Geçmeyen dil mantarı

Dilimde bir mantar var. Her ne kadar ağız temizliğime dikkat etsem dahi, koku desen yapıyor, görüntü desen beyaz paslı, yarık, sağlıksız ve kötü bir görüntü. Bunun için cildiyeye gittim bana fungostatin adında bir ilaç verdi. Dile sürülen bir mantar ilacıymış. Bir süre kullandım ve işe yaramaya başlamıştı. Baharat, acı ve asitli ürünlerden geçene kadar uzak durmamı söyledi. Durdum tabii. Tam geçti dedim, bir cips gömdüm ve sabah kalktığımda yine eski haline yakın bir halde buldum kendisini. Daha sonra pişman olduğum için, yeniden uzak durmaya başladım ve ilacı kullanmaya kaldığım yerden devam ettim. Lakin, ilaç artık cidden işe yaramıyordu. Ne kadar düzenli kullansam da, eski etkilerini vermemeye başladı.

Hal böyle olunca reçetenin aynısından tekrar alıp, en baştan kullanmaya karar verdim. Olmadı, olmuyor. İlaç resmen etkisini kaybetmişti. Sonrasında tekrardan sağlık ocağına gidip durumu anlattım, bu sefer mikostatin adında bir ilaç verdi. Eski ilaç gibi mantar ilacıymış fakat etkilerini onun kadar iyi bulmamıştım. Çünkü hiç işe yaramadı. 2 hafta falan kullandım, anlık olarak etki yapıyordu sadece. Ne yaparsam kurtulamıyorum bu dilden. Artık cidden bıktım.

Dile kolay 3-4 yıldır böyle bir problemle karşı karşıyayım. Anlattıklarımı son 2-3 ayda yaşadım. Daha önce bunun için doktora gitmedim, kendiliğinden geçer diye düşünüyordum hep. Sigaradan dolayı olduğunu söyleyecek olan arkadaşlara şimdiden yanıt vereyim. Yaklaşık 2 yıldır falan sigara içiyorum, sigara içmeden önce de dilim böyleydi.

Aynı durumu yaşayan veya tavsiyesi olan, bilgisi olan arkadaşlar var mı aranızda? Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum gerçekten.
Canım arkadaşım mantarların adapte olma yetenekleri çok güçlüdür. Eğer bir ilaç kullanıyorsanız mantar efekti tamamen bittikten sonra bence ilaçları 1 hafta daha kullan. Böyle kendi sağlığını tehlikeye atacak şeyler yapma. Cildiyeye git yaptığın her şeyi düzgünce anlat. Yeni verilen reçeteyi de sakın ama sakın dakikasını bile aksatma.

Alırsınız reçetesiz ne kadar video varsa izledim YouTube’da şeker karbonhidrat sıkı bir diyet kurtuluşu yok şeker içeren her şey candidayi besliyormuş onu aç bırakınca kendiliğinden yavaş yavaş oluyorlarmis daha da bunun üstüne araştırma yapmiycam bir bayan demiş ki her sabah yataktan kalkar kalmaz hic bir şey sürmeden ağzınıza bir bardak suyun içine tükürün tükürük üste kalırsa kopuk şeklinde bagirsak florası sağlıklı demektir dipte tortu şeklinde kalırsa Candidadir eğer tükürük saçak saçak olarak asagi doğru inerse bagirsak florasi ciddi anlamda bozulmuş demektir yarın başlıyorum inşallah bende dayanabildigim kadar dayanacağım kurtuluşu yok galiba bunun baska diyetten

Candida diyeti boş iş dostum. Hiçbir resmi kaynak yok bu diyetlerle alakalı.

Ağır sporlar yapmama gerek var mi daha önce diyet yaptığım zamanlar da evde Leslie falan yapıyordum yürüyüş vs
Sabah aç karnına yapacağın yarım saatlik yürüyüş bile kilo vermene vesile olur, yürüyüşten önce herhangi bir bölgeni çalışmanı öneririm.
Atıyorum işte karın ve belinde yağ var, o bölge için gerekli egzersizleri yap sonra da yarım saat yürü aç karnına, yağ yakarsın. ( Sabah aç karnına olmasına vurgu yapıyorum. )
Spor salonu düşünüyorsan ona göre de bir şeyler yazarım ancak ilk önce amacını belirlemelisin.

Dostlar, su içiminiz nasıl? Belki burada hata yapıyoruzdur. Günde tahmini ne kadar su içiyorsunuz?

Ben başlıyorum. Benim bazen günde bir bardak bile su içmediğim günler oluyordu. Yani genel bir yorumlama yaparsak, bir haftalık su tüketimim en fazla 1 litredir... Şaka değil.

Şimdi onun üstesinden gelmeye çalışıyorum. Günlük 1,5L ile başladım, hedef 3 litre.

Maalesef halan devam ediyo saçlarıma kadar sıçradı 🤣🤣 belirli yerler de açılma oldu doktor mantar olduğunu söyledi suan funit 100 mg kullanıyorum bi geçer gbi oluyor Ama geçmiyor Allah yardımcımız olsun bas düşmanı da şeker onu bırakırsak tamamen kurtulacağımızı düşünüyorum bide bağışıklık sağlam olmasi lazım nasıl olcaksaaa

Maalesef halan devam ediyo saçlarıma kadar sıçradı 🤣🤣 belirli yerler de açılma oldu doktor mantar olduğunu söyledi suan funit 100 mg kullanıyorum bi geçer gbi oluyor Ama geçmiyor Allah yardımcımız olsun bas düşmanı da şeker onu bırakırsak tamamen kurtulacağımızı düşünüyorum bide bağışıklık sağlam olmasi lazım nasıl olcaksaaa
İmkanınız varsa, hakiki doğal sirke alın deneyin. Market sirkeleri olmasın. Ayrıca hakiki bal ile destek olabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı