Geçmişe gidip ebeveynlerimize engel olmak ?

Bunu yapmak bilimsel ve mantıksal olarak mümkün değildir. Bilimsel olarak evrendeki enerji miktarı sabittir. Ne artar, ne azalır. Sadece şekil değiştirir. Sizin başka bir zamana gitmeniz bulunduğunuz zamandaki enerji miktarını azalıp gittiğiniz zamandaki enerji miktarını arttırmış olursunuz. Bu imkansızdır. Enerji ne yoktan var edilebilir ne de var olan enerji yok edilebilir. Termodinamik yasalarına göre aykırıdır.

Mantıksal olarak da yapamazsınız. Eğer buluşmamalarını sağlarsanız siz zaten hiç var olmayacaktınız. Var olmayacağınız için hiç bir zaman buluşmamalarını sağlayamayacaktınız. Bir paradoks oluşuyor.
Ben paralel evrenin dışında kalan bir zaman yolculuğuna inanırım hep. Sebebi şu ki biz ışık hızını geçtiğimizde zamanda kırılmalar meydana gelecek. Bu şekilde zamanda yolculuk yapabilmiş olacağız ama sadece geleceğe. Benim fikirlerim ve teorilerime göre zamanda kırılma oluşturup geleceğe gidebiliriz ancak süratimizi negatif yönde yapamayacağımızdan geçmişe yolculuk mümkün değildir. Ben ise bu başlıkta bir varsayım öne sürdüm sizce de dediğim olsa çok çılgın olmaz mıydı ?
Işık hızı aşılamaz. Işık hızı evrenimiz için limit değerdir. Işık hızına ulaşılırsa zaman o nesne için sıfırlanır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı