General Mobile E-Tab 4 Root Rehberi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar bana göre en güvenli yöntem bu. Cihaz yönetimi ebasso falan silinmiyor devre dışı gibi.

1. Yedekle ve sıfırlada herşeyi sil butonu kapalı işlemiyor. Onun için Astro file Manager'i indirin.
  2. Sonra sdcard'da üstte sdcard/storage vs var, orda en solda bir tel simgesi var, ona basın.
  3. Orda system/app fatihmdmibnisina.apk var onu yükleyin, güncelleyin yedekle ve sıfırla açık hale gelicek. Sfırlayın tableti.
  4. Sıfırladıktan sonra cihaz yönetimi gelicek. Orada aktive edin ama dikkat güncellemeler kontrol ediliyor yazısı çıkınca anında modemi kapatın. Bu çok önemli!
  5. Aktiveden sonra astro file manageri indirin veya ES File Manager vs. ama dikkat, güncellemeler kontrol edilmesin! Artık modemi kapatmayın, üstten kablosuzu kapatın.
  6. Tekrar açılıp bağlansın ama sakın güncellemeler kontrol edilmesin. İndirdikten sonra ağı unuta tıklayın. Framaroot'u telefonunuza indirip sonunu txt olarak değiştirip tablete bluetooth'la atın. Sonra sonunu apk yapıp yükleyin çalıştırın.
  7. Aragorna tıklayın. İlkinde altta yazı çıkmayabilir. Supersu kuruldu yazısı çıkınca kapatın.
  8. Root explorer ile cihaz yönetimi ebasso mptest ve cihaz yöneticisinin izinlerindeki tiki kaldırın hepsini. Sonra yeniden başlatın. Olay bitti :)

Bununla hem cihaz yüneticisi devre dışı kalıyo, usb bağlantısı açılıyor. İstediğiniz anda hepsini etkinleştirip unroot yapıp anlaşılmaz hale getirebiliyorsunuz.

Bir teşekkürü esirgemeyin, tamamen bana aittir. Lütfen alıntı yaparken adımı kullanın.

Ben sorumlu değilim yapacağınız bir hatadan...
ByOAKBENDER yazın ok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar eğer sıfırlayamazsanız ayarlar deposunu durdurup ayarlardaki verlieri temizleyin. İki kişide daha denedim o şekilde root'ladım.

Recep Abi Connect kısmında 1 saat bekledim bir türlü diğer aşamaya geçmedi sorun nedir acaba yardımını bekliyorum.

Recep abi ben mobogenie programını bilgisayara kurdum bilgisayardan virüs uyarısı geldi baktım orda mobogenie yazıyor.

İyi günler. Ben dediğiniz her şeyi harfi harfine uyguladım. Fakat mobogenieye yarım saat bekledim. Yine bağlanmadı. Fakat bilgisayarda bağlı oldğunu görüyorum. Lütfen cevaplayın.

Merhaba Recep Baltaş bende usb hata ayıklama modu görünüyor ama tıklayınca aktif etmiyor. Lütfen cevap verir misin?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından dağıtılan Android tablet General Mobile E-Tab 4, birçok kısıtlama ile geliyor. Bunları kaldırmak için ilk etapta tableti root etmek gerek.

Gerekenler:
  • Windows İşletim Sistemli Bilgisayar
  • General Mobile E-Tab 4 Tablet
  • USB Kablosu

Her ne kadar şart olmasa da bu işlemi yapmadan önce Ayarlar altından tableti Fabrika Ayarlarına Sıfırlamanızı tavsiye ediyoruz. Bu işlem tablette yüklü olan bütün verileri silip EBA gibi uygulamaları da kaldıracaktır. Mesuliyet tamamen size aittir.

Adım adım General Mobile E-Tab 4 Root Rehberi:

1. Uygulamalar menüsüne girin ve Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Sol kısımdaki seçeneklerden en aşağıya gelin ve buradaki "Tablet Hakkında" kısmına basın.
  3. Sağdaki kısımda en altta "Derleme Numarası" göreceksiniz. Buraya tam tamına 7 defa basın, Geliştirici Seçenekleri açılacak (Solda belirmeyebilir, ama açılacak)
    1. Eğer Geliştirici Seçenekleri soldaki kısımda belirirse buraya girin ve USB Hata Ayıklaması seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretleyin, çıkan uyarıya Tamam deyin.
    2. Herhangi bir Geliştirici Seçenekleri çıkmazsa Google Play Store'u açın ve buradan "USB Debug" diye aratıp ilk sırada çıkan uygulamayı yükleyin. Bu uygulama ile Geliştirici Seçenekleri'ne girebilirsiniz.
  4. Şimdi bilgisayarınıza Mobogenie adlı yazılımı yükleyin. Install Now demeniz yeterli.

Eki Görüntüle 1136
  5. Yükleme bitince tableti bilgisayarınıza USB kablosu ile bağlayın. Mobogenie, tablete otomatik olarak bağlanmaya çalışacaktır:

Eki Görüntüle 1137
    Bu işlem 5 dakika sürebilir, sabırlı olmanızda fayda var.
  6. Bağlantı gerçekleştiğinde programın ana ekranından My Phone seçeneğine tıklayın. Sonrasında da Oneclick Root > Root Now diyerek root işlemini başlatın: (Bu işlem için bazı dosyalar internetten indirilecek)

Eki Görüntüle 1138
    Eki Görüntüle 1141

7. Rooted yazdığında işlem bitmiş ve cihazın artık başarıyla root edilmiş demektir. Artık Google Play Store'dan Set DNS gibi uygulamalar indirerek kolayca DNS adresinizi değiştirebilirsiniz.
Buradan Frama Root indirip root etmeyi dener misiniz:

[ROOT] Framaroot, a one-click apk to root some devices - xda-developers

1.9.1 sürümünü indirin ve "Frodo" seçeneği ile root etmeyi deneyin.

Teşekkür ederim https://word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FBsrc=https://www.facebook.com/download/file_preview.php?id=659366094099141&time=1400856998&metadata&access_token=100001383451095:AVLSv5hrPds7jTn15omdeX_BL52PoDXxIsL_w3E6PGUCXw&title=Gm TAP.docx

Buna kıyasla daha net anlattığınız için.

Yalnız şu eksikleriniz var: ondaki gibi üst köşede kırmızı pil işaretinden bahsediyorsunuz. Halbuki general mobile yazısının sol altına dokunun demenize rağmen ortada çıkacak pil uyarısını takiplememizi dememeniz tuhaf. Sol altta bir şey varmış gibi basın demeniz olayın anahtarı oldu: pil kullanımı tuşuna tesadüfen bastım ve hoooppppp ayarlar sayfası geldi. Hayal görmediysem mobogenie ile rooted mesajını görene kadar her şeyi doğru yaptım. Tablette de mobeogenie çıktı hatta.

Ama ama ama.... Kapatıp açınca tekrar aktivasyon ekranını görmek yine üzdü beni.
Neyi yanlış yaptım? Ya da yazınızda ne eksik. Linkteki yazıda silinmesi gereken dosyalardan bahsediyor. Öyle mi devam etmeliydim?

Recep abi ben fabrika ayarlarini sifirlarsam tekrar Eba şifresini girecek miyim?

Recep Abi Connect kısmında 1 saat bekledim bir türlü diğer aşamaya geçmedi sorun nedir acaba yardımını bekliyorum.

Başka bir USB portuna takıp dene.

Recep abi ben mobogenie programını bilgisayara kurdum bilgisayardan virüs uyarısı geldi baktım orda mobogenie yazıyor.

MobieGenie kurarken beraberinde kurduğu programlara dikkat et. Program bir virüs değil ama.

İyi günler. Ben dediğiniz her şeyi harfi harfine uyguladım. Fakat mobogenieye yarım saat bekledim. Yine bağlanmadı. Fakat bilgisayarda bağlı oldğunu görüyorum. Lütfen cevaplayın.

Başka bir USB portuna takıp dener misiniz.

Merhaba Recep Baltaş bende usb hata ayıklama modu görünüyor ama tıklayınca aktif etmiyor. Lütfen cevap verir misin?

USB kabloyu söküp öyle deneyin.

Teşekkür ederim https://word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FBsrc=https://www.facebook.com/download/file_preview.php?id=659366094099141&time=1400856998&metadata&access_token=100001383451095:AVLSv5hrPds7jTn15omdeX_BL52PoDXxIsL_w3E6PGUCXw&title=Gm TAP.docx

Buna kıyasla daha net anlattığınız için.

Yalnız şu eksikleriniz var: ondaki gibi üst köşede kırmızı pil işaretinden bahsediyorsunuz. Halbuki general mobile yazısının sol altına dokunun demenize rağmen ortada çıkacak pil uyarısını takiplememizi dememeniz tuhaf. Sol altta bir şey varmış gibi basın demeniz olayın anahtarı oldu: pil kullanımı tuşuna tesadüfen bastım ve hoooppppp ayarlar sayfası geldi. Hayal görmediysem mobogenie ile rooted mesajını görene kadar her şeyi doğru yaptım. Tablette de mobeogenie çıktı hatta.

Ama ama ama.... Kapatıp açınca tekrar aktivasyon ekranını görmek yine üzdü beni.
Neyi yanlış yaptım? Ya da yazınızda ne eksik. Linkteki yazıda silinmesi gereken dosyalardan bahsediyor. Öyle mi devam etmeliydim?

Cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayın. Bu işlem söz konusu uygulamaları silecektir. Olmadı Mobigenie ile silin.

Recep abi ben fabrika ayarlarini sifirlarsam tekrar Eba şifresini girecek miyim?

Hayır, girmene gerek yok diye biliyorum.

Yapamayan ayrıca bu mesajdaki yöntemi denesinler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı