Gelecekte ne iş yapılmalı?

Merhaba, gelecekte ne olacağımı düşünüyorum. Dünyanın eşit olmadığını biliyorum. Kimi iş zor, kimisi kolay oluyor. Arada bazen büyük bir maaş farki olabiliyor. Bugün sizden isteğim bana kolay iş örnekleri vermeniz. Her işin zorluğu vardır ama bazı işler biraz şeydir, şeydir işte. Yazılım aklımda bulunuyor. Çoğu yerde "oturarak para kazanıyor" tabirini duyuyorum. Kolay ve ideal bir maaş veren iş bana yeterli. Şu an lise 3 öğrencisiyim. Aklımda yazılımcı olup 5-10 yaş kitlesine oyunlar üretmek. Hani oyun oynarken önünüze çıkan, kendine çeken oyunlar var ya. İşte öyle. Neyse, bana hangi işleri önerirsiniz? Sizce düşündüğüm şey mantıklı mı?

Sevdiğiniz bir iş yapmaya çalışın, sevmediğiniz iş ne kadar para verse de mutlu etmez pek fazla. Sevdiğiniz işle de iyi kötü rahat etmek lazım tabi ama maaşa öncelik vermek de yanlış.

Yazılım oturduğunuz yerden para kazanmak değildir. Saç baş yolduran bir meslektir.

Sevdiğiniz bir iş yapmaya çalışın, sevmediğiniz iş ne kadar para verse de mutlu etmez pek fazla. Sevdiğiniz işle de iyi kötü rahat etmek lazım tabi ama maaşa öncelik vermek de yanlış.
Hocam iyi para kazandığım sürece o işi severim ben. Sevme anlayışım biraz farklı.
Uzay ile ilgili dallar ve fizik gibi ana dallar büyük rol oynayacak.
Beni aşıyor maalesef bu konular hocam.

Hocam iyi para kazandığım sürece o işi severim ben. Sevme anlayışım biraz farklı.
Çalışmadan para kazanmak zor. Çalışmak hayatın önemli bir bölümü olunca yaptığınız iş, maaştan önemli hale geliyor. Tabii 10000 dolar maaş almak varken 5000 lira maaş da alınmaz. İyi kazanıp seveceğiniz işleri düşünmeye başlayın bence.

Yazılım oturduğunuz yerden para kazanmak değildir. Saç baş yolduran bir meslektir.
Ben sadece duyduğum şeyi yazdım buraya. Burada açılmış bazı konularda da yazılımcı olduğunu iddia eden kişiler bunu doğruladı. Ne kadar doğru bilmiyorum. Tek bir yanlış için onlarca sayfayı arayabilmek tabi ki kolay değil. Ama bir inşaat işçisi ile de kıyaslanabilecek zorlukta değil. Her işin kendine göre zorlukları olur ama bazı diğerlerine göre daha kolaydır. Yukarıda da aynısını yazmıştım zaten.
Çalışmadan para kazanmak zor. Çalışmak hayatın önemli bir bölümü olunca yaptığınız iş, maaştan önemli hale geliyor. Tabii 10000 dolar maaş almak varken 5000 lira maaş da alınmaz. İyi kazanıp seveceğiniz işleri düşünmeye başlayın bence.
Hocam bir üstte ki yorumum da kolay zor kavramında neyden bahsettiğimi açıkladım. Tabi ki çalışacağım. Kolay derken bunu kastetmedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı