Genç yaşta işletme sahibi olmak

• Konuyu başlatan 334155
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 2.576
Makaleler
2
Yer
Sakarya
El yapımı ürünlerim mevcut. Hepsini bir bir kendim yapıyorum. Bunların bazı e-ticaret sitelerinde ve Instagram-TikTok gibi platformlarda satışını yapmayı düşünüyorum. İlk olarak 16 yaşımdayım. Vergi sistemine dahil ediliyor muyum? Kazanacağım para çok bir şey değil yani.

İkinci olarak etsy.com gibi yerlerde satış yapabilmek için 18 yaşında olmaya gerek var mı? Eğer böyle bir gereklilik söz konusu ise işletmemi babamın üzerine açmayı düşünüyorum. Fakat kendisinin üzerine zaten halihazırda bir şirket bulunuyor. Ekstra bunun için de bir vergi sistemi uygulanır mı?

Vergi uygulanır, sonuçta bir iş yapıyorsun ve bundan kazanç elde ediyorsun yasal olarak bunun parasının kesilmesi lazım.

1 TL bile kazansan vergi vermek zorundasın. Yeni vergi düzenlemesi gelecek internetten para kazananlara.
ApRa grafik tasarım ile uğraşıyordu fakat ismini değiştirdiği için etiketleyemedim. Kendisi bildiğim kadarıyla vergi vermiyordu. Bu yüzden kafama takıldı.
Vergi uygulanır, sonuçta bir iş yapıyorsun ve bundan kazanç elde ediyorsun yasal olarak bunun parasının kesilmesi lazım.
Bunu ben nasıl hesaplayabilirim?
Bildiğim kadarı ile şahıs şirketi olması lazım.
Sosyal medya gibi yerlerde şirket olduğumuzu belirtmesek, sanki normal bir insanmışız gibi satsak, yine de vergi ödüyor muyuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı