Gaming laptop vs MacBook

arda8391

Hectopat
Üniversiteye gideceğimden dolayı elimdeki masaüstünü satıp bir bilgisayar almak istiyorum. Masaüstü daha iyi masaüstünde kal diye şeyler söylemeyin ben bursadayım Hacettepe Ankara'da, yurtta kalmasını geçtim normalde de taşıyamam masaüstünü (sadece dışarı gezerken değil, yurttan eve dönerken de) o yüzden laptop kesin ve net olarak zorunlu.

Gaming laptop mu almalıyım yoksa MacBook mu? En son 2022-2024 arasında 3050'li bir Gaming laptop kullandım fakat o zamanlar cidden çok oyun oynuyordum ve yetersiz geliyordu.
Fakat artık oyun isteğim vb. kalmadı oyun olarak yurtta sıkılırsam bir çıkarıp Minecraft falan ya da basit hikayeli/indie oyun oynayayım gerisini dert etmem ve internetteki testlerde MacBook benim bahsettiğim oyunları 200FPS üstü rahatlıkla açıyor.
Fakat yine de Gaming laptopun başka bir avantajı olur mu? İlkokul 1'den beridir Windows laptop kullanıyordum 2 sene de Gaming laptop ama hiç Mac kullanmadım.

En önemli faktör 4 sene boyunca bana "bu ne ya keşke almasaydım" dedirtmeyecek olması. Apple kendi ürünlerini güncellemelerle yavaşlatıyor deniyor, Windows'ta da ekran kartının işlemcinin falan modeli zamanla eski kalırsa vb. diye alasım yok. 3060'lı bir tane Gaming laptop alsam 4 sene boyunca üzer mi? Eski kalır mı? Ya da MacBook 4 sene götürür mü? Okuduğum bölüm bilgisayarla alakalı bir bölüm değil öyle CAD Photoshop vb. kullanmayacağım.

Bir MacBook kullanmak ne kadar zorlayabilir ki hocam. Önemli olan
Üniversite bitene kadar idare etmesi(gidip 2. senenin ortasında falan çöpe atmayayım PC'yi)
Şarjının biraz da olsa gitmesi(eski Gaming laptopum yepyeni olsa da YouTube'da 45 dakika dayanıyordu) ki MacBook'ların şarjının çok uzun gittiği söyleniyor
Ara sıra basit 3 5 bir oyun oynatması o da sıkılırsam diye. Öyle eskisi gibi RDR2 Metro Exodus Control vb. oynayacak halim yok basit bir şeyler kaldırsın yetiyor
Muhtemelen ömrünün çoğunu YouTube'da geçirecek zaten

Bir MacBook kullanmak ne kadar zorlayabilir ki hocam. Önemli olan.
Üniversite bitene kadar idare etmesi(gidip 2. senenin ortasında falan çöpe atmayayım PC'yi)
Şarjının biraz da olsa gitmesi(eski Gaming laptopum yepyeni olsa da YouTube'da 45 dakika dayanıyordu) ki MacBook'ların şarjının çok uzun gittiği söyleniyor.
Ara sıra basit 3 5 bir oyun oynatması o da sıkılırsam diye. Öyle eskisi gibi RDR2 Metro Exodus Control vb. oynayacak halim yok basit bir şeyler kaldırsın yetiyor.
Muhtemelen ömrünün çoğunu YouTube'da geçirecek zaten.

Bende çok uzun zamandır Windows kullanıyorum. Birkaç gün Mac kullandım. Cehennem gibiydi. Benim için çok zordu. Bende üniversite için RTX 2050 R5 7535HS'li bir laptop aldım. Oynayacağım oyunlar Valorant gibi oyunlar olacağı için böyle bir tercih yaptım. RDR gibi oyunlarda da beklediğimden iyi performans veriyor. Ama Mac gibi hafif değil ve şarj süresi Mac'ler gibi değil.

zamanında ben de RTX3050+İ5 11400H laptop aldım oyun performansını hiç beğenmediğimden ve aşırı ısındığından masaüstüne geçtim herşey güzel gidiyordu felan ama şimdi başka şehre taşınacağımız tuttu,böylece üniversiteye giderken de evden okumak yerine yurtta kalacağım o yüzden şimdi yine laptopa geçeceğim.

Mac gibi bir pil suresi istiyorsan bunu al. Ağır ve de kalindir ama mace gore. Ayrica ben şahsi olarak konuşayım, macos ile çoğu şeyi yapamazsınız. Ve de pahalilar.

ağırlık ve kalınlığı kafaya takmıyorum da mac ile tam olarak neleri yapamam onları merak ettim.
ayrıca 4050 yerine 3060lı modeller alınır mı? satmaktan önce takas yapacağım çünkü ve 3060lı laptop ve macbook gibi seçeneklerim var. 4050li laptop alırsam da victus düşünüyorum. ayrıca monster tulpar nasıl? abra genelde sorunlu deniyor ve çok tercih edilmiyor fakat tulpar için o kadar şikayet duymadım

3060ın 4 sene daha gideri var mıdır yani?

Ya hocam işin doğrusu genelgeçer konuşuyorum mac hakkında. Ayrica 4050 laptoplar 25k bandinayken 3060 almanizi onermem. Attigim tufun pili mac ile kapisir. Ayrica alacaginiz 4050 victus ve tulpardan adam olmaz. Bu butcede birçok kişi laptop istiyor, lenovo ve bu asus oneriyorum. Pil de onemli ise kesinlikle asus alin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı