Geometri Dersini Anlayamıyorum

• Konuyu başlatan Dizzy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 2.174
Öncelikle kurallar iyice zihnine yerleştirmelisin.Unutma ki her geometri sorusu kurallar birleşiminden yapılır lakin sen onu göremezsin.Gerekirse kitabı ters çevirip bakmalısın.Yalnız geometriyi sevmiyorsan bu iş zor. Geometri bir bulmacadır. Bu şekilli bulmaca azimden ibaret. Bir soruyu çözemedim diye pes edersen yanlış olur. Ana üç kural:
1. Pes etmemelisin
2. Bu işi zor görmemelisin.(Bulmaca farz et)
3. Öğretmen ya da büyüklerinden destek almalısın.

Benimde lisedeyken tam tersi duruma sahip bir arkadaşım vardı. Diğer derslerde çok başarısız ya da ortalamaydı. Ancak iş geometriye gelince adam bildiğin hoca gibi oluyordu. Tüm sınavları 100 diye hatırlıyorum. Hatta bir kaç kez bire bir oturup çalıştığımız oldu. Hocalardan önce geometri sorularını ona götürürdüm.

Dipçe : Matematiği kötüydü. Lise 2 bittiğinde sorumluluk sınavlarına girmişti.

Hemen bir karekök mps geometri kap. Azimle soruları çöz. Bir süre sonra bırakamayacaksın. Artık alışınca karekök lys ve birey b yi bitir. Bir de yeni nesil çizdirme soruları olan bir kitap bul. Bu dediklerimş yap lys full okul yazılıların 100.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı