gaming.gen.tr para iadesinin verilmemesi

SoloturkTR

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, gaming.gen.tr sitesinden 27 Haziran tarihinde 1 adet RAM satın aldım. RAM'i anakarta taktığım zaman RGB ışıklandırmasının yanmadığını görüp kontrolleri yaptıktan sonra tekrar söküp taktım ve ışıkları çalışır hale geldi. Buraya kadar bir sorun yoktu. İlk defa taktığım için bir temassızlık olabilir diye düşündüm.

İkinci gün bilgisayarı açtığımda tekrar RAM'in yanmadığını gördüm ve artık ürünü iade etmek durumunda kaldım. Çünkü sürekli yanıp yanmaması söz konusuydu ve bu şekilde bir ürünü kabul edemezdim, ürünü iade için adrese gönderdiğimde birkaç gün sonra teknik destekten bir mail aldım, üründe bir sorun yoktur tarafınıza gönderilecektir diye, ben o zamana kadar başka bir siteden RAM satın aldığım için artık başka bir RAM'a ihtiyacım yoktu ve müşteri temsilcisini arayarak tarafıma gönderilmemesini söyledim ve telefondaki arkadaş onaylar nitelikte konuşarak gerekli işlemi yapacağını söyledi ama birkaç gün sonra RAM bana geri gelmişti, RAM'i kabul etmeden kargocu arkadaşa geldiği yere geri göndermesini söyledim ve öylede oldu, iadeyi yaptıktan sonra tekrar müşteri temsilcisini arayıp değişim, onarım talebinde bulunmadığımı para iadesi almak isteğimi söyledim ve neden para iadesinin bu kadar uzun sürdüğünü sorduğum zaman iade talebimin ret yediğini, bu sorunun yanlış anlaşılıp düzeltileceğini söyledi. Yaklaşık 2 haftadır arkadaş sürekli sanki geçiştiriyormuş gibi bu tarz diyaloglara girip meseleyi geçiştiriyor. Artık gerçekten son raddeye gelecek ve haklıyken haksız duruma düşeceğim, bunun olmasını istemiyorum.

Son olarak bugün bu hafta içerisinde tarafıma dönüş yapılarak iadenin yapılacağı söylendi, arkadaşlar merak ettiğim bu parayı belli bir süreden sonra alamayabilir miyim, öyle bir hakları var mı? RAM onlarda para onlarda yani neden böyle uzattıklarını anlamadım. Bir sebebi olabilir mi, ne yapabilirim parayı alabilmek için? Yardımlarınızı bekliyorum anlaşılır olması için çok uzun yazdım kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet üzerinden satın alınan ürünlerde (Şahsa özel yapılmış olanlar hariç) 14 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade hakkınız bulunmaktadır. Borçlar kanunundan kaynaklı seçimlik hakkınızı kullandığınızı ve yasal haklarınızı kullanmak için Tüketici Hakem Heyetine ve gerekirse Tüketici Mahkemesine başvuracağınızı belirtiniz.​

Eğer iadenin yapılacağını net olarak belirttilerse para yatacaktır. Fakat yazılı bir belge de istemen daha rahat olur senin için. Mail olarak atmalarını iste mesela. Eğer mail olarak attılarsa zaten kanıtın elinde olur.

Geçmişte gaming.gen.tr üzerinden sipariş vermiştim ancak gün içerisinde kargolanacak olan ürünü bir kaç gün kargolamadılar sonrasında aradık berbat bir müşteri hizmetleri sistemi olduğu için geri dönüş sağlanmadı sonrasında sikayetvar.com ismindeki siteden şikayet oluşturduk bir kaç saat sonra dönüş sağladılar ve yarın kargo elimize ulaştı. O siteden bir şikayet oluşturmayı deneyebilirsin, geri dönüş sağlayacaklarından eminim.

Geçmişte gaming.gen.tr üzerinden sipariş vermiştim ancak gün içerisinde kargolanacak olan ürünü birkaç gün kargolamadılar sonrasında aradık berbat bir müşteri hizmetleri sistemi olduğu için geri dönüş sağlanmadı sonrasında sikayetvar.com ismindeki siteden şikayet oluşturduk birkaç saat sonra dönüş sağladılar ve yarın kargo elimize ulaştı. O siteden bir şikayet oluşturmayı deneyebilirsin, geri dönüş sağlayacaklarından eminim.

Teşekkür ederim güzel fikir hocam deneyeceğim.

Arkadaşlar bugün para iadesi yapılacaktı ama yapılmadı, kendilerini aradım ve bugün yapılması gerektiğini söyledim temsilci arkadaş ise ürünün tarafımıza gönderilip teknik destekte test edildiği, bir sorunun olmadığının gözlemlendiği ve paketinde açılmış olduğu için ikinci el ürün olarak gözükmesi sebebiyle artık satış yapamayacakları ve bu yüzden para iadesinin onaylanmadığını söyledi ürün tarafıma geri gönderilecekmiş. 1 aydan fazla oldu bunun mağduriyetini bu kadar uzun süre yaşayıp üstüne böyle bir cevap alıyorum, kendilerine daha önce bir çok siteden alışveriş yapıp deneyip geri iade ettiğimi söyledim siz nasıl kabul etmessiniz dedim koşul ve şartlarında böyle birşeyde yok ayrıca hazır sistem almıyorum alt tarafı bir ram aldım iade ettim dedim ama nafile yasal haklarımı kullanıp tüketici hakem heyetine başvuracağımı belirttim ürün pazartesi tarafıma gönderilecekmiş tekrar bir arızası görülürse o zaman yardımcı olacağını ve para iadesi yapacağını söyledi, ürünü sizce kabul edeyimmi yoksa tarafıma göndermemelerini söyleyip yasal haklarımı mı kullanayım ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı