Gaming RX 9070 XT kasa alınır mı?

Hocam 1080p'mi 2K'mı kullanacaksınız.
Hocam hiç düşünmedim ekranı. Ancak ekranlar arasında çok bi fiyat farkı yoksa 2k alırım oyundan oyuna göre değiştiririm. Tabi işlemcim çoğu 2k oyuna yetmiyorsa 1080 alırım çoğuna yetiyorsa 2k alırım. Bu arada oyun performansları kısmında rdr 2 2k da 120 fps falan gösteriyordu bunlar eklenmeden

Hocam hiç düşünmedim ekranı. Ancak ekranlar arasında çok bir fiyat farkı yoksa 2K alırım oyundan oyuna göre değiştiririm. Tabii işlemcim çoğu 2K oyuna yetmiyorsa 1080 alırım çoğuna yetiyorsa 2K alırım. Bu arada oyun performansları kısmında RDR 2 2K da 120 FPS falan gösteriyordu bunlar eklenmeden.

Bu ekran kartını 1080P'de kullanmak saygısızlık olur hocam :D ayrıca 2K ekran olarak Dell G2724D en F/P IPS panellerden biridir ve ekran döndürme özelliğiyle çok rahat bir kullanım sunar, IPS panellerde bana göre OLED'den sonra en iyi paneldir. Ayrıca ben 21 inç 1080P'den 2K 27 inç'e geçtim öyle aşırı bir fark göremedim haberiniz olsun. 1080p oynayacaksanız hiç bu toplara girmeyin RX 9060 XT 16 GB veya RTX 5060 Ti 16 GB alarak keyfinize bakın.

Bu ekran kartını 1080P'de kullanmak saygısızlık olur hocam :D ayrıca 2K ekran olarak Dell G2724D en F/P IPS panellerden biridir ve ekran döndürme özelliğiyle çok rahat bir kullanım sunar, IPS panellerde bana göre OLED'den sonra en iyi paneldir. Ayrıca ben 21 inç 1080P'den 2K 27 inç'e geçtim öyle aşırı bir fark göremedim haberiniz olsun. 1080p oynayacaksanız hiç bu toplara girmeyin RX 9060 XT 16 GB veya RTX 5060 Ti 16 GB alarak keyfinize bakın.
2k oynayacaksam peki işlemci yeter mi onu soralım hocam. Bir de işlemci ekran kartı uyumu nasıl sence şu anki eklenmiş işlemciyle? İkisini de merak ediyorum bunlara göre yükselteceğim işlemciyi

2K'da pek darboğaz olmaz hocam olursada minik olur.
Anladım hocam o zaman işlemci kalsın böyle eğer bütçem yeterse hiç o 8k lık işlemci toplarına girmeyip 9600 lük +3k fiyat farklı işlemciyi alacağım. Bu arada tekrar sorayım ekran kartı işlemci uyumunda bir sorun çıkar mı sence? Birisinin böyle bir şey yazdığını gördüm de

Anladım hocam o zaman işlemci kalsın böyle eğer bütçem yeterse hiç o 8k lık işlemci toplarına girmeyip 9600 lük +3k fiyat farklı işlemciyi alacağım. Bu arada tekrar sorayım ekran kartı işlemci uyumunda bir sorun çıkar mı sence? Birisinin böyle bir şey yazdığını gördüm de
1080P'de çıkabilir 2K'da pek çıkmaz hocam ve tam anlamadım 9600'lük derken 9060 xt mi alacaksınız yoksa 9600 işlemcimi.

1080P'de çıkabilir 2K'da pek çıkmaz hocam ve tam anlamadım 9600'lük derken 9060 xt mi alacaksınız yoksa 9600 işlemcimi.
1753654202734.png

Burada sondaki işlemciden bahsediyorum bunu almamı önermiştiniz yanılmıyorsam. Bu arada neden 1080 de sorun çıkarda 2k da çıkmaz? Çok teşekkür ederim bu arada sorularıma sıkılmadan cevap veriyorsunuz

Eki Görüntüle 2544141

Burada sondaki işlemciden bahsediyorum bunu almamı önermiştiniz yanılmıyorsam. Bu arada neden 1080 de sorun çıkarda 2K da çıkmaz? Çok teşekkür ederim bu arada sorularıma sıkılmadan cevap veriyorsunuz.

Hiç sıkıntı yok hocam bu benim hobim :D ayrıca 2K ve 1080p darboğaz olayına gelirsek FPS değeri arttıkça CPU'ya binen yük artar. FPS değerinin artması için GPU'nun zorlanmaması gerekir. Dolayısı ile GPU yani ekran kartı çözünürlük düştükçe daha fazla FPS verir. Bu da CPU yani işlemciye daha fazla yük bindirir.

Hiç sıkıntı yok hocam bu benim hobim :D ayrıca 2K ve 1080p darboğaz olayına gelirsek FPS değeri arttıkça CPU'ya binen yük artar. FPS değerinin artması için GPU'nun zorlanmaması gerekir. Dolayısı ile GPU yani ekran kartı çözünürlük düştükçe daha fazla FPS verir. Bu da CPU yani işlemciye daha fazla yük bindirir.
Anladım hocam peki eğer alırsam bana hangi işlemci geliştirmesini almamı önerirsiniz? +8 K lık çok iyi onu önerirsiniz muhtemelen peki ondan ucuz olarak 9600 tray 5.2 ghz li işlemci nasıl? güzel bir geliştirme olup sisteme iyi bir katkı sağlar mı yoksa ufak farklar mı yaratır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı