Gelecek endişesi

Daha fazla  
Sadece bende mi oluyor bilmiyorum ama gelecekte yapmayı planladığım hiçbir şeyi yapamayacakmışım gibi geliyor. Sanki ülke bir anda savaşa girecek veya ciddi bir ekonomik kriz çıkacak da tüm sistem mahvolacak, insanlarımız zor durumda kalacak gibi hissediyorum.

İleriki yıllarda ülkemin hali ile ilgili hiçbir yorum yapamıyorum, bu yüzden gerek meslek seçimi gerekse hayat tarzı olarak neyi benimsemem gerektiğini bilmiyorum. Sanki gelecek yıllar eski zamanlardaki gelecek yıllar gibi olmayacakmış gibi geliyor.

Hiçbir fikrim yok hem benim geleceğim, hem de ülkemin geleceği hakkında. Şu anki toplumsal ve kültürel bozulma ileri yıllarda biz gençler için çok büyük sorunlar olacakmış gibi hissediyorum.

Özellikle mülteci milletlerin ülkemizde olması dolayısıyla ve toplum olarak en basit akşam TV'de çıkan programlardan anlaşılacağı üzere kültürümüzden kopup toplumsal ve milli bilincimizi kaybediyoruz.

Bu da gelecekte ülkem halkının darmadağın, dışarıdaki düşmanı görmeyip kendi içinde düşman olup toplumu kutuplaştırması ve bu yüzden de ileride iç karışıklıklar olacak gibi geliyor bana. Hiçbir siyasi ideolojinin gelecekte ülkeyi yönetmeye gücü yetmeyeceğini düşünüyorum. Hatta gelecek seçimlerde(genel) kesin bir sonuç çıkmayıp tarafların birbirine gireceğini, iktidarsız bir döneme gireceğimizi düşünüyorum.

Aslında düşünmekten ziyade gelecek planları kurdukça bunlar aklıma geliyor. Bir de saçma olacak ama bugün Kutadgu-Bilig'de 2023 ve 2024. beyitleri okuyunca sanki bu düşüncelerim gerçekleşecekmiş hissi kat be kat arttı. Beyitlerde beyin ülkeyi yönetemeyeceği ve dağılacağını söylüyordu. Umarım hiçbir şey düşündüğüm gibi olmaz.

Screenshot_20181127-233109.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu da gelecekte ülkem halkının darmadağın, dışarıdaki düşmanı görmeyip kendi içinde düşman olup toplumu kutuplaştırması ve bu yüzden de ileride iç karışıklıklar olacak gibi geliyor bana.

Allah korusun, benim de en cok korktugum kaos senaryolarindan biridir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı