GameSir T4 Pro İncelemesi

Bende de aynı model var Fortnite desteklemiyor.
Oyununuzun ayarlarında bir sıkıntı olabilir zira bu videoda da görebileceğiniz üzere oynanabiliyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

videodaki gibi yaptım gene olmuyor hocam

Bunu nereden aldınız hocam? Bende alacağım ama daha önce AliExpress'den alışveriş yapmadım nasıl oluyor?

Bunu nereden aldınız hocam? Bende alacağım ama daha önce AliExpress'den alışveriş yapmadım nasıl oluyor?
AliExpress üzerinden aldım, Singapur üzerinden kargo gemisiyle geldiğinden gelmesi uzun sürdü. Yanlış hatırlamıyorsam 1 ay kadar. Siparişi verdikten sonra mağazaya ürünün fiyat bilgisini az girmelerini rica ederek az vergi çıkmasını sağlayabilirsiniz benim yaptığım gibi, 30 TL vergi ödedim ben. 280 TL civarına gelmiş oldu bana ürün toplamda.

Yalnız kargo Singapur'dan gelmiyor. Kargo Firmasının adı Singapur Post. Ve de gümrük olayı tamamen şans işi. Bahtına ne çıkarsa. 15 lira da çıkabilir üç haneli rakamlar da çıkabilir.

Yalnız kargo Singapur'dan gelmiyor.
Haklısınız, Singapur'dan geliyor olsa Afrika Post olurdu ismi(!).
Kargonun çıkış noktası Çin fakat kargo gemileri ulaşımını Singapur merkezli Singapore Post sağlıyor.

Ve de gümrük olayı tamamen şans işi. Bahtına ne çıkarsa. 15 lira da çıkabilir üç haneli rakamlar da çıkabilir.
Ayrıca vergi olayı da "ne çıkarsa bahtına" değil. Gidip satıcı paketin üzerine asıl fiyat olan 30$'ı yazarsa o zaman vergi bayramını görür arkadaş. Daha düşük tutarlar yazıldığı zaman taban yazılmış olan değer üzerinden vergi kesilir eğer özel vergilere takılan ürünler değilse, böyle küçük ürünler açılıp asıl fiyatı neymiş diye bakılmaz genelde.

Bir bildiğim var da öyle yazıyorum. Gümrükte çalışan insanlar gerizekalı değil, satıcıların fiyatları düşük yazdığının farkındalar. Gümrük vergisini gümrük çalışanları değer biçerek veriyorlar. Ve de ben aldığımda 100 lira vergi geldi, 200 de gelebilirdi 15 lira da gelebilirdi. Bu riski göze alarak sipariş edin.

Gümrükte çalışan insanlar gerizekalı değil, satıcıların fiyatları düşük yazdığının farkındalar. Gümrük vergisini gümrük çalışanları değer biçerek veriyorlar.
Her ürünü açıp ellerinle tartıp "Bunun nereden baksan bir 50 doları var" dediklerini mi düşünüyorsunuz yani? Sizin yaşadığınız talihsizlikten dolayı her şey öyle ilerliyor diye bir şey yok. Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gelen ürünlere %20 vergi uygulanıyor eğer telefon vb. özel vergi gerektiren ürün listesinde değilse. Gümrüğe sunma ve damga ücretleri gibi kalemler de eklenince ortaya ödenilen toplam vergi çıkıyor.

Ha demek istiyorsanız ki "Gümrük çalışanları salak değil, gidip komplike bir elektronik ürüne 1 dolar yazıldığı zaman yemezler." haklısınız. Absürt olacak biçimde belli olmayacak önlemler alındığı zaman yüksek tutar ödemekten de kaçınmış olursunuz. Ama sanmam ki gidip her kargo paketini açıp özellikle kendi inisiyatifleriyle kontrol edip denetlesinler.

Paketin üzerinde 8$ yazıyordu ama bu yüksek vergi gelmesine engel olmadı.
Her ürünü açıp ellerinle tartıp "Bunun nereden baksan bir 50 doları var" dediklerini mi düşünüyorsunuz yani?
Evet sistem tam olarak bu şekilde işliyor. Bununla ilgili açılan konular da vardı.

Evet sistem tam olarak bu şekilde işliyor. Bununla ilgili açılan konular da vardı.
Hak veriyorum size o halde bunları gördükten sonra. Bazen ülkedeki her şey yazan prosedürlere göre yönetiliyor ve işler ona göre ilerliyor sanıyorum ve buna inanmak istiyorum fakat her konuda hayal kırıklığına uğramaya devam edeceğim sanırım . Bu ülkede her eleştiri politikliğe vardığı için uzatmayacağım.
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için, fikrimi savunmak için çıkışmış da olsam bir kez daha Türkiye'nin beni yanılttığını gördüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…