, o konuda yorumsuzum. Sadece konu sahibinin üslubu yanlış ve ne olursa olsun, üslubun bozulmaması gerekiyor. Üslubunu bozarsan, siteye de yasaklama için sebep vermiş olursun. Sebep vermezsen nasıl yasaklayacaklar?
Sürekli üslup üslup deyince Bozok vs Hasan kavgası geldi aklıma. 😅

1748249509827.png

Screenshot_647.png

X bir kurumun yetkilisi ile görüştüğünde ve üslup bozduğunda sana '' beyefendi lütfen kelimelerinize dikkat edin, aksi halde çağrıyı sonlandırmak zorunda kalacağım '' gibisinden bir şey söyler.

İlk kötü sözde ( ki bence enayi sözünde hala kötü bir şey yok ) şak diye suratına telefon kapatmazlar veya 1 saat ulaşamacağın şekilde sana yaptırım yapmazlar. Site baştan savmış, bu kadar basit.

Son düzenleme:
Bakınız, tekrar okuyun. Karşıdaki kişiye enayi demedim, enayilik ile karıştırma dedim!

Fark eder mi? Tahrik etmişsin. :D Adamlara banlamaları için sebep vermişsin, o sebebi vermeyecektin. Yapacak bir şey yok. Kendi hatanın farkına varamıyorsun. Sağlıklı tartışma olacağını düşünmüyorum. O yüzden takipten çıktım konuyu. Tavsiyem, ne olursa olsun üslubunu bozmaman yönünde olur. Banlanmak için adamlara sebep verme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı