Geniş SSD Seviye Listesi

hakan yaeger

Megapat
Katılım
22 Ekim 2016
Mesajlar
8.675
Makaleler
21
Çözümler
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, 2 gündür uğraştığım SSD listesini sonunda bitirebildim. Şu meşhur "SSDs" adındaki E-Tabloyu ülkemize uygun olacak şekilde tasarladım.
(Ülkemizde bulunmayan modelleri çıkardım, birkaç model ekledim, bilgi kirliliği olduğunu düşündüğüm kategorileri kaldırdım vs.)

Bu liste sayesinde SSD'ler hakkındaki temel bilgilere kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Ülkemizde satılan SSD'ler hakkında genel bilgileri barındırıyor. Çok detaylı bilgi eklemem mümkün değildi, ama merak ettiğiniz bir SSD hakkındaki temel bilgileri öğrenebileceğiniz tarzda bir şey oldu. TBW, IOPS ve detaylı bilgiler için ürünlerin sitesini veya incelemelerini ziyaret etmeniz gerekecek. Bu değerler modelden modele değiştği için sığdırmam pek mümkün olmazdı.

Okuma yazma hızları her modelin en yüksek depolamaya sahip halinden baz alındı. NVMe SSD'lerde depolamaya göre IOPS, okuma yazma hızları değişiklik gösterebiliyor.
Soru işareti bıraktığım kısımlarda güvenilir bir bilgi bulamadığım anlamına geliyor, merdiven altı ürünlerin bilgilerini bulmak zor oluyor. Eğer siz biliyorsanız beni de bilgilendirirseniz sevinirim, düzenlerim.

Link:
SSD Listesi - Astroscott
Şimdilik liste böyle, yakın zamanda kontrolcü niteliklerini ve birkaç şeyi de ekleyip oldukça detaylı bir liste haline getireceğim. Umarım yardımcı olmuştur.
 
Eline sağlık Astroscott reis. Senden beklendiği gibi kaliteli bir liste olmuş. Göremediğim modelleri ve eklemek istediklerimi şöyle yazayım.

- MP510 modelinde çok fazla hız düşme şikayeti var.

- James Donkey NVMe modeli çok iyi fakat M.2 soğutucusu yoksa kesinlikle uzak dursunlar. 80 dereceleri geçiyor çünkü.

+ Toshiba'nın NVMe ve OCZ modelleri yok. Zaten çöp fakat eklesen iyi olur. :D

+ NeoForza ve INNO3D yok. (Gerçi bunlar hakkında pek kaynak yok.)

+ Hi-Level'ın NVMe modellerini göremedim.

+ Corsair MP600 yok.

1611491501779.png

Şu detayı çok beğendim. :D LE modelinin uyumluluk sorunları olduğunu yazabilirsin.

Onun dışında şahane olmuş, eline sağlık.
 
@MisakiTaro Teşekkür ederim hocam detaylı cevabın için. Unuttuğum modellerin neredeyse hepsini yazmışsın :d Hi-Level'ın NVMe modeliyle ilgili detaylı bilgi bulamadım, okuma yazma hızı ve ismini yazıp boş bırakmak istemedim. Onun haricinde bahsettiğin diğer modelleri ekleyeceğim listeye. Bunun dışında nasıl sınıflandırma yapmalıyım, bir fikrin var mıdır hocam?
 

Geri
Yukarı