Geceleri korkudan yatamıyorum

Merhabalar, 2 gün önce kuzenimle beraberdik benden bir video açmamı istedi bende ne videosu olduğunu tam olarak bilmiyordum kendisi korku filmlerine vs. bayılır fakat ben tam tersiyim korku filmi veya korkunç bir şey gördüğüm an onun etkisinden uzun bir süre çıkamıyorum. Yani anlayacağınız korkunç bir film/dizi/cisim gördüğüm zaman etkisinden çıkamıyorum her dakika arkamda bir şey var mı diye arkama bakıyorum, sabah olmasına yakın yani saat 5-6 gibi yatmaya başlıyorum.
Bu sorunumu nasıl düzeltebilirim daha önce başına gelen vs. varsa yardımcı olursa sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Ben en fazla ne yapabilir diyorum kendime. Yani 4-5 dualık iş. Katilli video izlediysen al yanına sopayı öyle uyu. Cinliyse de işi gücü yok bana mı gelcek de rahatlamazsan da dualarını oku öyle uyu.

Yani bana göre ışıkları açık bırakıp yatmak çözüm değil. Ben daha çok korkuların üzerine doğru gitmeyi tercih ederim. Ama nasıl olsa gerçek değiller hepsi ya makyaj ya da video diye geçiştirdiklerimde oldu ama ben korku filmi izleyip rahat yatmayı o filmi 2-3 kere izleyerek başardım yani sonunda ne var bunu bile bile izledim ve korkumu yendim. Bunu yapmanı öneririm.

Şu fotoğrafa bakarak uyuyabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• nuri.jpg
    nuri.jpg
    43,4 KB · Görüntüleme: 82
Yani bana göre ışıkları açık bırakıp yatmak çözüm değil. Ben daha çok korkuların üzerine doğru gitmeyi tercih ederim. Ama nasıl olsa gerçek değiller hepsi ya makyaj ya da video diye geçiştirdiklerimde oldu ama ben korku filmi izleyip rahat yatmayı o filmi 2-3 kere izleyerek başardım yani sonunda ne var bunu bile bile izledim ve korkumu yendim. Bunu yapmanı öneririm.
Küçükken korktuğumda kendime gelebilmek için 2 çözüm ışık ve. Hiç olmayan insanlara yumruk ve tekme atıp. “Sen kime artislik yapıyon oglummmm“ demekti.

Merhabalar, 2 gün önce kuzenimle beraberdik benden bir video açmamı istedi bende ne videosu olduğunu tam olarak bilmiyordum kendisi korku filmlerine vs. bayılır fakat ben tam tersiyim korku filmi veya korkunç bir şey gördüğüm an onun etkisinden uzun bir süre çıkamıyorum. Yani anlayacağınız korkunç bir film/dizi/cisim gördüğüm zaman etkisinden çıkamıyorum her dakika arkamda bir şey var mı diye arkama bakıyorum, sabah olmasına yakın yani saat 5-6 gibi yatmaya başlıyorum.
Bu sorunumu nasıl düzeltebilirim daha önce başına gelen vs. varsa yardımcı olursa sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.

Başka şeyler izleyerek izlediğin filmdeki sahneleri unutmaya çalış.

Düşündükçe korku dozajını artırırsın. Düşünmemeye çalıştıkça daha çok düşünürsün. Gözünü kapatınca muhtemelen gözünün önüne geliyor. Gözünü kapat, düşünmemeye bile çalışma. Bırak kendi. Bir süre gözünün önüne farklı farklı gelir sonra yok olur. Zihnin boşalır tamamen. Merak etme odanda bir şey yok. Şeytanlar, cinler seni almaya gelmeyecek.

Çok korkuyorsan kapı girişine, pencerenin önüne tuz dök, giremezler. Yatağının etrafına da Süleyman'ın mührünü çiz 😀

Loş ışıkta kitap okuyun. Hem kafanız dağılır hem de daha hızlı uyursunuz. Korkuyu yenmenin tek çözümü var. Korkunun üstüne gitmek ve korktuğunuz şeylere kafa tutmaktır. Kendinize olan özgüveniniz artarsa korkmazsınız. Düşündüğünüz şeylerin yüzde 99’u gerçek değil bunu bilin. Sadece mantık ve fizik ile düşünmeye çalışın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı