Geniş SSD Seviye Listesi

Bu Seagate Barracuda 120 Intel NAND kullanıyormuş yeni fark ettim. Intel NAND kaliteli mi acaba? Benim 860 EVO'nun katman sayısı 64, Barracuda 120'nin katman sayısı 96. Daha mı iyi oluyor o zaman?
 
Evet, daha fazla katmana sahip olması iyidir.
Ama çok iyi SSD hocam yav. İyi fiyata yakaladım ya moral kaynağı oldu bana. Dış tasarımı olsun, kutusu olsun her tarafı kaliteli. 298 TL'ye düşse bir tane daha kapacağım kendisinden. :)
Seagate’in Barracuda ve Firecuda SSD’leri, yine WD’nin Black serisi SSD’leri Samsung seviye SSD’ler. Özellikle Firecuda’nın TBW değerleri Samsung Pro SSD’ler seviyesinde. Tier A hatta yüksek kapasitelilerine Tier S denilebilir yani.
HDD'leri rezalet Seagate'in ama SSD konusunda iyi iş başarmışlar. Ben alırken HDD kalitelerinden ötürü tedirgindim ama SSD'si gerçekten Samsung kalitesindeymiş meğer. Firecuda çok pahalı ve zaten baktığımda oyuncular için tasarlanmış. Seagate'in sitesinde özelleştirilmiş diskler kısmında bulunuyor. Barracuda 120 normal ev kullanıcıları için çıkmış ve uygun fiyatlı. Barracuda Q1 var bir de o çok kalitesiz zaten. SU630'u almış Seagate kendi etiketini basmış.
 
Seagate HDD’leri rezalet demek pek doğru değil, Ironwolf mü, Barracuda mı bahsettiğimiz mesela. Aynı şekilde WD Blue ile WD Black arasında da çok fark var. Marka başka, farklı bütçeler için çıkan modeller başka değerlendirilmeli.
 
Seagate HDD’leri rezalet demek pek doğru değil, Ironwolf mü, Barracuda mı bahsettiğimiz mesela. Aynı şekilde WD Blue ile WD Black arasında da çok fark var. Marka başka, farklı bütçeler için çıkan modeller başka değerlendirilmeli.
Barracuda HDD'leri rezaletti hocam. Çok kolay bir şekilde bozuluyordu. Durduk yere bozulduğu bile oluyordu. Mağdur oldum bu yüzden ben. Seagate Barracuda HDD vardı sistemimde. Bir gün sebepsiz yere bozuldu. Ne bir darbe aldı ne de elektrik kesintilerine maruz kaldı. Gitti durduk yere. Eski serileri böyleydi en azından. Yenileri nasıl bilmiyorum ama o günden sonra uzak durdum.
 
Güzel bir liste olmuş da SX8200 Pro'nun kontrolcüsü daha kötü olan SM2262G ile değiştirildiğini ve NAND Samsung yapıldığını duymuştum. Sanırım TechPowerUp veya Tom's Hardware yazmıştı. Yabancı forumlarda da görebilirsin.
Evet, şimdi birkaç kaynağa baktım. Gizli bir şekilde dediğiniz kontrolcüyle değiştimişler. Düzenledim, teşekkür ederim.
Modelleri sınıflandırdım arkadaşlar, yanlış bulduğunuz bir şey varsa belirtirseniz düzenlerim.

@MisakiTaro Hocam NeoForza'nın SSD'lerini ekledim. Pek iyi modeller değiller maalesef. Inno3D'nin SSD'si ile ilgili bir şey bulamadım. Onun dışında bahsettiğiniz MP600, Team L3 EVO modellerini de ekledim.
 
@hakan yaeger Bunları ekleyebilirsin:


970 Evo Plus'ın OEM olanıydı yanlış hatırlamıyorsam, bence yazılım vs. önemli değilse veya indirim varsa alınabilir.


RTS5763DL, DRAM yok, Micron 64 TLC 3D.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı