Çözüldü Gank.com.tr İade rezilliği

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cowmurderer

Megapat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Bu konuyu hem bilgilendirme hem de ileride benzer bir durum yaşayanlara referans olması adına açıyorum.

03.12.2025 tarihinde Machenike GX30 model bir oyuncu kulaklığı satın aldım. Ürün Cumartesi günü elime ulaştı, ürünü denedim, test ettim. Boyutu kafama göre olmadı, malzeme kalitesinden memnun kalmadım ve kargoyu aldığım aynı gün ekte görüldüğü gibi İade talebi oluşturdum.

post1.png

İade talebi oluştururken de şöyle bir yazıyla karşılaşıyorsunuz:

pos2.png

"Merhaba Değerli Müşterimiz,<br> Bu sayfadan <strong>yeni bir iade talebi oluşturabilir</strong>, mevcut taleplerinizin durumunu anlık olarak takip edebilirsiniz. Süreçle ilgili her adımda size e-posta veya SMS ile bilgi vereceğiz." Buradaki faili gördükten sonra umudum daha da kırıldı yalan yok. Ben iade talebi oluşturduğumdan itibaren bana ne bir SMS ne de bir e-posta geldi.

Daha sonra Cumartesi günü sadece 09:00-12:00 saatleri arasında çalıştıklarını WhatsApp destek hattında gördüğüm için dedim ki Pazartesi günü iletişime geçeyim. Pazartesi günü defalarca aramama, hatta üç farklı aramada yaklaşık 15'er dakika beklememe rağmen Gank isimli distribütörün müşteri hizmetlerine (Machenike Türkiye yetkili distribütörü) hiçbir şekilde ulaşamadım. Doğal olarak sinir katsayım daha da arttı. Bunun üzerine mail attım ve mail'e de herhangi bir dönüş yapılmadı.

İade başvurusunda durumun özeti:
  • 14 günlük iade hakkı kapsamında talep oluşturdum.
  • Telefonlarıma cevap yok.
  • WhatsApp mesajlarıma cevap yok.
  • Mail'e cevap yok.
  • Site üzerinden yapılan İade talebine geri dönüş yok.
  • Doğal olarak müşteri hizmeti altyapısı yok.
Ben de firmanın Türkiye Cumhuriyeti Tüketici Kanunu gereğince 14 gün cayma hakkımı oyalayarak, cayma hakkımın süresini geçiriyor olabilirler mi? düşüncesiyle başka kanallara başvurdum. Bunun gibi kanallara başvururken de bugün yani Salı günü Technopat üzerinde farklı bir konuya denk geldim.

Bu konuda "taşınma işleminde oldukları için gecikme olduğunu belirttiler" mesajından sonra @Jezo isimli kullanıcı aynı durumdan muzdarip olduğu için konu içinde konuşmaya başladık. İade süreci içerisinde sürekli iletişim halindeydik. İade talebini Cumartesi günü oluşturmama rağmen hiçbir şekilde bugüne kadar benimle iletişime geçilmedi. @Jezo 'nun isteği üzerine Destek Talebi'de oluşturdum ve yine geri dönüş yapılmadı. Kendisi Şikayetvar'a durumu bildirdikten sonra kendisine dönüş yapıldığını söylediği için bu sefer durumu Şikayetvar'a bildirdim. Ek olarak kendisinin yaptığı gibi durumu PayTR'ye de bildirdim.

Şu ana kadar başvurduğum kanallar:
  • Machenike Global (ingilizce)
  • Şikayetvar (durumu markaya iletti)
  • PayTR (bana mail ile dönüş yaptı, firmaya ilettiğini ve süreç ilerlemezse 24 saat içinde tekrar kendilerine mail atmamı istediler)
Ben bugün Şikayetvar ve PayTR'ye başvurduktan sonra ilginç bir şekilde benimle bir anda iletişime geçildi. Önce Destek Talebi'me cevap verdiler daha sonra da kurum sahibi Emre "Bey" benimle iletişime geçti. Şikayet etmediğiniz sürece iletişime geçilmiyor demek ki. Çünkü @Jezo 'nun dediğine göre Şikayetvar'daki şikayetini ısrarla kaldırmalarını istemişler. Ben de bu sebeple benimle iletişime geçmelerini istediğim için artık şikayette bulundum. Çünkü hiçbir şekilde sizinle iletişime geçmiyorlar.

Site üzerinde İade talebi açıyorsunuz ama İade talebine cevap verilmiyor, Destek Talebi açarsanız birebir diyalog yapabileceğiniz mesajlaşma ekranı kullanabiliyorsunuz. Öyle bir tuhaf sistem yapmışlar ki her yerinde bir eksiklik var.

Her neyse bu akşam 18:16'da Gank firma sahibi Emre "Bey" kendi şahsi numarasından benimle iletişime geçti.
  • Daha konuşmaya başlar başlamaz kendisine sinirli olduğumu dile getirmeme rağmen savunmaya geçti.
  • Kendisi konuşurken bölmememi rica etti, ben de saygı gösterdim.
  • Sıra bana gelince kendimi ifade etmeye çalışırken telefonu yüzüme kapattı.
  • Üstüne üstelik ortalığı ayağa kaldırdığım için - kendi yasal haklarımı kullandığım için - beni azarladı.
  • Kendini ve firmasında bulunan 0 müşteri hizmetleri altyapısı ile n11, trendyol, gittigidiyor gibi platformlarla karşılaştırarak durumu ok gibi göstermeye çalıştı.
  • Sözde kendisinin deyimiyle personeli bana X kargosuna gönderimi yapılır, bizim ödeyeceğimiz şekilde diye belirtir dedi ama aşağıdaki ekte gördüğünüz üzere personel tarafından gelen cevapta buna dair en ufak bir bilgi yok.
1765304836026.png

Yani bu davranış aşırı kaba, agresif ve tamamen profesyonellik dışıdır. Bir firma sahibinin müşteri memnuniyeti çabası ile birlikte arayıp daha sonra müşterinin suratına kapatması da çok profesyonel bir davranış. Tebrik ediyorum. İkiyüzlülük sonuna kadar.

Sonuç olarak, ürünü geri istemediğini, ücret iadesinin gerçekleştirilmesi için onay verdiğini dile getirdi ve bana bunu gösteren belgeler attı. PayTR muhasebe üzerinden de bana mail geldi. Artık şu an top banka ve PayTR arasında.

Firma ve sahibi ile ilgili yorumum:

Bir markanın Türkiye distribütörü, o markanın müşteriye karşı yüzüdür. Basit bir müşteri hizmeti sürecini bile yönetemeyen bir firma ile çalışmak markaya zarar verir. Ben random bir müşteriyim. Sokakta yürüyen herhangi bir vatandaşım. Firmanın ne websitesinde, ne sosyal medyasında "taşınıyoruz" ile alakalı bir duyuru yok. Bu süreçten dolayı gecikme olabilir gibisinden herhangi bir uyarı yok. Ben de WordPress (CSS) ve HTML5 biliyorum oraya bir uyarı eklemek çok zor değil. Technopat üyesi değilsem mesela ben bu taşınma olayını nereden görecektim? Gank sitesinde İade ve Destek talebi birbiriyle bağlantılı değil,<br> </strong> faili falan var yani her yer de bir fiyasko mevcut. Ha bir de site üzerinden sipariş geçerken stoklarına bilgi işlerken sıkıntı yok ama iade yaparken "Taşınıyoruz" bahanesi ile karşınıza geliyorlar.

Benim tavsiyem:

• Gank üzerinden alışveriş yapmadan iki kere düşünün. Profesyonellikten uzak ikiyüzlü bir platform.
• Mutlaka büyük platformlar üzerinden alın (Tüketici desteği daha güçlü)
• Her aşamayı belgelerle kayıt altına alın.
• Yasal haklarınızı da sonuna kadar kullanın.

Günün sonunda @Jezo ve ben bir sürü sinir bocuzu süreçten sonra iade sürecimizi başarıyla tamamladık. Umarım para iademiz de hesaplarımıza yansıtılır ve umarım diğer iletişime geçemeyen arkadaşlar da bu süreci mutlu bir şekilde tamamlarlar.

Son düzenleme:
Çözüm
Emre Bey'in dün gece isteği üzerine biraz önce PTT kargodan alıcı ödemeli bir şekilde bana verilen adrese iade işlemini gerçekleştirdim. Kargoya ait fotoğrafları da şahsi numarasından ilettim. Dün konuyu yazarken zaten PayTR tarafından bana dekont geldiğini de söyledim. Bu sabahta PayTR durumu güncellemek adına beni aradı ve feedback aldılar. Artık süreç içerisinde para iadem de gerçekleşecek ki Emre Bey'de süreci hızlandırabilmek adına yine yardım edebileceğini söyledi lakin ben gerek kalmayacağını büyük ihtimalle bu hafta içinde tarafıma yansıtılacağını söyledim.
Eki Görüntüle 2619148
Bende aynı rezillikleri paylaştım ve firma sahibi hariç beslediği sahte hesaplar (kxy ve yaverleri) firmayı pohpohlayıp durdu ve en sonunda firma sahibi gelip şöyle açıklama yapmıştı düzelmiştir dedim demekki hala aynılar. Herşeyleri göze batıyor.

Kxy firmadan para almıyor çok memnun olduğu için paylaşım yapıyor, ama direkt firma sahibini arayıp hakaret ettiğine dair özel bilgiler alıyor ve forumda paylaşıyor, yersen..
Konu Emre Bey ile dün gece karşılıklı telefon konuşması üzerine tatlıya bağlandığı için süreci uzatmayacağım. Bugün öğleden sonra gidip ürün iade etmek için kargolayacağım. Süreçten kendisinin de haberi var.

Lakin şunu belirteyim; karşı taraf ve şirket altında hiçbir bağı bulunmayan @kxy KVKK kapsamında 5. 6. ve 12. maddeleri ihlal etmesine rağmen tehditvari bir şeye yöneldiler. Şirket altında olsa bile paylaştığı görüntü de en ufak bir hakaret yoktu ve şirket çalışanı olsan bile o bilgiyi benim rızam olmadan paylaşamazsın. Emre Bey'e sorduğumda da @kxy için "Bize sempati duyan bir destekçimiz" olarak da belirtti. Ben artık @kxy ve tayfasının yaşına veriyorum malum kendi profiline bakarsanız aynı isimleri göreceksiniz zaten. Bu aşırı derecede fanatiklikle beraber yaptıkları Gönüllü PR/Savunma da çok tuhaf.

Technopat tarafında ben @kxy için ticket oluşturdum. Artık ceza verip vermemeleri Technopat'ın inisiyatifine kalmış. Çünkü @kxy isimli arkadaş önce kanıtsız iddialarda/suçlamalarda bulunup daha sonra "hangi taraf doğru bilemem" gibi tutarsız bir cevapla karşıladı. Emre Bey tarafından kendisine verilen görüntü mesela KVKK kapsamında ihlal. Belli ki kişinin eğitim sürecinde bazı yerler es geçilmiş.

Konu Emre Bey ile dün gece karşılıklı telefon konuşması üzerine tatlıya bağlandığı için süreci uzatmayacağım. Bugün öğleden sonra gidip ürün iade etmek için kargolayacağım. Süreçten kendisinin de haberi var.

Lakin şunu belirteyim; karşı taraf ve şirket altında hiçbir bağı bulunmayan @kxy KVKK kapsamında 5. 6. ve 12. maddeleri ihlal etmesine rağmen tehditvari bir şeye yöneldiler. Şirket altında olsa bile paylaştığı görüntü de en ufak bir hakaret yoktu ve şirket çalışanı olsan bile o bilgiyi benim rızam olmadan paylaşamazsın. Emre Bey'e sorduğumda da @kxy için "Bize sempati duyan bir destekçimiz" olarak da belirtti. Ben artık @kxy ve tayfasının yaşına veriyorum malum kendi profiline bakarsanız aynı isimleri göreceksiniz zaten. Bu aşırı derecede fanatiklikle beraber yaptıkları Gönüllü PR/Savunma da çok tuhaf.

Technopat tarafında ben @kxy için ticket oluşturdum. Artık ceza verip vermemeleri Technopat'ın inisiyatifine kalmış. Çünkü @kxy isimli arkadaş önce kanıtsız iddialarda/suçlamalarda bulunup daha sonra "hangi taraf doğru bilemem" gibi tutarsız bir cevapla karşıladı. Emre Bey tarafından kendisine verilen görüntü mesela KVKK kapsamında ihlal. Belli ki kişinin eğitim sürecinde bazı yerler es geçilmiş.
İyi yapmışsınız. Bir firmanın başka kullanıcılarla olan konuşmasını paylaşması kesinlikle amatörlük. Emre de mehmet de gelip 50 satırlık şirket açıklaması yapsa da nafile artık. İnanılmaz bir olay ya. Yasalardan haberleri yok daha..

Kxy arkadaş kesinlikle birşey alıyor bu firmadan. Mağduriyet yaşayan kullanıcılara yalancı diyip sürekli firmayı savunması bu yüzdendir sanıyorum. Belki 2-3 tane hediye gamepad, klavye falan almıştır. Forum yönetimine de bende yazıyorum. Bakalım ne diyecekler

İyi yapmışsınız. Bir firmanın başka kullanıcılarla olan konuşmasını paylaşması kesinlikle amatörlük. Emre de mehmet de gelip 50 satırlık şirket açıklaması yapsa da nafile artık. İnanılmaz bir olay ya. Yasalardan haberleri yok daha..

Kxy arkadaş kesinlikle birşey alıyor bu firmadan. Mağduriyet yaşayan kullanıcılara yalancı diyip sürekli firmayı savunması bu yüzdendir sanıyorum. Belki 2-3 tane hediye gamepad, klavye falan almıştır. Forum yönetimine de bende yazıyorum. Bakalım ne diyecekler
Bilmiyorum hocam adamın profilinde olanlar şu şekilde:
1765360492786.png 1765360514140.png

Sizin taglediğiniz kullanıcı da burada mesela. Artık nasıl bir körü körüne fanatiklik, bilmiyorum.

İyi yapmışsınız. Bir firmanın başka kullanıcılarla olan konuşmasını paylaşması kesinlikle amatörlük. Emre de Mehmet de gelip 50 satırlık şirket açıklaması yapsa da nafile artık. İnanılmaz bir olay ya. Yasalardan haberleri yok daha.

Kxy arkadaş kesinlikle bir şey alıyor bu firmadan. Mağduriyet yaşayan kullanıcılara yalancı deyip sürekli firmayı savunması bu yüzdendir sanıyorum. Belki 2-3 tane hediye gamepad, klavye falan almıştır. Forum yönetimine de bende yazıyorum. Bakalım ne diyecekler.

Bir şey mi almışım firmadan 😀. Wraith kötüleyenlere karşı ya da başka satıcıları kötüleyenlere karşı onları da savunuyoruz Gank'a özel bir durum değil. Şu ana kadar Gank'tan aldığım tek şey 700-800 TL'lik kablolu bir mouse onu da hediye olarak verdi emre bey. Ondan önce de gerektiğinde savunuyorduk. Ne bir sponsorlugum var ne de bir anlaşmam. Yalancı dediğimide mağduriyet yasanmıyor dedigimide gösterir misin? Magduriyetlerin sebebini bende söylüyorum. Taşınmaları tamamlanmış bundan sonra bizde bakacağız ne olduğuna eğer şikayetler azalmazsa devam ederse bizde uzaklaşırız firmadan.

Bilmiyorum hocam adamın profilinde olanlar şu şekilde:
Eki Görüntüle 2619159Eki Görüntüle 2619160

Sizin taglediğiniz kullanıcı da burada mesela. Artık nasıl bir körü körüne fanatiklik, bilmiyorum.

Arkadaş çevremizde kendi aramızda döndürdügümüz bir makara sadece, tekrar diyorum savundugumuz tek firma gank degil. Wraith'i de ve benzeri firmaları da gerekince savunuyoruz. Her firmadan sponsoruğumuz var o zaman 😀.

Son düzenleyen: Moderatör:
Emre Bey'in dün gece isteği üzerine biraz önce PTT kargodan alıcı ödemeli bir şekilde bana verilen adrese iade işlemini gerçekleştirdim. Kargoya ait fotoğrafları da şahsi numarasından ilettim. Dün konuyu yazarken zaten PayTR tarafından bana dekont geldiğini de söyledim. Bu sabahta PayTR durumu güncellemek adına beni aradı ve feedback aldılar. Artık süreç içerisinde para iadem de gerçekleşecek ki Emre Bey'de süreci hızlandırabilmek adına yine yardım edebileceğini söyledi lakin ben gerek kalmayacağını büyük ihtimalle bu hafta içinde tarafıma yansıtılacağını söyledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı