Rehber Geniş SSD Seviye Listesi V3.5

Herkese merhaba arkadaşlar, uzun zaman sonra SSD listesini tekrar güncelledim ve yeni bir konu açmak istedim. SSD listesini illaki takip edenler vardır. Ancak bu konu vasıtasıyla ilk kez öğrenenler için tanıtayım:

Geniş SSD Seviye Listesi, piyasada bulunan neredeyse tüm SSD'lere ait teknik bilgileri içeren ve kendi içinde bir seviyelendirme sistemi bulunan bir liste diyebiliriz kısaca.
Listenin önceki konularına da buradan ulaşabilirsiniz.

Uzun süredir listeye güncelleme yapmıyordum, bu süre içerisinde bir sürü SSD çıktı, bir sürü SSD downgrade veya upgrade oldu. Bunları güncellemek gerek :)
Sonuç olarak, bugün yine listeye toplu büyük bir güncelleme yaptım.
Leven, Acer gibi markaların SSD'lerini bile zar zor bulup ekledim listeye, özellikle bu tarz SSD'leri bulmak çok uğraştırıcı oldu.
Diğer MSI, WD tarzı markaların modellerinin incelemesi illaki bir yerlerde oluyor zaten.
Bunun dışında görsel güncellemeler yaptım. Yazı fontu, hücre renkleri vs. değişti.
Toplamda 25-30 civarı SSD eklendi listeye.

Sonuç olarak V3'ten çok da farklı olmayan ama daha farklı ve güncel bir liste haline geldi. Liste zaten olabileceği en iyi seviyeye geldi benim gözümde, bundan sonra elimden gelen olabildiğince güncel tutmak diye düşünüyorum.

Liste hakkında görüşleriniz benim için önemli, unuttuğum bir SSD veya listeye eklememi istediğiniz bir özellik varsa belirtebilirsiniz.

SSD Listesi - Astroscott

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok detaylı, çok güzel. Lakin kendi yorumumu eklemek istiyorum. Seagate FireCuda gen4 2TB diskim 3 ay kullanımda yüzde 88 sağlık seviyesine düştü. Bunun aksine SanDisk Extreme Pro 1TB diskimi yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Sağlığı 98. kullandığım program HD Tune. Bence Tier'da bunu dikkate alabilirsiniz. Ve bir şey daha sormak istiyorum sanırım ben yapamadım. Sıralama yapamıyor muyuz sütunlar arası yapabilsek çok güzel olur. Örneğin yazma hızı fazla olan en üstte olabilsin veya tier s olan en üstte olsun.
Sağlık o kadar önemli değil. SMART verilerinde bir bozukluk yoksa sorun yok. Üreticinin kağıt üstünde belirlediği TBW'nin o sağlık yüzdesine etkisi olabiliyor. Kağıt üstünde sağlığı %0 olup sorunsuz çalışan SSD'ler mevcut. Bunun için tier düzeltmesi yapılmaz.

Leven JS600 de DRAM yok. (Satıcıları yok dedi)
Leven JS600 Pro da DRAM var. (Ülkemizde satışı yok) Güncelleme gerekli midir? @Rambo Okan Güler
Bu SSD'lerde çok fazla varyant oluyor, bazılarında DRAM varken bazılarında olmuyor. Benim incelediğim modelde DRAM vardı. Kontrolcüsünü öğrenirseniz güncelleyebilirim.

İntenso Top Sata da dram yok düzeltin lütfen insanlar yanılıp almasın bide satıcılarda fırsat bilip fiyat arttırıyorlar matah bir ürünmüş gibi.

Intenso Top SATA'da DRAM yok düzeltin lütfen insanlar yanılıp almasın bir de satıcılar fırsat bilip fiyat arttırıyorlar matah bir ürünmüş gibi.
Benim bu listeyi ilk hazırladığım zamanlardaki (Yaklaşık iki yıl önce) versiyonlarda DRAM vardı. Son dönemlerde satılanlarda DRAM olmadığını ben de duydum, unutmuşum düzenlemeyi. Kusura bakmayın. Düzenledim şu anda.

Eklenen modeller:
Kingston NV1
Kingston NV2
Kioxia Exceria G2
Kioxia Exceria PRO
MLD M300
Netac N600S
Samsung 990 PRO
Seagate Firecuda 530

Son düzenleme:
Elinize sağlık. Listede özelliklerle ilgili bir kaç açıklama da ekleseniz çok güzel olurdu. Mesela HMB'nin üzerine geldiğinde kısa bir açıklama metni olsa; nedir? ne işe yarar? gibi...

Son düzenleme:
Elinize sağlık. Listede özelliklerle ilgili bir kaç açıklama da ekleseniz çok güzel olurdu. Mesela HMB'nin üzerine geldiğinde kısa bir açıklama metni olsa; nedir? ne işe yarar? gibi...
İyi bir fikir, HMB üzerine bir bağlantı ekleyip Sosyal'de ne olduğunu açıklayan bir konuya gönderebiliriz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı