Geleceğim için ne yapmalıyım?

Makaleler
1
12.sınıftayım. Ailem üniversite okumamı istiyor hatta dershane'ye bile yazıldım fakat ben okumaktan nefret eden biriyim. Zar zor son seneye geldim sayılır. 12.sınıf bir şekilde hal olur fakat ben üniversiteye gitmek istemiyorum. Fakat başka türlü önüme kapıda gözükmüyor gibi. Yani ailemin yanında yaşayıp asgari ücretle bir işte çalışabilirim. Ama babam "biz olmayınca ne yapacaksın ?" diyip duruyor. Haklı da asgari ücretle nasıl tek yaşayabilirim ki.

12.sınıftayım. Ailem üniversite okumamı istiyor hatta Dershane'ye bile yazıldım fakat ben okumaktan nefret eden biriyim. Zar zor son seneye geldim sayılır. 12.sınıf bir şekilde hal olur fakat ben üniversiteye gitmek istemiyorum. Fakat başka türlü önüme kapıda gözükmüyor gibi. Yani ailemin yanında yaşayıp asgari ücretle bir işte çalışabilirim. Ama babam "biz olmayınca ne yapacaksın?" deyip duruyor. Haklı da asgari ücretle nasıl tek yaşayabilirim ki.

Asgari ücretle anca köyde yaşarsın usta maalesef durum bu. En azından 2 asgari ücretin olacak ki kendi minimalist hayatını kurabilesin. Bir şekilde ya okuyacaksın veya devlete kapat atacaksın başka çare yok.

12.sınıftayım. Ailem üniversite okumamı istiyor hatta Dershane'ye bile yazıldım fakat ben okumaktan nefret eden biriyim. Zar zor son seneye geldim sayılır. 12.sınıf bir şekilde hal olur fakat ben üniversiteye gitmek istemiyorum. Fakat başka türlü önüme kapıda gözükmüyor gibi. Yani ailemin yanında yaşayıp asgari ücretle bir işte çalışabilirim. Ama babam "biz olmayınca ne yapacaksın?" deyip duruyor. Haklı da asgari ücretle nasıl tek yaşayabilirim ki.

Kendimi gördüm şu yazıda, bende İngilizce öğretmenliği istiyordum fakat 8.sınıftan beri ve özellikle şu 2 günde fark ettim ki ben gerçekten okuldan tiksiniyorum, çok zor geliyor artık. Zor olan şey dersler değil bu arada. Okula gitmek, ders çalışmak, okulda 8 saatin dolmasını beklemek, sabah erken uyanmak... Keşke her şey kolay olsaydı. Sana diyebileceğim şey şu ki okumaktan başka çare yok ne yazık ki. Üniversite mezunları bile iş bulamazken lise mezunlarının şansı çok çok düşük. Aklında bir şeyler olan yazabilir, benim de merak ettiğim bir konu oluyor.

Hocam şanslıysak 85 yaşına kadar yaşayacağız, hayatımızın sadece 1 senesinde kendimizi zorlayabileceğimiz kadar zorlarsak, diğer senelerde ne kadar rahat olacağımızı düşünürsek belki biraz heves eklenir. Ben de böyleyim 12. sınıf sayısalım. Bugün hiçbir şey yokmuş gibi almanca ve ingilizce derslerine girdim 😃

Gerçekten sevdiğin bir iş, bir uğraş bul. Elinden geleni yap gerisini oluruna bırak. Abim liseden uçak teknisyenliği mezunu, henüz çok nefret ederek üniversite okurken çok sevdiği bir hocası aracılığıyla özelde iş buldu. Şuan mesleğinin 2.senesinde ve yeterince iyi bir maaş alıyor.

Demek istediğim, anlatmak istediğim abimin ne kadar iyi olduğu, hava atmak falan kesinlikle değil yanlış anlamayın. Su akar yolunu bulur demek istiyorum. Siz gerçekten sevdiğiniz bir bölümde kendinizi elinizden geldiğince geliştirin gerisini bırakın, işler yolunu bulur.
Üniversiteden mezun değil, lisesi çok aman aman üst düzey bir lise de değildi, çok relax davranırdı çok ders çalışmazdı ama saygısızlığı yoktu. Hocalarının bir dediğini iki etmezdi, bir istekleri varsa (sallıyorum, teknofest, resim sergisi, pano düzenleme her şey olabilir) hiç istemese bile tamam der yapardı mesela. O sayede, ''amaan hocam kim yapacak şimdi bu işi'' demek yerine ''Tabii, yaparım'' dediği hocalarından bir tanesi onun yolunu açtı.

Abimin yaşadığı şeyler belki size yol gösterebilir, yardımcı olabilir.

Öte yandan dayım, senelerdir yurtdışında uçak teknisyeni kesinlikle ama kesinlikle üniversiteyi bitirmesini söylemişti. Onu dinleseydi belki işler değişecekti, bilemeyiz.

Hocam şanslıysak 85 yaşına kadar yaşayacağız, hayatımızın sadece 1 senesinde kendimizi zorlayabileceğimiz kadar zorlarsak, diğer senelerde ne kadar rahat olacağımızı düşünürsek belki biraz heves eklenir. Ben de böyleyim 12. sınıf sayısalım. Bugün hiçbir şey yokmuş gibi Almanca ve İngilizce derslerine girdim 😃

Hocam anı yaşayan biri için bu dediğiniz şey çok zor ya ne yazık ki :D

Ben de anı yaşamayı seviyorum. İnanın her sabah 7 de kalkarken ne kadar sövüyorum tahmin bile edemezsiniz.
Bu konuda iddiaya bile girerim hocam, 3 yıldır her sabah bir parti beddua bir parti küfür ile kalkıyorum. İstisnasız 😀

Technopat Haberler

Geri
Yukarı