Geleceğin Parlak Meslekleri Nelerdir?

İyi forumlar. Başlıkta da gördüğünüz üzere benimde merak ettiğim ve diğer birçok kişinin merak ettiği konulardan biri. Sizce geleceğin parlak meslekleri neler? :)
Biz Ordu Fen Lisesi 10. ve 9. Sınıflar olarak Öğretmenlerimizle paralel bir şekilde “Geleceğin Meslekleri, Bilinmeyen fakat bilinmesi gereken Bölümler ve Üniversiteler.”
Adlı bir proje yapıyoruz.
Bu projenin asıl amacı okulumuzdaki öğrencilerin büyük bir kısmının kendilerini sadece Tıp ve Mühenisliğe adamış olması.
Bu gerçekten kapsamlı proje basit bir dosyadan ibaret olmayacak tabii ki.
Türkiyedeki Çoğu Üniversitenin avantajları ve dezavantajları ile ilgili ayrıntılı bilgi veren bir sunu hazırlanacak, Okulumuzdan mezun olup o Üniversitelere gidenler bizlere bilgi için okulumuza gelecek. bölüm seçmek için bir koridor hazırlanacak. daha fazla detay var fakat (fazla bilgi veremiyorum kusuruma bakmayın zaten hazırlanınca bununla ilgili bir konu açmaya planlıyorum :)

Oyunculuk ve şarkı sektörü hiçbir zaman bitmeyecek bir meslek gibi... Tabi artık her önüne gelen şarkı yapıyor orası ayrı. :)

Ben 11 yaşındaki çocuk için ağlayan insanları gördüm. Bunlar gayet de para kazanıyor. Enerji enerji azcıkta sinerji diyen çocuk.

Sonra youtuber mesleği mesela Enes Batur ve zeki olmana da gerek yok. Kitleyi yakala yeter.

Eğer twitch mesela orada da kitleyi yakalarsan ve ömrü uzunsa iyi para kazanırsın. Ama bunları garantisi yok tabi kide.

En azından oyunculuk ve şarkıcılık daha güzel bir meslek. Yolu uzun ve açık kendini geliştirebiliyorsun. Çocuk olsaydım ve biraz şanslı bir insan olsaydım. Küçükken oyunculuk eğitimleri almak isterdim.

Youtuber mesela kendini ne kadar geliştirebilir:penguen:

Çin den 15bin TL kutu açılışı. Kışkırtma dedemi bıçakladım. Siz adam değilsiniz gibi cümlelerle insanlara dis atmak.

Twitch mesela. Alt taraftan yeni nesil geliyor mesela. Onlar 5-10 yıl içinde Twitch geçecekler ve youtube gibi twitch öleceğini düşünüyorum.

Bunlar benim düşüncelerim. Biraz özet gibi oldu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı