Gelecek hakkında öğütleriniz neler?

BrainSuvari

Hectopat
Daha fazla  
Yıllardır Technopat teknoloji videolarını izleyip her türden teknolojiye bakış açım güzelleşti. Şu an büyüdüm yaş oldu 18, zaman hiç durmuyor. Artık gelecek beni ve benim gibi gençleri bekliyor, benden büyük abilerim gelecek ile öğütleriniz var mı, insanlar ile ilgili nelere söyleyebilirsiniz? Hayat ne? Hep kafamı karıştırıyor bu kavram. Bana hayatı anlatın hayatım bu dünyadan mı ibarettir. Kitaplar okuyorum ama sormadan edemiyorum. Umarım sorularımı cevaplarsınız.

Çalış ve hayatını kurtar, çocuklarına ve torunlarına güzel bir dünya bırak. Başkasının sana yapmamasını istediğin şeyi sen de başkasına yapma. Asla kendini kurtarmak için birine yalan söyleme. Hayat bu dünyadan ibarettir ölünce toprak oluyorsun, başka bir yaşam yok.

Doğuyoruz, büyüyoruz, eğitim alıyoruz, büyüyoruz, calisiyoruz, büyüyoruz ve oluyoruz. Bana göre hayat bu.

Araya giren şeyler de mutluluk ve hüzün olarak ayrılıyor.

Insanın hedefi veya hedefleri olmalıdır. Güzel bir kariyer, istediğin bir kadınla evlenmek, farklı bir şehirde veya ülkede yaşamak, daha iyi bir arabaya sahip olmak, daha rahat bir Iste çalışmak, daha iyi bir PC' ye sahip olmak, insanlığa faydalı bir şeyler ortaya koymak vs. Herkesin bir hedefi vardir. Ve bana kalırsa bu hedeflerin peşinde koşmak asıl mutluluğu getiren şeydir.

Para bir şekilde kazanılır, sevdiğin kız bir şekilde döner veya farklı biri olur ama hiçbiri hedefine ulaşan bir insanın kazandığı kadar mutluluk vermez.

Kendinize her zaman bir hedef koyun ve bunun doğrultusunda emek verip çalışın. Benim hedeflerim daha liseye başlarken bir bilgisayara sahip olmaktı. Emek verdim, zorluklarla çalışıp aldım. Hedefime ulaştım ya, o bilgisayar ben yatarken hediye gelseydi bu kadar mutlu olmazdım :) Ne zaman hedef koyup çalıştıysam hedeflerime ulaştım diyebilirim.

Kendimi övmeyi sevmem ama başarılı bulurum kendimi. Bu başarının anahtarıni da çizdiğim rotalar olarak görürüm.

Dünyaya 1 kere geliyoruz. Bastonla yürüyecek hale gelince keskelerini düşünmek yerine ideallerinin pesinde kos her zaman.

Ve mutluluğun 11 harfli tanımı çok çalışmaktır bana göre. Yemek yerken bile çiğneme eylemini yapıyoruz. Yatarak bir şeylere sahip olunmuyor.

Son düzenleme:
Çoğunluk ne yapıyorsa tam tersini yap. Her zaman "bu kadar insan yanılıyor olamaz" diyenler çıkar, fakat 30 yılda öğrendiğim bir şey varsa çoğunluğun her zaman yanıldığıdır. Farklılıkları gerçekleştirenler asla bunu diyen gruptan çıkmaz, nedenini sorgulamak da hiçbir zaman akıllarına gelmez. İmkansız olarak gördükleri şeylerin aslında ne kadar kolay olduğunu, kolay olmasının sebebinin de onun gibi düşünen büyük çoğunluğun o şeylere cüret etmekten çekinmesi olduğunu kavrayamazlar.

Eğitim ve kendini geliştirmek konusunda kimsenin eleştirisini ve övgüsünü ciddiye alma. 30 yaşında yeni bir dil öğreneceğin zaman ya da yeniden üniversiteye gideceğim dediğin zaman dalga geçen vasıfsızlar etrafta her zaman olacak, fakat yapacağın o şey sayesinde önünde açılacak kapıları öngöremeyecek kadar aptal olacaklar. Sonra sen refah seviyeni yükseltip keyfine baktığında, yıllarca yaptığın çalışmaları hiçe sayarak bunların şans olduğunu iddia edecekler. İşte bunu söyleyecekleri o anda hayatından sileceksin (kim olursa olsun) ve ayak bağlarından kurtulduğun için hayatın her anlamda daha iyiye gidecek.

1- İngilizce öğrenin. Türkiye sınırları içerisinde yaşıyorsunuz bunun anlamı sadece İngilizce bilerek milyonlarca insanın önünde olabilirsiniz.
2- İnsanları pek takmayın özellikle ruh emici tipli olanları.
3- Hiç bir şekilde sürü olarak hareket etmeyin. Direk buna bir örnek vereyim elektrik bölümünde aşırı zor bir ders var. Herkes kalmayı kafasına koymuştu geçmeyi planlayan kişilerin bazıları bu sürüye katılıp bizde kalalım ya çok zor diye çalışmayı bıraktı. Ama o sürüye dahil olmayıp sabahlara kadar çalışanlar o dersi verdi ve okulu 4 senede bitirecekler büyük ihtimal.
4- İnsanlara güveniyormuş gibi yap ama güvenme. Bu ülkede insanlar çıkarları için adam öldürmeye bile hazır durumda bekliyorlar. Seçici ol kısacası.
5- Seçeceğin mesleğin uluslararası olsun. Dünya sadece Türkiye'den ibaret değil. Tabi uluslararası olsun diye sevmediğin bir mesleği tercih etme yoksa hayat boyu her gün işe giderken küfür edersin.
6- Bir şeyi yapmayı düşünüyorsan git onu yap sonra keşke yapsaydım diye iç geçirmek hiç iyi olmuyor. ( Gaza gelip evi arabayı sat ne istersen yap anlamında anlama bunu)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayat üniversite sınavında 2-3 matematik sorusu yapmaya benzemez. Tıp okuyup insanların suratına bir robot bakacaksan boşuna okumussundur. Bilim'i takip edin. Yenı gelişmelerden her zaman haberdar olun. F-16 kaldıran pilot arkadaşım bile istediğini işi yapamadığı için çok mutsuz. Fizik ile içice olun. Insanların neden CERN gibi bir kuruma milyarlarca dolar para döktüğünü araştırın. Eısteın Benim Sözlerimle Dünya eserini mutlaka okuyun. Hayatta başarılar dilerim. İyi bir adam olamasanızda kimsenin adamı olmayın.

• Kimsenin, size hayat amacı bulmasına ve kavramları sizin yerinize tanımlamasına izin vermeyin :) Kendi tanımlarınızı bulun.
  • İnsanların %100 iyi veya %100 kötü olmadıklarının bilincinde olun. Dünya gri alanlarla doludur.
  • Yapabildiğiniz kadar çok aktivite yapın ve mümkünse bunlar keyif alarak yaptığınız şeyler olsun ki bırakmayın.
  • İngilizce öğrenin.
  • Konuşmak kadar dinlemeye de önem verin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı