Gelecek hakkında ne düşünüyorsunuz?

KrakenNn

Hectopat
Katılım
5 Mayıs 2019
Mesajlar
240
Yer
Muğla
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ufak bir İngilizce kompozisyon ödevim var. Sizlerin görüşlerini de ödevimin arasına koymak istedim. Görüşlerinizi belirtebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eger siyasi cikarlar yuzunden halkin refahi dusunulmeyecekse bir cok ulke batacak veya bir cok ulke bagimsizlik kazanacak. Teror olaylari artacak ve ekonomik krizler cikacak. Eko-sistemi ne zaman bozmayi birakirsak ve birbirimize bariscil olursak Dunya iste o zaman duzelecek.
 
Tek kelime ile gelmeyecek. X.

Şaka bir yana önümüzdeki 100 yıl teknolojinin şaha kalkma dönemi olacak hatta o kadar gelişecek ki biz onları değil onlar bizi yönetmeye başlayacak.

Düşüncem budur.
 
Herkes kötü hayaller kuruyor ama belki gelecekte dünya şu ankinden daha iyi bir yer olacak teknolojinin yararları sayesinde.
 
20201129_012909.jpg


Bu grafiklerin bir fikir vereceğini umuyorum. Ancak her şeyin güllük gülistanlık olmadığının ben de farkındayım. Yirmi birinci yüzyılda insan nüfusunun artmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Dünya bu nüfusu en azından sürdürülebilir teknolojiler kullanılmadığı sürece taşıyamaz. Ödevinde okyanusların kirlenmesi, küresel ısınma ve hava kirliliği gibi bu konudaki yazılar için bir klişe haline gelmiş ama önemi yadsınamayacak meselelerden de bahsedebilirsin.

(Grafikler Factfulness kitabından alınmıştır.)
 
Hiçbir şey düzelmeyecek hatta her şey daha da kötüye gidecek. Maalesef tıbbın bu kadar gelişmesi doğal seleksiyonu ve bunun sonucunda güçsüzün ölmesi gerekliliğini değiştirdiği için gelecekte nüfus daha da artacak ve dünya yaşanamaz bir yer alacak. Değişmeyecek tek şey ise zenginlerin daha da zenginleşeceği fakirlerin daha da fakirleşeceğidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı