Gamesir T4 Mini İnceleme

Kutu İçeriği

1- Gamepad
2- 1 metre type-c kablo
3- kullanım kılavuzu

20211021_150150.jpg


Dizayn: Nintendo switch tuş dizilimine sahip olup, minimal bir tasarımla taşınabilirlik kolaylığı ile öne çıkıyor. Cihazın tamamı sert plastikten yapılmış. elinizi fazla terletmiyor ancak fazla terleyen bir eliniz varsa elinizden kayabilir. Analoglar içe bükey bir yapıda ve elde rahat duruyor. D'pad kısmı 4 yönlü ve biraz sesli ve kontrolü biraz zor. R1 L1 L2 ve R2 tuşları basımı yumuşak ve L2 ve R2 tuşları analog değil. Cihazın şarj girişi type c.





Önden Görünüm

20211021_150238.jpg


Arkadan Görünüm

20211021_150248.jpg


Şarj Girişi
20211021_145955.jpg



Performans: Analog hassasiyeti 30 dolarlık bir ürüne göre gayet iyi. D'pad kısmı ise önceki nesle göre iyileştirmeler az da olsa mevcut ancak Nintendo Switch kullanıcıları için daha iyi bir d'pad beklerdim. A,B,X,Y tuşları basımı ise ideal. L2 ve R2 tuşlarında Gaz pedalı gibi değil. direkt %100 veya %0 olacak şekilde yani dijital. Titreşim motorları ise boyutundan itibaren biraz cılız kalıyor.

Uyumluluk: Pc ve Android ile deneyimledim. Ekstradan IOS ve nintendo switch ile de uyumlu olduğu yazıyor. ikisi ile de sorunsuz çalışıyor fakat Pc'de sadece kablolu çalışıyor(Xinput desteği var) ve tuş dizilimi nintendo switch diziliminde algılıyor keza android ile de böyle. yıllardır xbox tuş dizilimine alışmış olduğum için alışmış olmadığım bir düzen. En azından tuşların yerini yazılımsal olarak değiştirecek bir mod beklerdim. Bilgisayar ile de kablosuz deneyim bluetooth var olsa bile yaşayamıyorsunuz. Nintendo Switch sahibi olmadığım için Nintendo Switch hakkında bir şey söyleyemeyeceğim.

Batarya: Batarya ömrü titreşim motorlarının android ile çalışmamasından dolayı 10 saati geçiyor. Batarya ömrü konusunda başarılı.


+'lar
1- Mini tasarım ve taşıma kolaylığı
2-Çoklu platform desteği
3-Ufak olmasına rağmen ergonomisi iyi
4- Type-c kullanması
5- İyi batarya Ömrü

-'ler
1- Pc'de kablosuz kullanma desteği yok.
2- Xbox tuş dizlime alışık iseniz tuş yerleri yazılımla değiştirme modu yok
3- D'pad tuşu Nintendo Switch kullanıcıları için biraz daha iyi yapılabilirdi
4- Zayıf titreşim motorları

Kimler Almalı Kimler almamalı ?
Android ve Nintendo Switch kullanıcıları için ucuz ve taşıma kolaylığı olan bir cihaz olduğu için önerebilirim. Pc için kendi markasında ve başka markalarda daha iyi alternatifleri mevcut. PC için önermiyorum.


Not : Satın alma linkinde geçici süre 5 dolarlık kupon mevcut.
 

Geri
Yukarı